Analiza evoluției și previziunea relației între productivitatea muncii și progresul tehnic în domeniul serviciilor de administrație publică

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere
Capitolul 1. Analiza dinamicii productivitatii muncii si a gradului de inzestrare tehnica a muncii
1.1.Analiza evolutiei productivitatii muncii pe persoana ocupata pentru serviciul ales
1.2.Analiza evolutiei gradului de inzestrare tehnica a muncii pentru serviciul ales
Capitolul 2. Analiza relatiei intre cei 2 indicatori (productivitatea muncii si gradul de inzestrare tehnica a muncii)
2.1.Analiza indicilor de devansare 2.2. Calculul coeficientilor de corelatie ,,r"
Capitolul 3. Previziunea indicatorului productivitatea muncii pe persoana ocupata pentru serviciul ales prin 3 metode. 3.1.Previziunea folosind sporul mediu 3.2.Previziunea folosind indicele mediu 3.3.Previziunea folosind trendul liniar
Concluzii
Bibliografie

Extras din proiect:

O buna perioada de timp, importanta serviciilor pentru cresterea economica nu a fost recunoscuta, acestea fiind neglijate de economisti si incadrate in sfera neproductiva.

In prezent, aceasta conceptie s-a schimbat, economia moderna putand fi considerata o economie a serviciilor deoarce acestea ocupa primul loc in crearea PIB si in ocuparea populatiei, iar oferta de servicii diferentiate si adaptate la cerere este un element esential al competitivitatii intreprinderilor oricare ar fi domeniul lor de activitate. Astfel, serviciile au devenit o parte componenta inseparabila a economiei nationale, cu rol hotarator in satisfacerea cerintelor populatiei si in asigurarea dezvoltarii economico-sociale.

Productivitatea sau randamentul factorilor de productie reprezinta eficienta combinarii factorilor de productie orientata spre obtinerea maximului de efecte cu minimum de resurse (costuri cat mai mici). Exista un numar mare de posibilitati de imbunatatire a productivitatii muncii, unul dintre cele mai semnificative fiind progresul tehnic. Promovarea progresului tehnic in toate sectoarele economiei nationale se realizeaza prin afirmarea revolutiei tehnico-stiintifice, valorificarea celor mai noi cuceriri ale stiintei, introducerea si extinderea tehnologiilor avansate, a mecanizarii si automatizarii, a electronizarii, robotizarii si cibernetizarii proceselor de productie.

In ceea ce priveste prezenta lucrare, ne propunem sa realizam o analiza economica privind evolutia si previziunea relatiei intre productivitatea muncii si progresul tehnic in domeniul serviciilor de: administratie publica si aparare; asigurari sociale din sistemul public; invatamant; sanatate si asistenta sociala. Analizam aceasta categorie de servicii deoarece are o importanta crescuta in economie si aflarea unor date noi despre acestea este de interes pentru noi.

Capitolul 1. Analiza dinamicii productivitatii muncii si a gradului de inzestrare tehnica a muncii Administratia publica si aparare; asigurari sociale din sistemul public; invatamant; sanatate si asistenta sociala:Aceasta sectiune include activitati cu specific guvernamental, desfasurate in mod normal de administratia publica. Aceasta sectiune include aplicarea si interpretarea judicioasa a legilor si a reglementarii lor, precum si administrarea de programe bazate pe aceste legi, activitati legislative, fiscalitate, aparare nationala, ordine si siguranta publica, servicii de imigrare, afaceri externe si administrarea programelor guvernamentale.

Aceasta sectiune include de asemenea activitati de asigurari sociale din sistemul public. Statutul legal sau institutional nu constituie factorul determinant in sine pentru ca o activitate sa apartina acestei sectiuni. Aceasta inseamna ca activitatile clasificate in alta parte in CAEN nu intra in aceasta sectiune, chiar daca sunt desfasurate de catre administratii publice.

De exemplu, administrarea sistemului scolar (adica, regulamente, inspectii, programe de invatamant) intra in aceasta sectiune, dar predarea in sine - nu, spitalele inchisorilor sau spitalele militare sunt clasificate la sanatate. In mod similar, unele activitati descrise in aceasta sectiune pot fi desfasurate de catre unitati neguvernamentale.

1.1. Analiza evolutiei productivitatii muncii pe persoana ocupata pentru serviciul ales

Bibliografie:

1.IONCICA, M. , Economia serviciilor, Ed. Uranus, Bucuresti, 2013;

2.IONCICA, M. ,Economia serviciilor. Probleme aplicative; Ed. Uranus, Bucuresti, 2006;

3.www.insse.ro - site-ul Institutului National de Statistica din Romania

4.***http://www.wall-street.ro/articol/Economie/70569/Romania-are-mai-multi-bugetari-decat-Germania-Italia-sau-Spania.html

5.Eurostat - Biroul de statistica al UE

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza evolutiei si previziunea relatiei intre productivitatea muncii si progresul tehnic in domeniul serviciilor de administratie publica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
1 626 cuvinte
Nr caractere:
11 136 caractere
Marime:
96.76KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Administrație Publică
Predat:
la facultate , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Administrație Publică
Sus!