Așezările rurale de pe Valea Teleajanului

Previzualizare licența:

Extras din licența:

Lucrarea "Asezarile rurale de pe Valea Teleajanului in amonte de Valenii de Munte"a fost intocmita pe baza cercetarilor de teren, efectuate in anii 2003 - 2004 si a bibliografiei de specialitate.

Am folosit lucrari cu caracter metodologic, cursuri universitare, atlase, harti si lucrari care trateaza diferite aspecte legate de unitatea in studiu.

Scopul lucrarii este de a prezenta o imagine de ansamblu asupra teritoriului din punct de vedere geografic, de a arata modul in care s-au imbinat factorii fizico si economico-geografici, de a reliefa causal evolutia peisajului geografic ca o rezultanta a interactiunii factorilor genetici, de a pune in evidenta actiunea pozitiva si negativa a omului asupra cadrului natural si de a propune masuri in vederea sistematizarii teritoriului.

Cele trei commune: Teisani, Izvoarele si Maneciu sunt asezate in nordul judetului Prahova, in zona de contact carpati-subcarpati interni ai Teleajenului a caror morfologie a fost determinata de prezenta pintenilor paleogeni Homoraciu si Valeni, implantati in neogenul zonei pericarpatice.

Relieful este dominat in partea nordica de masivul Ciucas-Zaganul iar in partea sudica de terasele Teleajenului a caror larga extensiune a determinat popularea timpurie, o anume fizionomie a asezarilor omenesti, un anumit mod de utilizare a terenurilor.

Valea Teleajenului, desi dispune de bogate si atractive resurse naturale inca de la izvoare, cu toate ca strabate o zona cu incarcatura istorica deosebita, in ciuda faptului ca reprezinta o alta cale de access pre centrul tarii si este o zona usor accesibila, a fost putin amenajata in scopuri turistice, poate si datorita paralelismului sau cu Valea Prahovei, care beneficiaza de amenajari complexe ce atrag un numar mare de turisti.

Un capitol aparte este cel ce vizeaza resursele turistice, in cadrul caruia s-a incercat surprinderea stadiului actual de dezvoltare a turismul in aceasta zona si de asemenea atragerea atentiei asupra masurilor ce pot fi luate pentru dezvoltarea turismului in continuare.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asezarile Rurale de pe Valea Teleajanului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
95 pagini
Imagini extrase:
95 imagini
Nr cuvinte:
28 433 cuvinte
Nr caractere:
169 236 caractere
Marime:
187.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
geografie, asezare, rural
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!