Plan de afacere - Start up

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1. Sinteza planului 4
1.1 Scopul 4
1.2 Descrierea produsului 5
1.3 Costurile afacerii 7
Capitolul 2. Propunerea și oportunitatea afacerii 8
2.1 Propunerea afacerii 8
2.1.1 Conceptul de afacere 8
2.1.2 Nevoia și utilitatea produsului și/sau serviciului 9
2.1.3 Modalitatea de comercializare (prin magazine proprii, prin Internet, prin distribuitori etc) 9
2.2 Oportunitatea afacerii 9
2.2.1 Analiza macromediului (oportunități și amenințării) 9
2.2.2 Analiza sectorului de activitate (modelul Porter) 12
Capitolul 3. Descrierea afacerii 13
3.1 Prezentare firmă 13
3.2 Strategia firmei 14
3.2.1 Misiunea 14
3.2.2 Viziunea 14
3.2.3 Valorile 15
3.2.4 Analiza SWOT 15
3.2.5 Stabilirea Obiectivelor 16
3.2.6 Unicitatea afacerii 17
Capitolul 4. Analiza pieței 18
4.1 Piața 18
4.2 Clienții 18
4.3 Concurența 18
Capitolul 5. Mixul de marketing 19
5.1 Produsul 19
5.1.1 Descriere 19
5.2 Promovare 22
5.3 Distribuția 22
5.4 Prețul 23
Capitolul 6. Producția și procesele 23
6.1 Echipamente, mașini, instalații 24
6.2 Furnizori 25
Capitolul 7. Elaborarea planului operational 25
7.1 Descrierea investiției 25
7.2 Descrierea proceselor de aprovizionare/producție/vânzare 25
7.2.1 Stupii și principalele echipamente apicole 25
7.2.2 Alte echipamente apicole 26
Capitolul 8. Managementul afacerii 27
8.1 Conducerea 27
8.2 Personalul 28
Capitolul 9. Finanțele afacerii 29
9.1 Bilanț simplificat 29
9.2 Contul de profit si pierdere 30
9.3 Indicatori economici 30
9.4 Fluxul monetar 32
9.5 Pragul de rentabilitate 33
Capitolul 10. Riscurile și șansele de succes 34
2.3 Riscuri financiare 34
2.4 Riscuri legislative 34
2.5 Riscuri tehnice 35
Capitolul 11. Anexe 35
11.1 Schițe produs 35
11.2 Date tehnice 35
11.3 Organigrama firmei 36
11.4 Cercetarea de marketing 36

Extras din proiect:

Capitolul 1. Sinteza planului

1.1 Scopul

Scopul planului de afacere este de a crește și de a exploata albinele pentru a satisface nevoile consumatorilor de produse apicole.

Creșterea albinelor este printre puținele afaceri profitabile din Romania care a trecut testul timpului. În anul 2009 producția de miere a României reprezenta 1,4% din totalul mondial și 8,5% din producția Europei, ceea ce însemnă 62,6kg/1.000 de locuitori, față de media europeană de 30,7 kg si 20,6 kg media de pe glob, mulțumită climei și pădurilor de salcami și tei, și numeroaselor suprafețe cultivate cu pomi fructiferi și floarea soarelui. Cu toate acestea, conform ACAR (Asociatia Crescătorilor de Albine din România) România a produs anul trecut doar 10.000 - 12.000 tone miere, o cantitate foarte mică raportat la capacitatea totală de producție a apicultorilor români.

Creșterea albinelor are următoarele avantaje:

- Primirea unor produse ecologice pure

- Cerere mare pe piața internă și externă

- Posibilități de a exporta produsele apicole

- Funcții auxiliare de polenizare a florei și faunei

- Afacerea dată poate fi organizată și dezvoltată de către membrii unei familii.

1.2 Descrierea produsului

Încă din antichitate, 6000-4500 ani î. Hr, omul vâna albine, conștientizând valoarea nutritivă a mierii,numind-o și “hrana vie”.

