Proiectarea unei pensiuni

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1.Tema proiectului
2.Memoriu justificativ
2.1.Caracterizarea institutiei proiectate;
2.2.Identificarea segmentului de consumatori in corelatie cu zona de amplasare a obiectivului proiectat;
2.3.Justificarea ciclitatii sau planificarea preliminara a gamei sortimentale;
2.4.Stabilirea volumului si natura produselor finite destinate consumului;
2.5.Aportul nutritional al alimentelor produse in unitatea de productie, functiile fiziologice ale produselor alimentare din unitatea proiectata;
2.6.Importanta nutritionala a preparatelor realizate in unitatea proiectata;
2.7.Aportul nutritional al preparatelor culinare.
3.Elemente de inginerie tehnologica.
3.1.Stabilirea si caracterizarea materiilor prime, materiilor auxiliare si materialelor;
3.2.Organizarea aprovizionarii si pastrarii materiilor prime si materialelor;
3.3.Caracterizarea produselor finite;
3.4.Managementul calitatii si siguranta in consum;
3.5.Sistem integrat de managementul calitatii si sigurantei in consum;
3.6.Alegerea utilajelor, echipamentelor si mobilierului destinate spatiilor pentru realizarea produselor si servirea alimentelor. Lista utilajelor, echipamentului si mobilierului;
3.7.Stabilirea structurii de personal si organigrama unitatii proiectate;
3.8.Corelatia dintre spatiile necesare realizarii productiei si servirii alimentelor. Dimensionarea spatiilor pentru productia culinara cu indicarea circulatiei de materii, personal si consumatori;
3.9.Consumul de utilitati in unitatea de alimentatie publica;
3.10.Stabilirea fortei de munca.
4.Calculul economic.
4.1.Stabilirea valorii investitiei
4.1.1.Valoarea terenului, cladirilor si amenajarilor;
4.1.2.Valoarea utilajelor supuse montarii;
4.1.3.Valoarea utilajelor supuse montarii in cadrul pastravariei;
4.1.4.Valoarea utilajelor nesupuse montarii;
4.1.5.Valoarea mobilierului si a obiectelor de inventar;
4.1.6.Valoarea primei dotari cu mijloace circulante.
4.2.Stabilirea cheltuielilor
4.2.1.Stabilirea cheltuielilor cu materii prime si auxiliare;
4.2.2.Alte cheltuieli materiale;
4.2.3.Cheltuieli de transport;
4.2.4.Cheltuieli cu utilitati;
4.2.5.Cheltuieli salarii;
4.2.6.C.A.S;
4.2.7.Cheltuieli intretinere si reparatii;
4.2.8.Cheltuieli cu amortizarea mijloacelor fixe;
4.2.9.Alte cheltuieli generale;
4.2.10.Cheltuieli cu credite;
4.3.Antecalculatia de pret
4.4.Indicatori de eficienta economica
BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Proiectarea unei pensiuni situata in orasul Slanic Moldova, Judetul Bacau, dotata cu:

- restaurant cu specific pescaresc cu o capacitate de 30 de locuri si bucatarie aferenta;

- spatii de cazare cu o capacitate de 20 de locuri;

- Pastravarie ;

- Sectie de prelucrare si comercializare a pestelui in stare proaspata dar si congelata.

Denumirea pensiunii: Sprown

2.Memoriu justificativ

2.1.Caracterizarea institutiei proiectate

a)De ce Slanic Moldova?

Slanic - Moldova, este un oras in Judetul Bacau, asezat pe raul Slanic, la poalele Muntilor Nemira situat la o distanta de 84 km de Municipiul Bacau. Asezat intr-o vale, la altitudine de 530 m fiind inconjurata de paduri de fagi si brazi, statiune Slanic Moldova este o statiune cu sezon permanent, cu un aer lipsit de praf si particule si bogat in aerosoli si ioni negativi. Temperatura medie anuala este de 7,4?C, media precipitatiilor anuale este de 700 mm, cu o clima intramontana-depresionara temperata.

-Slanic Moldova statiune balneoclimaterica

Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale.

Botezata "Perla Moldovei", Slanic Moldova asigura tratament pentru:

- tulburari digestive, ulcere gastrice si duodenale, afectiuni stomacale;

- postchirurgicale, gastrite cronice, colite cronice atipice, colon inflamabil;

- boli hepatobiliare, colicistita cronica, dischinezie biliara;

- boli metabolice si nutritionale;

- boli ale rinichiului si urinare

-Cura cu apa minerala Slanic Moldova

Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor endocrine, cardiovasculare si respiratorii, tratamentul bolilor reumatismale si al bolilor ginecologice. Pentru cura interna cu apa minerala se recomanda izvoarele nr.l, nr.8 si 8 bis si izvoarele nr. 1 bis, nr.3 si nr. 10. Se pot face bai calde in cada cu apa minerala, electroterapie si hidroterapie sau se pot folosii bazinele pentru kinetoterapie sau se poate face gimnastica medicala sau de recuperare.

