Dietă alimentară pentru o persoană cu grupă de sânge b3

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Consideratii generale pag 3
Notiuni generale privind legatura dintre grupele sanguine si alimentatie pag 3
Vegetarianismul pag 5
Alimentele ecologice pag 7
Diete speciale pag 7
Scurt istoric al grupelor de sange pag 7
Alimente nerecomandate pag 9
Alimente recomandate pag 10
Alimente cu efect benefic pag 13
Caracteristicile grupei B3 pag 15
Recomandari generale pentru dieta grupei B3 pag 15
Concluzii pag 26
Bibliografie pag 27

Extras din proiect:

Dieta = regim alimentar special, recomandat in caz de boala, pentru pastrarea sanatatii, scaderea greutatii corporale.

O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficienti nutrienti deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar.

Deci, este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandata elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot ce se consuma si se bea timp de o saptamana.

O dieta sanatoasa poate reduce riscul de aparitie a unor boli. Nutritionistii americani recomanda pentru evitarea bolilor, consumarea unei diete bogate in fructe, legume, cereale si produse lactate degresate. De asemenea, se recomanda atentie la numarul de calorii consumate, pentru a reduce riscul aparitiei obezitatii, limitarea consumului de alcool si eliminarea din alimentatie a produselor cu un continut crescut de sare, grasimi saturate, colesterol si zahar. Activitatea fizica este o parte importanta a acestui regim.

Un program de exercitii fizice cu durata de 30 pana la 90 de minute zilnic este suficient.

Oricine poate beneficia de pe urma unei diete sanatoase, dar nu toti au aceleasi nevoi nutritionale. Femeile insarcinate, copiii aflati in perioada de crestere si varstnicii au nevoi speciale in ceea ce priveste alimentatia. Bolnavii cu hipertensiune arteriala trebuie sa-ss reduca sarea din alimentatie ; cei cu niveluri crescute de colesterol ar trebui sa apeleze la diete care limiteaza consumul de grasimi saturate si colesterol ; iar cei cu diabet zaharat trebuie sa-si imparta in portii cantitatea de carbohidrati ce trebuie consumata intr-o zi.

Si in cazul persoanelor sanatoase trebuie urmarita cantitatea de sare, grasime si zahar consumata, pentru a preveni aparitia unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala si hipercolesterolemia. Limitarea cantitatii de sare se poate face prin consumarea a cat mai multe alimente proaspete. Hrana preparata, precum supele, gustarile gen fast-food sau mancarea conservata, au un continut crescut in sare (sodiu). De asemenea, trebuie urmarita cantitatea de grasimi consumata. Inlocuirea grasimilor saturate cu cele mononesaturate se poate face prin folosirea uleiului de masline sau rapita.

Introducerea acizilor omega-3 si omega-6 care pot fi gasiti in peste, nuci, semnite de in, ulei de rapita si boabe de soia este, de asemenea, benefica.

Notiuni generale privind legatura dintre grupele sanguine si alimentatie:

Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.

Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neantrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia"

Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatii.

Sfatul specialistilor este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.

Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ.

Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.

Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.

Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior. Fig 1 piramida alimentelor sanatoase.

Vegetarianismul

Unele persoane aleg sa urmeze o dieta vegetariana, reprezentand consumarea alimentelor de origine vegetala (cereale, fructe, legume, nuci, seminte).

Totusi exista mai multe forme de diete vegetariene:

- vegetarienii consuma numai plante, excluzand din meniu carnea, laptele, ouale si alte produse animale

- lacto-vegetarienii beau lapte si consuma produse lactate, precum iaurtul si branzeturile

- lacto-ovo-vegetarienii adauga meniului lor ouale si laptele

- semi-vegetarienii includ pestele sau carnea de pui in meniu, dar nu consuma carne rosie

- vegetarienii macrobiotici au o dieta care se bazeaza pe cereale, in special orez brun, legume, fructe si soia ; carnea alba de peste poate fi si ea inclusa ; acest tip de dieta evita consumul de carne, pui, oua si produse lactate.

Daca este bine documentata, o dieta vegetariana este sanatoasa si furnizeaza nutrientii de care are nevoie o persoana. Ca grup , vegetarienii au risc scazut de a dezvolta:

- hipercolesterolemie

- boli coronariene

- hipertensiune arteriala

- cancer de prostata sau colorectal

- diabet zaharat tip 2

Bibliografie:

1.Hassmann Kosaris Anita ; Dieta grupelor sanguine , Editura Gemma Print , Bucuresti , 2006

2.Hassmann Kosaris Anita ; Slabiti cu dieta grupelor sanguine , Editura Gemma Print , Bucuresti , 2007

3.*** http://www.info-portal.ro/articole/grupele--de-sange/0/0/74/1/

4.*** http://www.sanatateatv.ro/articole/alimentatie/alimentatia-grupe-sange/

5.***http://www.gradinamea.ro/Dieta_in_functie_de_grupa_sangvina_3253_538_1.html

6.*** http://www.pravaliata.ro/gabriel-andronache.htm

7.*** http://prodieta.ro/dieta-grupelor-sanguine-alimentatia-grupelor-de-sange/

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dieta alimentara pentru o persoana cu grupa de sange b3.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2010
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
7 653 cuvinte
Nr caractere:
44 062 caractere
Marime:
121.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
dieta, alimente, nutritie
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!