Mierea conține vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compuși aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrină, compuși ai azotului, adică este unul din cele mai complexe produse găsite în stare naturală..Este un medicament împotriva tusei, asteniei, nevrozei ,având altele o mulțime de întrebuințări terapeutice. Are proprietatea de a fi asimilată ușor de organism și îl tonifică.

Principalele noastre produse vor fi :

1. Mierea de salcâm : Din cauza unei cantitati mai mari de fructoza cristalizeaza foarte încet, la câtiva ani.

Mierea de salcâm are un gust placut, dulce, este perfect fluida, vâscoasa, fara semne de cristalizare. Contine în medie 41,73 % fructoza, 34,8 % glucoza si 10 % zaharoza si maltoza. Are un pH = 4,0 si nu cristalizeaza cel putin 1,5-2 ani si niciodata total. Aroma pronuntata de flori de salcâm, se întâlnește la mierea la care s-a introdus o infuzie de floare de salcâm sau cea falsificată.

2. Veninul de albine este un produs de secreție al albinei lucrătoare și al matcii. Este compus din proteine, săruri minerale, enzime, hormoni, uleiuri eterice și alte substanțe volatile care pe de o parte inhibă sistemul nervos, iar pe de altă parte stimulează inima și glandele cortico-suprarenale, tratând poliartrite infecțioase, boli ale sistemului nervos periferic: sciatică, nevralgii de trigemen și de facial, nevralgii intercostale, boli vasculare: tromboflebită, arterioscleroza vaselor mem brelor, gută, astmul bronșic, reumatismul poliarticular, muscular și cardiac, boli de piele: ulcere, fistule și boli oculare.

În contextual actual, când piața e invadată de produse semifabricate, fast food, alimente prelucrate termic și lipsite de vitamine, mierea ramâne o sursă de sănătate pentru oamenii de toate vârstele, preocupați de un mod de viață sănătos.

Practicarea stupăritului în România e o afacere profitabilă și de durata datorită câtorva factori. Primul și cel mai important e tradiția, creșterea albinelor devenind din cele mai vechi timpuri o indeletnicire de bază. Un alt factor important este clima. Acest teritoriu fiind situat în zona temperată dispune de condiții favorabile climatice, un sezon lung prielnic activității albinelor: primăvara - vara( lunile aprilie-august), temperature și condiții de umiditate prielnice pentru dezvoltarea unei baze melifere bogate, păduri și livezi pentru polenizare.

Pentru a începe o astfel de afacere sunt necesare cunoștinte în domeniul apiculturii, dorință, răbdare de a lucra cu albinele, și desigur o investiție mare la început, dar care se amortizează rapid.

Managementul firmei va fi asigurat de inițiatorii acestui plan de afaceri și anume : Bordianu Gabriela și Stancea Dennisa, studenți în anul IV, în cadrul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor (F.A.I.M.A.), programul de studii fiind Inginerie Economică în Domniul Electric, Electronic și energetic (I.E.D.E.E.E.).

Pregatirea noastră în domeniul economic constituie un avantaj în organizarea eficientă a procesului de producție, o bună administrare a firmei cât și o apreciere corectă a parametrilor economici, iar cunoștințele tehnice ne permit alegerea utilajelor optime .

În primul sezon de la înființarea firmei, echipa va fi alcatuită din 2 manageri, Bordianu Gabriela și Stancea Dennisa și din 2 specialiști, Gorgonețu Mihai și Baciu Daniel, în domeniul apiculturii, cu atestat de apicultor. Pe măsura extinderii afacerii, firma își va completa personalul (cu persoane responsabile cu funcții ca reclamă, vânzare, control), până la 10 persoane în al doilea an de activitate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afacere - Start up.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
7 189 cuvinte
Nr caractere:
42 193 caractere
Marime:
398.84KB (arhivat)
Publicat de:
Dennisa S.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Antreprenoriat
Predat:
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti
Materie:
Antreprenoriat
An de studiu:
IV
Sus!