Statiunea Slanic Moldova dispune de numeroase oferte de cazare in hoteluri si vile si de un complex sanatorial.

b)Obiective turistice

-Salina Tg. Ocna

Este situata in inima Moldovei, pe valea pitoreasca a Trotusului, in perimetrul orasului Targu Ocna din judetul Bacau, acces rutier pe DN12A.

Principalul nostru domeniu de activitate il constituie extractia, prepararea si comercializarea sarii. Oferim clientilor produse din sare intr-o gama sortimentala variata. In paralel cu activitatea de exploatare si preparare a sarii, desfasuram servicii de turism. Noua si moderna baza de agrement, amplasata in mina Trotus, la 240 m adancime, ofera conditii optime pentru: relaxare, miscare, tratarea afectiunilor respiratorii, reculegere in lacasul sfant al bisericii ortodoxe "Sf. Varvara" si cunoastere in cadrul muzeului sari.

-Complex Monahal Magura

Situat la aproximativ 2 km de orasul Onesti ;reprezinta un loc minunat de refugiu si de meditatie in fata stresului cotidian. Loc de reculegere recomandat pentru purificarea gandurilor si in special a sufletului.

-Izvoarele de ape minerale

Slanic Moldova este renumita pentru cele peste 20 de izvoare minerale cu efect curativ.

Se recomanda cura interna cu apa minerala de la izvoarele nr.l, nr.8 si 8 bis (aflate in acelasi pavilion) si izvoarele nr. 1 bis, nr.3 si nr. 10 (aflate intr-un alt pavilion).

-Biserica ortodoxa

Loc de reculegere pentru numerosi credinciosi

-Complexul sanatorial

Aici exista instalatii pentru bai calde in cada cu apa minerala, instalatii pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalatii pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, si pentru gimnastica medicala.

-Cazinoul Slanic Moldova, popicarie si terenuri de sport;

-Parcul statiunii Slanic Moldova;

-Drumetii la Cheile "300 de scari", Popasul "Cascada", Pastravarie, Valea Slanicului, Muntele "Pufu" si Muntele "Corbu".

c)Caracterizarea pensiunii Sprown

Pensiunea Sprown avand in dotare un restaurant cu profil pescaresc si spatii de cazare este amplasat intr-o zona de acces permanent, langa artera de circulatei care leaga centrul statiunii Slanic de zona montana existenta. Pensiunea este amplasata in vecinatatea muntilor , turistii cazati in partea estica a pensiunii putand admira privelistea minunata a unui rasarit de soare specific montan cu aer curat si apa limpede si cristalina a Slanicului. Pensiunea este dotata si amenajata pentru satisfacerea necesitatilor de masa si cazare, punand la dispozitia clientilor posesori de masina locuri de parcare. Dotarile si amenajarile pensiunii permit incadrarea unitatii in categoria 3 margarete.

Intrarea clientilor in motel se realizeaza separat pentru spatiul de cazare si restaurant. Intrarea se realizeaza intr-un mic hol unde se afla si spatiul de receptie unde se realizeaza

Bibliografie:

ALEXE, Petru, Calculul economic la proiectele de diploma, Editura Fundatiei Universitare ,,Dunarea de Jos", Galati, 2001

BANU, C., s.a. Manualul inginerului de industrie alimentara, Editura Tehnica, Bucuresti, 1999

BANU, C., s.a. Tehnologia carnii si a subproduselor, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1980

BANU, C., VINTILA, Iuliana Produse de catering, Editura Evrika, Braila, 1998

BANU, C., VINTILA, Iuliana Catering in alimentatie publica si turism, Editura Presa Universitara

BOTEZ, E., Utilaje si instalatii in alimentatie publica si turism, Editura Agir, Bucuresti, 2001

COSOVLIU, Octavian Proiectarea si exploatarea amenajarilor in alimentatie publica si turism, Note de curs

PARJOL, Gabriela, PARASCHIV, Elisabeta, s.a. Tehnologia culinara, Editura Didactica si Pedagogica, R.A.-Bucuresti, 1995

MARIN, Sandu Carte de bucate, Editura Z, 2000

MINCU, I., SEGAL, B. Orientari actuale de nutritie, Editura Medicala, Bucuresti, 1981

NICOLESCU, R., Tehnologia restaurantelor, Editura Inter, Bucuresti, 1997

RADU ANTON ROMAN Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti, Editura Paidela, 1998

ROTARU, Gabriela, MORARU, Carmen HA.CCP.-Analiza riscurilor. Puncte Critice de Control, Editura Academica, Galati, 1997

SEGAL, R., COSTIN, G., M. Alimente functionale, Editura Academica, Galati, 1997

VIZIREANU CAMELIA Bazele gastronomiei, Note de curs

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea unei pensiuni.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
147 pagini
Imagini extrase:
147 imagini
Nr cuvinte:
38 459 cuvinte
Nr caractere:
224 645 caractere
Marime:
2.54MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
pensiune, turism
Predat:
Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor , Universitatea Dunarea de Jos din Galati
Materie:
Industria Alimentară
Profesorului:
Prof. Dr. Ing. Vizireanu Camelia
Sus!