Forme Noi de Turism pe Plan Mondial și în România

Previzualizare licența:

Extras din licența:

INTRODUCERE

Cu totii stim ca tara noastra dispune de un foarte bogat potential turistic, variat, cu obiective naturale, sociale si culturale deosebite.

Turismul reprezinta un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata sociala, si ca atare, influentat de evolutia ei. Prin caracterul sau de masa si continutul complet, turismul antreneaza un vast potential material si uman, cu implicatii importante asupra evolutiei economiei si societatii, asupra relatiilor internationale.

Societatea industrializata are si efecte negative asupra membrilor ei, acestea manifestandu-se sub forma agresivitatilor biologice (poluare, lipsa de miscare), precum si a celor de ordin nervos (stresul psihic, constrangerile din viata sociala si profesionala). De aici, si nu numai, dorintele si tendintele oamenilor societatii contemporane de a-si petrece timpul liber calatorind, cautand sau visand la colturi linistite din natura, vizitand orase si sate pentru a cunoaste oameni si locuri, sau pentru a-si ingriji sanatatea. De multe ori, activitatea turistica (drumetii, excursii, sporturi de iarna sau vara, vizitarea de obiective culturale, istorice etc.) este asociata cu tratamente medicale si statiuni balneoclimaterice.

Scopul lucrarii este de a prezenta importanta turismului prin multiplele forme de turism ale tarii noastre, respectand criteriile care isi pun pecetea asupra individualizarii fenomenelor turistice la scara detaliilor sale; acestea sunt dupa gradul de mobilitate, locul de provenienta, mijloace de transport utilizate, motivatiile deplasarilor etc.

Lucrarea este structurata pe 3 capitole, in care am incercat sa prezint principalele si cele mai noi forme de turism, si criteriile de clasificare ale acestora. Primul capitol cuprinde un scurt istoric al turismului, evolutia acestuia de la forme incipiente si pana la dezvoltarea tot mai mare din zilele noastre, factorii determinanti ai evolutiei turismului, dar si o caracterizare a tipurilor de turisti, legislatia interna si internationala pentru turism, precum si impactul crizei financiare si economice in domeniul turismului.

In al doilea capitol am prezentat criteriile de clasificare si particularitati ale formelor de turism, categorii si tipuri de turism.

In capitolul trei, am realizat un studiu privind turismul de afaceri, cu un scurt istoric al acestuia, prezentarea formelor turismului de afaceri, asemanari si deosebiri intre turismul de afaceri si turismul de loisir, si am finalizat capitolul cu prezentarea acestuia la nivelul tarii noastre cu evolutiile lui.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Forme Noi de Turism pe Plan Mondial si in Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
68 pagini
Imagini extrase:
68 imagini
Nr cuvinte:
23 257 cuvinte
Nr caractere:
126 397 caractere
Marime:
883.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
plan mondial, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!