Importanța Condițiilor Antesacraficare asupra Calității Cărnii de Pasăre

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Capitolul 1. Generalitati despre carne 4
1.1 Importanta economic a carnii 4
1.2 Importanta trofico-biologica a carnii 4
1.3 Factorii care influenteaza productia de carne a animalelor ce se abatorizeaza 6
1.4 Factorii de crestere si ingrasare care influenteaza calitatea carnii 7
1.5 Stari de stres mai importante 9
1.6 Influenta operatiilor antesacrificare asupra calitatii carnii 10
Cap 2. Consideratii generale 13
2.1 Evitarea factorilor stresanti in fermele de pasari 16
2.2 Prevenirea stresului indus de factorii deficitari ai microclimatului 17
2.2.1 Temperatura 17
2.2.2 Umiditatea relativa 18
2.2.3 Curentii de aer 19
2.2.4 Gazele nocive 19
2.2.5 Bioxidul de carbon 20
2.2.6 Amoniacul 20

Extras din proiect:

Capitolul 1. Generalitatti despre carne

1.1 Importanta economica a carnii

In cadrul sectorului zootehnic, carnea constituie productie principala atat sub aspect valoric, cat si ca aport proteic, in comparatie cu productia de lapte si oua. Datorita valorii nutritive, a insusirilor gustative si cantitatii in care este solicitata si consumata, pe plan mondial carnea detine o pondere importanta in relatiile comerciale dintre state. Alimentatia stiintifica, in conditiile unei civilizatii moderne, acorda carnii si preparatelor din carne un rol deosebit in structura zilnica a ratiei. Ca atare, consumul de carne reprezinta un indicator al standardului de viata, in statisticile intocmite de economisti si sociologi.

1.2 Importanta trofico-biologica a carnii

Din punct de vedere trofico-biologic, carnea reprezinta principalul aliment cu rol plastic si energetic. Valoarea nutritiv-biologica a carnii este reflectata in primul rand de calitatea si continutul ei in aminoacizi. Substantele proteice din carne, ca si din peste, oua si lapte au o valoare biologica ridicata, deoarece contin toti aminoacizii esentiali necesari mentinerii unei balante azotate normale in organism. Proteinele carnii, indiferent de specie, au o compozitie in aminoacizi aproape constanta, cu exceptia carnurilor care au un continut mai mare de tesut conjunctiv, acestea avand o cantitate prea mare de prolina, hidroxiprolina si glicina (aminoacizi neesentiali). Proteinele din carne, comparativ cu cele din lapte, contin cantitati mai mari de metionina si lizina, dar sunt ceva mai sarace in leucina, izoleucina si in valina. Prin bogatia lor in lizina, aminoacid cu rol anabolic, proteinele din carne exercita cel mai puternic efect de suplimentare si de ridicare a valorii nutritive a proteinelor din produsele cerealiere, care sunt sarace in acest aminoacid.

Carnea, mai ales viscerele, reprezinta cea mai bogata sursa de fier bine folosit de organism si compenseaza deficitul acestuia din lapte. Carnea este bogata in vitamine din grupul B si reprezinta una din cele mai importante surse de vitamina PP din hrana omului. Continutul in vitamine variaza mult atat de la o specie la alta (carnea de porc este foarte bogata in tiamina), cat mai ales in functie de starea de ingrasare, carnea grasa fiind mai saraca in vitamine decat cea slaba.

Bibliografie:

Ioan Vacaru-Opris - ,,Trata de avicultura" volumul III , Editura Ceres , Bucuresti 2004

Decun M., 1995 - Sanitatie veterinara, Editura Helicon, Timisoara.

3.Decun M., Crainiceanu E., Falca C., Ciuciui M., 1984 - Revista Cresterea Animalelor, nr 10, Bucuresti

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Conditiilor Antesacraficare asupra Calitatii Carnii de Pasare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
7 474 cuvinte
Nr caractere:
40 130 caractere
Marime:
36.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
Carne, pasare, agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!