Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Dr. V. Luca : << se intelege prin avort intreruperea intempestiva a sarcinii, spontana sau provocata, inainte ca produsul de conceptie sa se poata adapta conditiilor de viata extrauterina, pentru supravietuirea sa. Limita inferioara insa a varstei sarcinii corespunzatoare viabilitatii fetale este imprecisa. El continua : >> Nu exista discutie asupra momentului acestui intreruperi : la inceputul sarcinii sau in stadiile mai avansate. Inviolabilitatea embrionului uman este un principiu etern al tuturor tarilor avansate << (1 ).

In apararea acestui principiu, la inceputul secolului nostru, profesorul Prenant, initiatorul endocrinologiei sexuale, spunea : >>Embrionul se formeaza , daca nu chiar se animeaza*, din momentul in care doi nuclei, mascul si femel, se unesc pentru a-i da nastere. Din acest moment orice practica nu mai este anticonceptionala si postconceptionala : orice profilaxie devine atunci un mic asasinat motivat de micimea victimei, simpla celula la inceput, o masa celulara microscopica ulterior >>. El continua : << Acest asasinat este cu atat mai grav cu cat este premeditat si victima luata prin surprinder, mai odios decat un altul pentru ca victima este lovita in intuneric si pentru ca ea nu poate scoate nici chiar un strigat, un planset, pentru a-si apara dreptul sau la existenta, de a implora mila de la mama care il omoara >> (2).

Profesorul Doleris spunea : >> De la practica anticonceptionala la suprimarea unei sarcini incipiente este o panta fatala , irezistibila >> iar Mina Minovici arata ca << o propaganda anticonceptuionala, prin repercusiune este o propaganda criminala in favoarea avortului, atunci cand dau gres mijloacele intrebuintate pentru impiedicarea impregnarii. >>

In fine, spune Dr. V. Luca, intreruperile de sarcina si consecintele lor nu sunt acte sau accidente individuale ci, in afara faptului ca afecteaza doi indivizi ( mama-fat), ele se repercuteaza si asupra familiei. Practica anticonceptionala si avortul au depopulat si au imbatranit comune, regiuni, tari. Este un al treilea aspect al crimei intreruperii sarcinii : crima impotriva societatii, a umanitatii.(3) >>

Definitia data de OMS ( Organizatia Mondiala a Sanatatii) este limitata la terminarea sarcinii inainte de 22 saptamani de gestatie, calculata in functie de data primei zile a ultimei menstruatii si expulzarea unui fat nou-nascut care cantareste mai putin de 500 grame In Romania, aceasta definitie se concretizeaza prin terminarea sarcinii inainte de 28 de saptamani de gestatie, dupa data primei zile a ultimei menstruatii normale si expulzarea unui fat nou-nascut care cantareste mai putin de 1000 de grame (4).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Avortul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 301 cuvinte
Nr caractere:
28 972 caractere
Marime:
134.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Anatomie
Tag-uri:
anatomie, avort
Predat:
la facultate
Materie:
Anatomie
Sus!