Serviciu poștal ca mijloc de comunicare

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 MEMORIU JUSTIFICATIV
2 SERVICIUL POSTAL
2.1 OBIECTELE DE CORESPONDENTA
2.1.1 SCRISORILE
2.1.2 PACHETELE MICI
2.1.3 ACTELE DE PROCODURA
2.1.4 CARTILE POSTALE
2.1.5 IMPRIMATELE
2.1.6 REDACTAREA ADRESELOR LA OBIECTELE DE CORESPONDENTA
2.2 MANDATELE
2.2.1 INDICATII SPECIALE LA MANDATE
2.3 OBIECTE DE MESAGERIE
2.3.1 COLETELE
2.3.2 SCRISORILE CU VALOARE DECLARATA
2.3.3 GENTI COLECTOARE. CASETE
2.3.4 SACII SI PACHETELE DE PRESA
2.4 OBIECTELE INTERZISE LA TEANSMITEREA PRIN POSTA ROMANA
2.5 TAXAREA SERVICIILOR POSTALE
2.6 NOI SERVICII ORGANIZATE DE POSTA ROMANA
3 SERVICIUL TELEFONIC
3.1 INTOCMIREA PLANULUI PRIVIND DESFASURAREA CONVORBIRILOR TELEFONICE DE SERVICIU
3.2 RECOMANDARI PENTRU MODUL CUM RASPUNDEM LA TELEFON
3.3 NOTA TELEFONICA
3.4 RECOMANDARI IN CAZUL IN CARE APELAM NOI
3.5 REGULI PRIVIND ASIGURAREA CONVORBIRII DESTINATE SAU SOLICITATE DE CONDUCERE
3.6 CONVORBIRI INTERNATIONALE
3.7 TONURI TELEFONICE
4 SERVICIUL TELEGRAFIC
4.1 ADRESA LA TELEGRAME
4.2 REDACTAREA TEXTULUI
4.3 TELEGRAMELE OFICIALE
4.4 PRIMIREA TELEGRAMELOR PRIN TELEFON DE LA DOMICILIUL ABONATULUI TELEFONIC
5 SERVICIUL TELEX
6 INTERFONUL
6.1 DIRECTII DE UTILIZARE
6.2 COMPONENTELE INTERFONULUI
7 CONCLUZII
8 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

In cadrul serviciilor de posta si telecomunicatii se pot asigura forme de colaborare reciproca. Serviciul postal stabileste pe baza de instructiuni si ordine conditiile de exploatare a serviciilor de posta si telecomunicatii de folosinta generala, precum si responsabilitatile ce decurg din ele. Astfel pot fi expediate scrisori, adrese, documente, comunicari scrise, obiecte si bunuri cu scopul de a fi inmanate destinatarilor indicati.

Obiectele de corespondenta sunt comunicari scrise incredintate unitatilor postale pentru a fi transportate si predate la destinatie prin serviciile acestora. 5. Imprimatele, ziarele revistele, publicatiile.

1. Scrisorile Scrisoarea este o comunicare scrisa care circula de la expeditor catre destinatar prin mijloace de comunicare curente; poate contine diverse documente scrise manual sau dactilografiate, cum ar fi corespondentele, circularele, directivele, oferte, invitatii, convocari, fotografii, prospecte, pliante, scheme, tiparituri, felicitari sau alte comunicari de acest fel. Scrisorile au o greutate maxima admisa de 2 kg, iar in cazul in care depasesc 500 g, acestea vor fi ambalate in hartie rezistenta si legate.

Normele stabilite de DIRECTIA GENERALA a POSTELOR si TELECOMUNICATIILOR permite expedierea unor scrisori ce se prezinta sub forma de foi volante, ce se expediaza fara a fi introduse in plic.

Inscriptiile exterioare pe plic sunt: - denumirea unitatii sau persoanei care expediaza scrisoarea si adresa care se plaseaza in jumatatea din dreapta a plicului; - antetul (tiparit sau aplicat cu stampila) ocupa jumatatea din stanga a plicului, unde se lipesc marcile postale.

In lipsa antetului, adresa expeditorului se scrie pe verso; - numarul scrisorii; - mentiuni speciale (Secret, Strict secret, Confidential). 2. Pachetele mici Sunt trimiteri postale inchise care contin obiecte mici, ce nu prezinta o valoare mai mica de 20. 000 lei. Pachetele mici se ambaleaza in invelis rezistent, corespunzator naturii continutului. Continutul poate fi introdus in cutiuta de carton si apoi in hartie de ambalaj. Pachetele mici fac parte din categoria obiectelor de corespondenta, dar se taxeaza conform tarifului cu taxe specifice acestui fel de trimiteri. In general pachetele mici pot contine diverse probe de marfuri, creioane, pixuri, stilouri, chei, obiecte de mercerie, ochelari, diverse obiecte de papatarie.

3. Actele de procedura Acest tip de acte sunt trimiteri postale deschise, prezentate de institutii sau intreprinderi pe formulare speciale.

Ele se compun din doua parti: - instiintarea (citatia); - dovada (confirmarea de primire). Acestea se pot detatasa una de alta, fara sa se strice textele tiparite. Se tiparesc de beneficiari (expeditori) cu aprbarea REGIEI AUTONOME POSTA ROMANA, numarul aprobarii trebuind sa fie tiparit pe formular. Instiintarea poate sa poarte diferite denumiri: citatie, hotarare, extras de sentinta, proces-verbal, notificare, somatie. Nu sunt valabile orice formulare de acte de procedura.

...

Bibliografie:

IONEL SOCOBEANU, IORDANA SOCOBEANU - "SECRETELE SECRETARIATELOR" - EDITURA EFICIENT, 1998

"INSTRUCTIUNI PRIVIND EXECUTAREA SERVICIULUI DE MANDATE" - EDITAT DE MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI TELECOMUNICATIILOR DIRECTIA GENERALA A POSTELOR SI TELECOMUNICATIILOR, 1973

"INSTRUCTIUNI PRIVIND TRATAREA PROBLEMELOR COMUNE ALE SERVICIILOR POSTALE INTERNE" - OFICIUL DE INFORMARE DOCUMENTARA PENTRU TRANSPORTURI SI TELECOMUNICATII, 1977

"GHIDUL FACTORULUI POSTAL" - EDITAT DE OFICIUL DE INFORMARE DOCUMENTARA PENTRU TRANSPORTURI SI TELECOMUNICATII, 1981

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Serviciu postal ca mijloc de comunicare
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
4 679 cuvinte
Nr caractere:
29 207 caractere
Marime:
27.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Științe Politice
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Științe Politice
Sus!