1. CARACTERIZAREA LAPTELUI Laptele este un lichid nutrient produs de glandele mamare ale mamiferelor femele. Este sursa principala de nutritie a nou-nascutilor, inainte de a fi capabili sa digere si alte mancaruri. Fiind un produs biologic, compozitia si proprietatile sale variaza in... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Cresterea oilor din rasa Turcana are cea mai mare raspandire in randul oierilor din Romania. Rasa - supra-denumita si "Regina Muntilor", este stabila, rezistenta, deloc pretentioasa, oferind productii mixte de lapte, carne si lana, ceea ce au facut-o sa fie foarte populara in... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
1.IDENTIFICAREA SPECIILOR SI RASELOR PENTRU LAPTE (bovine, ovine, caprine ) Rasele de bovine specializate pentru lapte. Rasele de taurine specializate pentru lapte : Rasa Holstein. Dupa ce a devenit populara in America si Canada, rasa Holstein a cucerit Germania. La moment, aceasta este... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Asezare Municipiul Ramnicu Valcea se afla asezat pe partea dreapta a raului Olt, in partea de nord-est a Olteniei. Se gaseste la o altitudine de 240-260 m. Pozitia sa geografica determina si temperatura care aproape mereu este calduroasa, clima fiind temperat continentala. Orasul este... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Ocupatia de capatai a vechilor locuitori o constituie cultura cerealelor, a vitei de vie si cresterea animalelor. Lunca Teleajenului si terasele acestuia ofereau bune conditii pentru agricultura, iar pe dealurile Seciului si ale Scaenului se plantau pomi fructiferi si vita de vie, cum,... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Berea este o bautura alcoolica obtinuta din 4 produse naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa. Aceasta are in general aproximativ 5% alcool. Datorita insusirilor sale (continut scazut de alcool, gust placut, valoare alimentara), berea este consumata de o larga patura a populatiei... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Elemente de identificare Denumire: - S.C RLZ WEB DESIGN S.R.L. - societate cu capital privat. Slogan: ALEGE CORECT PENTRU UN WEB-DESIGN ATENT Obiectul de activitate: Producerea de site-uri si designul acesora Proprietarul firmei si conducerea: CHIRIAC MIRCEA STEFAN - proprietar Adresa... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
ZINCUL SI MEDIUL INCONJURATOR Viata moderna este de neconceput fara zinc.Zincul este un element esential pentru sanatatea umana si pentru toate organismele vii.Aceasta proprietate face ca interactiunea dintre zinc si mediul inconjurator sa fie foarte complexa. ISTORICUL ZINCULUI Zincul... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Specia Malus DomesticaL. este originara din Turcia.Marul este prima specie pomicola cultivata vreodata,iar fructele si caracterele sale nutritive au fost imbunatatite prin selectii pe o perioada de cateva sute de ani. Merele culese toamna si puse la pastrare la temperature apoape de... citeste tot proiectul
Proiect / Agronomie / Facultate
Apicultura este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii.Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile care au un punct comun: dragostea de albine,natura,aer liber.Apicultura are o latura materiala(se obtine miere,polen,pastura,ceara, propolis)cat si... citeste tot proiectul