Motoarele cu ardere internă - cinematică și dinamică

Previzualizare licența:

Extras din licența:

INTRODUCERE

Lucrarea analizeaza fenomenele specifice modelarii fenomenelor gazodinamice din sistemul de evacuare al motoarelor cu ardere interna. In ipoteza fluidului ideal, la care se adauga neglijarea fortelor masice, in comparatie cu fortele de presiune, din ecuatiile Navier -Stokes se obtin ecuatiile lui Euler care stau la baza analizei miscarii gazelor de ardere.

Capitolul 1, "Stadiul actual in studiul gazodinamic si termic al sistemului de evacuare" contine date privind sistemul de evacuare al unui motor, parte componenta a sistemului de distributie al gazelor, care are rolul de a asigura o golire cat mai perfecta a cilindrilor de gazele de ardere reziduale in conditiile unor rezistente gazodinamice minime. Supapele de evacuare sunt piesele mecanismului de distributie care prin miscarea lor asigura evacuarea gazelor de ardere in timpul destinderii. Pentru a mari eficienta etansarii supapa se deschide in interiorul cilindrului astfel incat sa fie aplicata pe suprafata de reazem de forta de presiune a gazelor. Un rol foarte important in cursul procesului de schimbare a gazelor il au arcurile de supapa. Acestea, in timpul functionarii trebuie sa retina supapa in pozitie inchisa si sa preia actiunea fortelor de inertie a ansamblului mecanismului de actionare a supapei, care are tendinta sa desprinda tachetul de cama pe portiunea acceleratiei negative.

Se prezinta bazele stoichiometriei arderii, compozitia produsilor arderii, ecuatia arderii complete in aerul atmosferic a hidrocarburii CmHn, sub forma

si caldurile de reactie si de formare.

Se analizeaza in sinteza regimurile de ardere si se reprezinta curbele Hugoniot pentru o valoare si doua valori q. Curba obtinuta pentru q = 0 (cazul fara aport de caldura) trece prin punctul care defineste conditiile initiale 1 (p1, 1/ 1) si ilustreaza cazul undei de soc simple.

Sunt prezentate ecuatiile fundamentale ale dinamicii gazelor si solicitarile mecanice la care este supusa supapa de evacuare.

Capitolul 2, "Analiza gazodinamica a procesului de evacuare" contine date privind gradul de perfectiune a evacuarii, analiza procesului de evacuare si gazodinamica traseului de evacuare si admisie. Evacuarea reprezinta partea din procesul de functionare a motorului in cursul caruia gazele de ardere parasesc cilindrul. Evacuarea fortata are loc nu?mai sub actiunea pistonului, in ultima parte a cursei de evacuare aproximativ pe 120? RA, de la = 600 ?RA.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motoarele cu ardere interna - cinematica si dinamica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
82 pagini
Imagini extrase:
82 imagini
Nr cuvinte:
15 062 cuvinte
Nr caractere:
87 264 caractere
Marime:
1.17MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
mecanica, motoare
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!