Influența Parentală asupra Relației de Cuplu

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

Cap.I Delimitari conceptuale:
1. Afectivitatea umana
2. Arta de a iubi
2.1 Dragostea si familia
2.2 Iubirea parentala
2.3 Profile de comportament parental
3. Efectele influentei parintilor asupra relatiei de cuplu
4. Ambianta si cadrul familial
5. Relatia de cuplu
6.Comunicarea cu sine si cu ceilalti
7. A fi responsabil
Cap II Designul cercetarii
Obiectivele cercetarii
Formularea ipotezelor
Lotul de subiecti
Prezentarea tehnicilor si procedeelor folosite
CaP III Analiza, prelucrarea si interpretarea datelor
Concluzii
Anexe:
Anexa 1.1
Anexa 1.2
Anexa 1.3
Anexa 2.1
Anexa 2.2
Anexa .2.3
Bibliografie

Extras din licența:

Capitolul I: Delimitari conceptuale

1.Afectivitatea umana

Afectivitatea este o traire diferentiata, ca stare fata de situatii, evenimente, persoane, continuturi de comunicari la care se participa. Expresiile afectivitatii daca sunt legate de un moment sau situatie se numesc afecte si emotii. Daca sunt latente se numesc dispozitii. Cand sunt consistente, complexe, puternice si de durata se numesc sentimente, iar cand au o intensitate foarte puternica si obsesiva, rascolitoare, cu efecte de reflux in intreaga viata psihica se numesc pasiuni. In pubertate si adolescenta se decanteaza si se construiesc instrumente tot mai sofisticate privind afectivitatea, nuantarea dispozitiilor afective, ca si constientizarea de atasamente ce se exprima prin colegialitate, dar mai ales prin prietenie. In acelasi timp are loc erotizarea discreta a senzorialitatii si a conduitelor, dar si nuantarea foarte subtila relationala a afectivitatii

Relatia interpersonala constituie componenta mai stabila si de profunzime a interactiunii interpersonale, rezultata in urma decantarii si condensarii actelor interpersonale sub forma unor liante puternic saturate afectiv, care es mentin pe perioade indelungate de timp. Spre deosebire de relatia interpersonala, actul interpersonal poate sa-si schimbe foarte frecvent "semnul" intrand chiar in contradictie cu componenta de profunzime. Am putea explica aceste afirmatii, referindu-ne la cuplul interpersonal parinti-copii. Dragostea materna sau paterna constituie componenta stabila, de profunzime a interactiunii interpersonale in timp ce, ca acte interpersonale, pot sa apara evenimente ca: dezaprobare, cearta, respingere, deci cu "semn" exact opus componentei de profunzime.

In cadrul relationarii interpersonale intersexe, componenta stabila, de profunzime o poate constitui sentimentul de dragoste, ca atitudine afectiva reciproc impartasita, care va actiona de la acest nivel ca factor cu puternice valente integrative si adaptative. De la momentele de debut si pana la forma sa de maturizare si stabilitate, sentimentul de dragoste strabate un traseu plin de confruntari, de ajustari, de acomodari si reacomodari ale celor doi parteneri. Intotdeauna interactiunea interpersonala intersexe debuteaza cu o suita de acte interpersonale care pot duce la conturarea relatiei interpersonale. Actele interpersonale din cadrul cuplului conjugal pot fi pozitive sau negative. Din prima categorie fac parte actele de cooperare dintre cei doi parteneri iar din a doua categorie, actele conflictuale. Componenta de profunzime-sentimentul de dragoste-este "structura de rezistenta" a cuplului, este legatura de durata a celor doi parteneri, care inseamna foarte multe lucruri: apreciere, respect, stima, sociabilitate, atractie etc.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influenta Parentala asupra Relatiei de Cuplu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
46 pagini
Imagini extrase:
46 imagini
Nr cuvinte:
22 845 cuvinte
Nr caractere:
129 476 caractere
Marime:
247.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Psihologie
Tag-uri:
relatie de cuplu, Parinti
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!