Standardul general de viață și sistemul economic al italiei

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 PREZENTARE GENERALA
1.1 LOCALIZARE
1.2 REGIUNI
1.3 CLIMA
1.4 FLORA SI FAUNA
1.5 POPULATIA
1.6 ISTORIA
1.7 POLITICA
2 SISTEMUL ECONOMIC GENERAL AL TARII
2.1 STAREA GENERALA A ECONOMIEI
2.2 POLITICA ECONOMICA
2.3 CARACTERIZARE ECONOMICA
2.4 REGIMUL INVESTITIILOR
2.5 CLIMATUL DE AFACERI
3 STANDARDUL GENERAL DE VIATA
3.1 STRATIFICAREA SOCIALA
3.2 SIMBOLURI ALE STRATIFICARII SOCIALE
4 ANALIZA TARII
4.1 ACTIVITATILE COMERCIALE
4.2 DISTRIBUTIA
4.3 PIATA INTERNA
4.4 PIATA EXTERNA
4.5 TRANSPORTUL BUNURILOR
4.6 FUNCTII SI ACTIVITATI DE MARKETING REALIZATE
4.7 STANDARDIZAREA
4.8 PUBLICITATEA
4.9 MODELE SI COMPORTAMENTE DE CUMPARARE
4.10 GEOGRAFIA SI CLIMATUL SI IMPACTUL LOR ASUPRA COMPORTAMENTULUI DE CUMPARARE SI A CONSUMULUI
5 LEGI SI REGLEMENTARI
5.1 REGLEMENTARI VAMALE
5.2 POLITICA FISCALA
5.3 TAXA PE VALOAREA ADAUGATA
5.4 PROGRAMUL DE LUCRU AL INSTITUTIILOR
6 CULTURA SI INFLUENTA EI ASUPRA PRACTICILOR DE AFACERI SI A MODELELOR DE CUMPARARE
6.1 CUM NEGOCIEZI CU UN ITALIAN
6.2 CONCLUZII SI RECOMANDARI
7 ANEXE
8 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Italia cuprinde o parte continentala, formata din versantul intern al arcului Alpilor si Campia Padului, si o alta peninsulara, ocupata de lantul muntos al Apeninilor, de dealuri si inguste campii litorale. Alpii, in N, se prezinta sub forma unui zid masiv care se desfasoara pe cca. 1200 Km pe directia V-E. Pe aceeasi directie se disting Alpii Piemontezi, cu cele mai mari altitudini din Italia, Alpii Lombarzi mai putini inalti dar cei mai extinsi si usor accesibili la poalele carora s-au format, prin bararea unor vai glaciare, mari lacuri glaciare (Maggiore, Lugano, Como, Garda) si Alpii Venetieni, cu bogat relief carstic. Apeninii, care ocupa cea mai mare parte a peninsulei si se continua si in insula Sicilia, sunt fragmentati si prezinta altitudini mai mici decat Alpii. Sunt cunoscuti pentru caracteristicile lor vulcanice: campuri de lava, vulcani activi, lacuri vulcanice, cutremure frecvente. Morfologic distincta de restul Italiei, insula Sardinia este un bloc vechi masiv, puternic erodat, cu aspect de podis. Coastele Italiei masoara peste 9000 Km si sunt joase si nisipoase spre marea Adriatica si inalte si abrupte spre marea Tireniana. Numeroasele bai si golfuri au favorizat dezvoltarea porturilor.

Italia este divizata in 20 de regiuni (regioni, singular regione), dintre care cinci se bucura de o stare autonoma speciala Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia * Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemont Trentino-Tirolul de Sud * Umbria Valle dAosta * Veneto * O regiune poate fi subdivizata in provincii.

Clima In N clima este continentala, cu ierni relativ reci, veri calduroase si precipitatii abundente. Italia peninsulara are un climat mediteranian, cu veri secetoase si calde si cu ierni ploioase si blande. De la N la S temperaturile cresc concomitent cu scaderea precipitatiilor. Flora si fauna Italia are o mare diversitate, dupa latitudine si altitudine; 18% din teritoriu este ocupat de paduri (mai ales de fag, stejar, frasin, castan, maslin, mirt, leandru). Fiind un climat umed si racoros cresc paduri de foioase dar si paduri mixte (foioase si conifere). Mari suprafete de padure au fost defrisate si au crescut in loc arbori mici si arbusti, vegetatie de tip maquis. Pe pantele muntilor si pe platouri intalnim pasuni alpine. In ceea ce priveste fauna intalnim diverse animale cum ar fi lupul, pisica salbatica, iepurele, muflonul (berbec salbatic), broasca testoasa, ariciul.

Populatia Tara numara aproximativ 58 133 509 locuitori cu o natalitatea 9, 80% si mortalitatea de 9, 60%, populatia urbana fiind de 69%. Densitatea populatiei este de aproximativ 198 locuitori pe km2. In ultima decada s-a constat o migratie a populatiei din zonele rurale spre cele urbane. Orase principale dupa numarul de locuitori: pe primul loc este Roma cu 2 791 000 care este si capital, urmatoarele orase sunt Milano cu 1 432 000, Napoli cu 1 206 000, Torino cu 992 000, Palermo cu 734 11. Italienii sunt circa 95%, peste 30 000 000 de italieni sunt cetateni ai altor ...

Bibliografie:

SASU CONSTANTIN - "MARKETING INTERNATIONAL" - EDITURA POLIROM, IASI, 2005

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Standardul general de viata si sistemul economic al Italiei
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
42 pagini
Imagini extrase:
50 imagini
Nr cuvinte:
9 528 cuvinte
Nr caractere:
56 603 caractere
Marime:
1.03MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Iasi
Materie:
Economie
Sus!