Arta păcii

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Invataturile fondatorului aikido-ului

Cele trei viziuni:

I. Calea unui luptator consta in manifestarea Iubirii Divine, spiritul care cuprinde si hraneste tot ceea ce exista. Lacrimi de recunostinta si de bucurie au inceput sa-mi siroiasca pe obraji. Am perceput Pamantul ca fiind propria-mi casa, iar soarele, luna, stelele imi erau prieteni apropiati. Atasamentul pentru lumea materiala a disparut. (anul 1925 la varsta de 42 de ani)

II. Pe la ora doua dimineata, in timp ce executam ritualul de purificare, am uitat brusc toate tehnicile de arte martiale pe care le cunoscusem vreodata. Tot ceea ce invatatorii mei imi transmisesera imi era acum complet nou pentru mine. Aceste tehnici reprezentau in noua viziune modalitati de cultivare a vietii, a cunoasterii, a bunului simt, si nu instrumente de doborare a dusmanului. (anul 1940, luna decembrie)

III. Calea luptatorului a fost gresit inteleasa, ca o modalitate de a ucide si de a distruge pe ceilalti. Aceia care cauta competitia comit o grava eroare. Lovirea, jignirea sau distrugerea cuiva constituie cel mai mare pacat pe care il poate face o fiinta umana. Adevarata Cale a Luptatorului consta in evitarea masacrului. Ea este arta Pacii, puterea iubirii.

Lumea va cotinua sa se schimbe dramatic, insa disputele si razboaiele ne pot distruge complet. Avem nevoie acum de tehnici de armonizare, si nu de conflicte. Este nevoie de Arta Pacii si nu de Arta Razboiului.

Principiile lui Morihei Ueshiba: reconcilierea, armonia, cooperarea, empatia.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Arta pacii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 514 cuvinte
Nr caractere:
21 165 caractere
Marime:
22.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Artă
Tag-uri:
Arta pacii, arta
Predat:
la facultate
Materie:
Artă
Sus!