Studiu de caz privind programele turistice în sudul României

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 TURISMUL RAMURA A ECONOMIEI ROMANESTI
1.1 DEFINITIA TURISMULUI
1.2 CONDITIILE NATIONALE ALE APARITIEI SI DEZVOLTARII TURISMULUI
2 TURISMUL INTERN
2.1 PERSPECTIVELE TURISMULUI INTERN
3 ATRACTII TURISTICE - CLASIFICARE
4 OLTENIA
4.1 CADRU NATURAL AL REGIUNII
4.2 FILE DE ISTORIE
4.3 RELIEFUL
4.4 ALCATUIREA GEOLOGICA SI RESURSELE MINERALE
4.5 CLIMA
4.6 APELE
4.7 VEGETATIA, FAUNA SI REZERVATIILE NATURALE
5 ARTA POPULARA SI FOLCLOR
6 ATRACTII TURISTICE IN MARILE ORASE ALE OLTENIEI
6.1 CRAIOVA
6.2 TARGU JIU
6.3 DROBETA TURNU SEVERIN
6.4 RAMNICU VALCEA
6.5 SLATINA
7 ATRACTII NATURALE IN OLTENIA
8 ATRACTII ANTROPICE IN OLTENIA
8.1 MANASTIRILE OLTENIEI DE SUB MUNTE
9 TRASEE TURISTICE IN OLTENIA
10 PROGRAMUL TURISTIC - CONCEPT
10.1 PROGRAME TURISTICE IN REGIUNEA OLTENIEI

Extras din licența:

1. 1. TURISMUL se refera la activitati desfasurate de persoane, pe durata calatoriilor si sejururilor, in locuri situate in afara resedintei obisnuite, pentru o perioada consecutiva ce nu depaseste un an, cu scop de recreere, odihna, pentru afaceri sau alte motive. economiei nationale, tot asa cum consumul turistic s-a constituit ca o parte delimitata a consumului personal al unei parti importante din populatia tarii.

Turismul, ca o activitate economica de sine statatoare, se circumscrie nu numai pe plan local (in multe judete Constanta, Brasov, Valcea, Prahova si altele), ci si la nivel national. In Romania, turismul apare in forme izolate, neorganizate, cu foarte multi ani in urma. Primele inceputuri de organizare a turismului apar insa spre sfarsitul secolului al XIX-lea prin infiintarea unor asociatii cu caracter turistic, carora le datoram constructia unor cabane, editarea unor anuare turistice, amenajarea unor trasee montane etc.

Anul 1936 este marcat de aparitia legii pentru organizarea Oficiului National de Turism, infiintat in 1926, care devine organizatie de stat subordonata Ministerului de Interne. Conform prevederilor acestei legi, se atribuie Oficiului National de Turism sarcina organizarii si dezvoltarii turismului in tara noastra.

In anul 1948, toate asociatiile turistice sunt dizolvate si este infiintata asociatia Turismului popular, care insa nu functioneaza decat pana in 1950, cand activitatea turistica si bunurile preluate de la vechile asociatii trec in patrimoniul Confederatiei Generale a Muncii, aceasta preluand, de asemenea, atributiile si bazele turistice ale Oficiului National de Turism, desfiintat, la randul lui. In perioada postbelica, activitatea turistica din tara noastra cunoaste doua etape distincte, delimitate de anul 1955, an in care a fot reinfiintat, pe baze noi, Oficiul National de Turism Carpati. Reorganizat in anul 1959, acesta devine o institutie economica cu caracter lucrativ si preia sarcina organizarii intregii activitati turistice interne si internationale din tara.

In anul 1967, Oficiul National de Turism este transformat in organ independent central al administratiei de stat, asigurandu-se astfel o mai buna coordonare a activitatii turistice.

Anul 1968 aduce o noua contributie la organizarea turismului, prin infiintarea Biroului de Turism pentru Tineret, organ central specializat al Uniunii Tineretului Comunist, care are sarcina de a stimula si facilita dezvoltarea turismului in randurile tuturor categoriilor de tineri. Infiintarea, in anul 1971, a Ministerului Turismului, ca organ central de conceptie si orientare a activitatii turistice, creeaza un cadru larg pentru cuprinderea activitatii turistice interne si internationale, pentru rezolvarea problemelor majore ale acestei activitati pe plan national si international, pentru asezarea pe baze stiintifice moderne a sistemului de organizare si conducere in turism.

Pe plan mondial si national, turismul este considerat in prezent ca un sector ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz privind programele turistice in sudul Romaniei
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2005
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
47 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
16 595 cuvinte
Nr caractere:
79 988 caractere
Marime:
68.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate din Craiova
Specializare:
-
Materie:
Geografie
Sus!