Tehnologia Fabricării Berii

Previzualizare licența:

Extras din licența:

Berea este o bautura slab alcoolica, nedistilata, obtinuta prin fermentare, cu ajutorul drojdiei, a mustului de malt si eventual a unor cereale nemaltificate fierte cu hamei. Dupa apa, cafea si lapte, berea este cea mfai populara bautura din lume, fiind privita ca un produs ce face parte dintr-un mod sanatos de viata. O tableta sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei bauturi. In toata lumea 20000 de feluri de bere sunt imbuteliate in 180 de feluri, de la normala, slab alcoolizata, slab alcoolica, la amara, crema de bere si berea neagra. Fabricarea si comercializarea berii a inceput in anul 1200 D.C in Germania de astazi. Procesul tehnologic clasic de fabricare a berii consta in urmatoarele:

Obtinerea maltului, care se realizeaza prin urmatoarele succesiune de faze: precuratirea, trierea, sortarea, germinarea, uscarea, curatirea de radicele a boabelor de orz sau orzoaica. Obtinerea mustului de bere, care se realizeaza prin urmatoarele succesiuni de faze: macinare, plamadire, zaharificare, filtrarea plamadei, fierberea mustului de malt cu hamei. Fermentatia primara si fermentatia secundara. Operatiile finale care constau in filtrare, pasteurizare si imbuteliere.

Imbutelierea berii include masini de imbuteliat, de pasteurizare, de vid sau gravitationale, de inalta adaptabilitate, configuratia acestora fiind realizata conform necesitatilor specifice ale clientului si ale lichidului imbuteliat. Echipamentul este executat complet din material inox.

Etichetarea se face automat. Masinile de etichetat sunt destinate aplicarii pe buteliile cilindrice din sticla a doua si trei tipuri de etichete: eticheta de corp, eticheta guler, contra eticheta si eticheta banderola. Scopul etichetarii este de a da consumatorilor informatiile necesare, suficiente verificabile si usor de comparat astfel incat sa permita acestora sa aleaga acel produs care corespunde cerintei sale.

In capitolul 1 intitulat Tehnologia Fabricarii Berii am facut o prezentare generala a berii de la inceputul aparitiei ei. Apoi am vorbit de fiecare etapa de fabricatie in parte, de clasificarea berii si desprea ambalarea ei.

In capitolul 2 sunt prezentate caracteristicile organoleptice si fizico - chimice ale berii care influenteaza calitatea berii precum si modul de obtinere, tehnologia utilizata.

In capitolul 3 sunt expuse Etichetarea si Marcarea Marfurilor. Aceasta include notiuni de baza privind etichetarea, modele de etichetare si marcarea produselor alimentare.Consumul de bere din Romania si UE din 2006-2011 si din 2011-2015

In capitolul 4 sunt analizate din punct de vedere statistic seriile cronologice care scot in evidenta:

Consumul pe cap de locuitor din Romania

CAPITOLUL 1.

TEHNOLOGIA FABRICARII BERII

1.1. PREZENTARE GENERALA

Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tableta sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei bauturi. Pe vremea aceea insa, sumerienii nu aveau acces la aceasta licoare aurie. Era o bautura divina si, ca atare, ea era destinata doar zeitei fertilitatii. Mult mai tarziu, in Evul Mediu, calugarii consumau bere mai ales in timpul postului, ca inlocuitor al carnii. Prin urmare, berea este un aliment datorita continutului in glucide, proteine, vitamineleB1, B6, B3, b12, PP, E, acid folic, nicotinic, potasiu, magneziu etc.

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia Fabricarii Berii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
51 pagini
Imagini extrase:
51 imagini
Nr cuvinte:
21 041 cuvinte
Nr caractere:
108 497 caractere
Marime:
214.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
tehnologie, bere
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!