Caracterizarea fizico - chimică a pedologiei

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 CADRU NATURAL
2.1 RELIEFUL
2.2 GEOLOGIE - LITOLOGIE
2.3 HIDROGRAFIA SI HIDROLOGIA
2.4 CLIMA
2.5 VEGETATIA SI FOLOSINTA TERENULUI
2.6 INFLUENTA ANTROPICA
3 CARACTERIZAREA FIZICO - CHIMICA A INVELISULUI DE SOL
3.1 CONSIDERATII GENERALE
3.2 PROCESELE PEDOGENETICE
3.3 CARACTERIZAREA INVELISULUI DE SOL
3.4 CARACTERISTICI FIZICE CHIMICE
4 GRUPAREA TERENURILOR IN CLASE DE PRETABILITATE LA ARABIL

Extras din licența:

Ocupandu-se cu studiul solului, mediu de viata a plantelor si animalelor, pedologia un rol important in dezvoltarea productiei vegetale.

Cum solul nu a fost o creatie a,, inceputului ci s-a format in timp indelungat la interferenta celor patru invelisuri primordiale (litosfera, atmosfera, hidrosfera si biosfera), este implicata si geografia in geneza, evoluti, repartitia si utilizarea acestui nou invelis.

Desigur ca invelisul de sol, odata format, se comporta ca o entitate autonoma, un sistem cu personalitate proprie, capabil de autodezvoltare, dar prin reactiile sale multiple de schimb energetico-material cu celelalte invelisuri ramane totusi in buna masura dependent de manifestare si evolutia factorilor mediului ambiant, incat sistemul sol se integreaza ca subsistem in ansamblul geosistemic al mediului geografic.

Solul prezinta o importanta deosebita nu numai in agricultura ci in general, constituie una dintre resursele materiale necesare existentei si activitati productive a omenirii.

Ca mijloc de productie in agricultura solul de deosebeste de alte mijloace de productie, el fiind limita in spatiul geografic si necesitand o utilizare rationala.

Pedologia ocupandu-se de formarea si evolutia solurilor rezolva numeroase probleme specifice activitatii din agricultura si anume: -cunoasterea detaliata a resurselor de sol, ca baza pentru cercetarile, studiile si lucrarile de protectie, ameliorare si folosire rationala a lor; -stabilirea si aplicarea diferentiata a tehnologiilor de cultura; -stabilirea indicatorilor pedogenetici si a parametrilor necesari pentru ameliorarea solurilor slab productive si protectia solurilor impotriva degradarii; -prevenirea, limitarea si combaterea poluarii solului ca urmare a activitatilor industriale si agricole.

Lucrarea de fata a fost realizata dupa metodologii specifice incadrandu-se in normele pedologice in vigoare si urmareste actualizarea problematicii invelisului de sol cu toate aspectele sale (particularitati pedogenetice, morfologice, fizico-chimice, indici de fertilitate si calitate, masuri de protectie sau ameliorare). Utila in primul rand specialistilor din practica agricola lucrarea raspunde tuturor unitatilor de acest profil, inclusiv Directiei Generale pentru Agricultura. Pintre beneficiari se numara si Oficiul de Cadastru si Organizarea Teritoriului Vaslui.

In aceiasi masura studiul pedologic este accesibil unitatilor agricole de pe teritoriul comunei Zorleni inclusiv specialistilor din cadrul Primariei.

Teritoriul comunei Zorleni este amplasat in partea de sud a judetului Vaslui si are ca vecinatati: -la nord -comunele Banca si Bogdanesti -la est -comunele Suletea si Epureni -la sud -comunele Grivita si Vinderei -la vest -orasul Barlad si comunele Perieni si Bacani Teritoriul comunei cuprinde urmatoarele sate: Simila, Zorleni, Popeni, Dealul Mare.

S-a utiliz scara de lucru 1: 10. 000 pentru harta solurilor si a pretabilitatii si scara 1: 25. 000pentru cartogramele de favorabilitate, eroziune, relief, material ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracterizarea fizico - chimica a pedologiei
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
1997
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
49 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
13 847 cuvinte
Nr caractere:
82 768 caractere
Marime:
87.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Geografie
Sus!