Previzualizare licența:

Extras din licența:

Centrala electrica de cogenerare este sursa unica de caldura a unui sistem centralizat de alimentare cu caldura a unei grupari de consumatori urbani, racordata la acest sistem si cuprinde numai cladiri cu destinatie de locuinte insumand circa 50000 de locatari, instalatia de baza constand intr-o unitate ITG+RC, care pune in evidenta problemele prezente si de perspectiva ridicate de alimentarea cu caldura a consumatorilor urbani in contextul noilor conditii impuse. Ca urmare am insistat mai mult pe aspectele legate de cogenerare, ca solutie de crestere a eficientei energetice pentru producerea caldurii si a energiei electrice.

Am tratat in mod special problemele tehnice din punctul de vedere al eficientei economice, care decide in final, utilitatea aplicarilor practice a solutiei propuse. Am luat de asemenea in considerare efectele reglementarilor in vigoare privind protectia mediului inconjurator.

Din punct de vedere tehnic, gruparile de consumatori de caldura de tip urban, alcatuite de regula din ansambluri de blocuri de locuinte asigura gradul minim necesar de concentrare in teren al consumatorilor astfel alimentati.

Alternativele la solutiile de alimentare cu caldura existente au in vedere variante diferte atat sub aspectul tipului de sursa cat si sub aspectul gradului de centralizare, a carui modificare se obtine prin gruparea consumatorilor in mai multe variante diferite.

Explozia demografica intr-o mica masura si dezvoltarea economica in cea mai mare parte au determinat insa, la nivel planetar, un consum de energie termica mereu in crestere, ceea ce a generat si a agravat continuu poluarea mediului, in special prin acumularea in atmosfera a dioxidului de carbon si a altor gaze de ardere care provoaca efectul de sera si incalzirea globala. In prezent, protectia si conservarea mediului, a devenit prin implicatiile ei ce depasesc frontierele unui stat, o problema planetara si o potentiala sursa de conflicte interstatale, impunand cu necesitate gasirea unor solutii.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cogenerare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
88 pagini
Imagini extrase:
88 imagini
Nr cuvinte:
10 366 cuvinte
Nr caractere:
64 481 caractere
Marime:
1.82MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
cogenerare, destinatie
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!