Schimbarile structurale produse dupa anul 1989 au facut posibila, pe plan economic, infiintarea de societati comerciale noi si desprinderea de societati comerciale din unitati economice existente pana in anul 1990. Numarul agentilor economici noi creste continuu pe plan national, iar fiecare agent economic, pentru a putea functiona, are nevoie de forta de munca intr-un numar mai mare sau mai mic, in functie de profilul societatii comerciale si cifra de afaceri.
Forta de munca in orice activitate profitabila reprezinta elementul principal, iar recrutarea si selectarea corecta a acesteia, formarea in mod optim si urmarirea ei pe parcursul activitatii societatii comerciale sunt conditii sine-qua-non pentru fezabilitatea activitatii societatii.
Resursele umane reprezinta organizatia, iar oamenii reprezinta o resursa comuna si totodata o resursa vitala de azi si de maine a tuturor organizatiilor, care asigura supravietuirea, dezvoltarea si succesul competitional al acestora.
Fara prezenta efectiva a oamenilor care stiu ce, cand si cum trebuie facut, este pur si simplu imposibil ca organizatia sa-si atinga obiectivele.
In acelasi timp, avand la baza jocul liber al fortelor ofertei si cererii de resurse umane, mecanismul economiei de piata face ca piata sa ramana insensibila si sa-i ignore pe toti aceia care nu pot deveni productivi si care nu se incadreaza in tiparul unor cerinte concurentiale bine determinate ale unui astfel de mecanism.
Pornind de la aceste considerente s-a elaborat prezenta lucrare care este structurata in cinci capitole, al carui scop este analizarea potentialului uman la S.
C. Extrapan S.
A. Ploiesti.
S.
C. Extrapan S.
A. este cunoscuta din timpuri foarte vechi, urmand fidel in evolutia sa, societatea umana.
Importanta si rolul produselor din industria de panificatie sunt avute in vedere ca un factor fundamental al activitatii omului, cu actiune permanenta in realizarea si consumul produselor din industria panificatiei. Aceasta ocupa aproximativ 20- 30 % din totalul alimentelor consumate de om ca hrana zilnica. Se poate spune ca nu exista om care sa nu aiba in alimentatia sa anumite produse de panificatie, de aceea fabricile de paine si produse fainoase reprezinta o componenta importanta pentru avutia fiecarei tari. Produsele realizate de societate sunt sortimente de larg consum, care prin continutul in principii nutritive (glucide, proteine, vitamine, saruri minerale) ocupa un loc important in alimentatia umana.
ANALIZA NECESARULUI DE PERSONAL IN CADRUL FIRMEI 1. 1. Definirea si rolul planificarii resurselor umane Planificarea resurselor umane, denumita si planificarea personalului sau planificarea fortei de munca, are in literatura de specialitate mai multe definitii, diferentele intre acestea reflectand, pe de o parte, unele aspecte formale de formulare mai sintetica sau mai detaliata, iar pe de alta parte, unele deosebiri de opinii in ceea ce priveste continutul si obiectivele planificarii resurselor umane, ca de exemplu: ...
AUREL MANOLESCU - MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE - EDITURA ECONOMICA, 2003
ANDREEA SIMONA SASEANU - STRATEGII MANAGERIALE IN INDUSTRIA DE PANIFICATIE - EDITURA MATRIX ROM, 2005
ALLI B. O. - PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE SIGURANTEI SI SANATATII PROFESIONALE, ORGANIZATIA INTERNATIONALA A MUNCII, GENEVA, 2001
BADICA GH. , POPESCU A. - CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA - SALARIZAREA SI IMPOZITAREA, EDITURA FORUM, BUCURESTI, 1991
BARBULESCU C. , GAVRILA T. - ECONOMIA SI GESTIUNEA INTREPRINDERII, EDITURA ECONOMICA, 1991
BRAMHAM J. , COX D. - CUM SA OBTII USOR UN LOC DE MUNCA, EDITURA TEORA, 1997
BURDUS E. - MANAGEMENT COMPARAT, EDITURA ECONOMICA, BUCURESTI, 1997
BURLOIU P. - MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE, EDITURA LUMINA LEX S. R. L. , BUCURESTI, 1997
COLE A. G. - MANAGEMENTUL PERSONALULUI, EDITURA CODECS, BUCURESTI, 2000
CONSTANTIN FLORESCU - MARKETING, ED. MARKETER, BUCURESTI, 1992
CONSTANTINESCU A. D. - MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE, COLECTTA NATIONALA, BUCURESTI, 1999
DIMA C. I. , MAN M. - MANAGEMENTUL ACTIVITATII INDUSTRIALE, EDITURA ACADEMIEI ROMANE, BUCURESTI, 1999
EMILIAN R. - CONDUCEREA RESURSELOR UMANE, EDITURA EXPERT, BUCURESTI, 1999
JOHNS G. - COMPORTAMENT ORGANIZATIONAL - INTELEGEREA SI CONDUCEREA OAMENILOR IN PROCESUL MUNCII EDITURA ECONOMICA, 1998
MIHULEAC E. - BAZELE MANAGEMENTULUI, EDITURA TEMPUS, BUCURESTI, 1994
NICOLESCU O. , VERBONCU I. - MANAGEMENT, EDITURA ECONOMICA, BUCURESTI, 1999
NICOLESCU O. - STRATEGII MANAGERIALE DE FIRMA, EDITURA ECONOMICA, BUCURESTI, 1996
PANAITE C. N. - MANAGEMENTUL FIRMEI, EDITURA CONDOR, 1994
ROTARU A. , PRODAN A. - MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE, EDITURA SEDCOM LIBRIS, IASI, 1998
VAGU P. , MANOLESCU A. - ORGANIZAREA STIINTIFICA A MUNCII, EDITURA POLITICA, BUCURESTI, 1978
VARZARU M. - RESURSELE UMANE ALE INTREPRINDERII, TRIBUNA ECONOMICA, BUCURESTI, 2000
GHID TEHNIC SI ETIC PRIVIND SANATATEA SI SECURITATEA LA LOCUL DE MUNCA, ORGANIZATIA INTERNATIONALA A MUNCII
LEGEA PROTECTIEI MUNCII NR. 90/IULIE1996 PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL NR. 47/IANUARIE, 2001
SALARIUL - PARGHIE DE ECHILIBRU PE PIATA MUNCII, STUDII SI CERCETARI ECONOMICE NR. 10 - 11/1999, INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARI ECONOMICE, BUCURESTI, 1999
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.