Extras din proiect:

Queen este o formatie muzicala britanica de muzica rock activa in anii 1970, 1980 si inceputul anilor 1990 formata din Freddie Mercury, Brian May si Roger Taylor, in 1970, din ceea ce ramasese din formatia Smile, carora li s-a alaturat John Deacon completand structura formatiei in 1971.

Queen a devenit extrem de cunoscuta si iubita in mijlocul anilor 1970, pastrand pana astazi o remarcabila baza internationala de suporteri. Desi a fost initial puternic criticata, mai apoi ignorata, in special de criticii de specialitate, si mai ales in Statele Unite ale Americii, formatia Queen a fost ulterior larg apreciata si elogiata, recunoscandu-i-se forta creatoare, inovativitatea si pionieratul intr-o serie de subcurente rock asa cum ar fi arena rock, glam rock, hard rock , heavy metal si rock progres.

Queen a fost adesea citata ca exercitand o influenta puternica asupra multor artisti de mai tarziu. A fost tarziu, doar in 2001, cand formatiei i s-a acordat faima de a face parte din galeria dedicata celor mai buni artisti "rock'n'roll" din toate timpurile, Rock and Roll Hall of Fame, care se gaseste in Cleveland, Ohio.

In 2004, cu ocazia alegerii formatiei si in institutia similara britanica, United Kingdom Music Hall of Fame s-a mentionat video-ul promotional al celor patru membri ai Queen, "Bohemian Rhapsody", una din piesele lor cele mai celebre, ca fiind factorul declansator al erei video.

In 2004, cu ocazia alegerii formatiei si in institutia similara britanica, United Kingdom Music Hall of Fame s-a mentionat video-ul promotional al celor patru membri ai Queen, "Bohemian Rhapsody", una din piesele lor cele mai celebre, ca fiind factorul declansator al erei video (conform originalului din engleza, "[the] jump-starting [of] the video era".

Queen a fost, de asemenea, aleasa in RockWalk of Fame de la Guitar Center de pe Bulevardul Sunset din Hollywod, California si in Hollywood Walk of Fame.

Queen a avut de-a lungul timpului un total de 18 locuri intai la categoria album, 17 locuri intai la categoria single si 8 locuri intai la categoria DVD.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Queen.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Marime:
1.27MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
formatie, rock, muzica
Predat:
la liceu
Sus!