Pancreatita Acută

Previzualizare licența:

Extras din licența:

INTRODUCERE

IMPORTANTA BOLII

Pancreatita acuta inseamna, manifestarile declansate prin autodigestia pancreasului de catre propriile sale enzime care devin activate brusc, in interiorul glandei, prin cauze variate. Pancreatita acuta nu este o inflamatie.

Deoarece la 80% din cazuri evidentiaza, in antecedentele bolnavului afectiunile biliare si abuzul de alcool este bine sa stim cu totii despre efectele nocive ale alcoolului (mai ales in randurile tinerilor) si a unei alimentatii necorespunzatoare (lipide, glucide in exces).

Este bine ca oamenii sa cunoasca cat mai multe despre corpul lor, de unele boli care apar datorita unor greseli sau proaste obiceiuri alimentare, pentru a-i ajuta sa aiba o viata sanatoasa cat mai mult timp cu putinta.

Educatia sanitara are un rol de o importanta covarsitoare pentru oameni.

SCURT ISTORIC

Ingrijirea bolnavului se pierde in negura timpului: in trecutul indepartat cand femeile pansau ranile barbatilor intorsi din lupta sau de la vanatoare.

Istoria profesiunii de ingrijire a bolnavului incepe odata cu infiintarea primei scolii de catre FLORENCE NIGHTINGALE.

Cu toata vechimea pe care o are, misiunea sa sociala nu este intotdeauna clara, astfel rolul asistentei medicale este perceput si descris divers.

Autonomia asistentei in procesul de ingrijire demonstreaza ca asistentele sunt capabile de o judecata independenta in ceea ce priveste ingrijirile de baza.

Asistenta medicala colaboreaza cu medicul si are obligatia sa execute tratamentul prescris de acesta, chiar daca are si responsabilitati si activitati independente cu rol propriu.

Pentru aceasta asistenta trebuie sa se perfectioneze, sa posede cunostinte tehnice temeinice, sa dea dovada de multa intelegere, devotament si daruire profesionala.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pancreatita Acuta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
106 pagini
Imagini extrase:
106 imagini
Nr cuvinte:
27 069 cuvinte
Nr caractere:
190 458 caractere
Marime:
1.23MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, pancreatita
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!