Rețelele hoteliere și particularitățile privind dezvoltarea afacerilor în cadrul acestora

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 CATEVA ASPECTE SI CONCEPTE UTILIZATE IN MANAGEMENTUL HOTELIER
2.1 HOTELURILE SI IMPORTANTA LOR. ORGANIZAREA HOTELURILOR
2.1.1 HOTELURILE SI IMPORTANTA LOR
2.1.2 ORGANIZAREA HOTELURILOR
2.1.3 INDICATORI DE EFICIENTA AGREGATI
2.2 HOTELURILE INDEPENDENTE, GRUPURILE HOTELIERE SI LANTURILE HOTELIERE VOLUNTARE. GENERALITATI
2.2.1 HOTELURILE INDEPENDENTE
2.2.2 LANTURILE HOTELIERE VOLUNTARE
2.2.3 GRUPURILE HOTELIERE
2.3 ALTE DEFINITII SI CONCEPTE UTILIZATE IN MANAGEMENTUL HOTELIER
3 ASPECTE SPECIFICE PRIVIND GRUPURILE SI LANTURILE HOTELIERE
3.1 AVANTAJELE GRUPURILOR HOTELIERE IN COMPARATIE CU HOTELURILE INDEPENDENTE
3.1.1 AVANTAJELE GRUPURILOR
3.1.2 AVANTAJELE HOTELURILOR INDEPENDENTE
3.2 PROBLEMELE GRUPURILOR HOTELIERE. SCOPUL CENTRALIZARII
3.2.1 PROBLEMELE GRUPURILOR HOTELIERE
3.2.2 SCOPUL CENTRALIZARII
3.3 OPERATIUNI HOTELIERE INTERNATIONALE PRIN INTERMEDIUL LANTURILOR HOTELIERE DISPERSATE
3.3.1 PRODUSELE
3.3.2 PIETELE
3.3.3 INVESTITORII SI FINANTAREA
4 PREZENTAREA LANTULUI HOTELIER VOLUNTAR "XYZ INTERNATIONAL"
4.1 SCURT ISTORIC AL GRUPULUI
4.2 DESPRE CORPORATIA "XYZ INTERNATIONAL"
4.3 INFORMATII ECONOMICO - FINANCIARE DESPRE LANTUL HOTELIER XYZ INTERNATIONAL
4.3.1 REZULTATUL OPERATIUNILOR
4.3.2 POZITIA FINANCIARA, SITUATIA LICHIDITATILOR SI PRINCIPALELE PROIECTE
5 LIDERUL GRUPURILOR HOTELIERE PREZENT IN ROMANIA PRIN "XYZ"
5.1 PREZENTAREA HOTELULUI XYZ
5.1.1 ISTORICUL FIRMEI
5.1.2 SERVICIILE PRESTATE
5.2 INFORMATII ECONOMICO - FINANCIARE
5.3 CONTRACTUL DE FRANCIZA
5.4 STRUCTURA ORGANIZATORICA A HOTELULUI XYZ
5.4.1 ORGANIGRAMA
5.4.2 STRUCTURA PERSONALULUI ANGAJAT
5.5 PROIECTE IN DERULARE
5.6 PARTICULARITATI SPECIFICE ADERENTEI LA RETEAUA XYZ
5.6.1 MONTAJUL FINANCIAR - JURIDIC SI CONTRACTUAL IN CAZUL XYZ
5.6.2 PARTICULARITATILE DEZVOLTARII AFACERII IN CADRUL GRUPULUI XYZ
6 CONCLUZII SI PROPUNERI
7 BIBLIOGRAFIE
8 ANEXE

Extras din licența:

Lucrarea de fata trateaza complexa lume a afacerilor din cadrul retelelor hoteliere internationale punand accentul in principal pe latura obiectual analitica a particularitatilor ce se desfasoara intre participantii activi regasiti in cadrul lanturilor voluntare, integrate, dispersate sau independente.

In primul capitol am adus in prim plan cateva aspecte avute in vedere in managementul hotelier, cu referire la organizarea si definirea, explicarea si clarificarea catorva termeni folositi in literatura de specialitate. Sunt avuti in vedere termeni specifici hotelariei precum grup hotelier, lant hotelier voluntar, lant hotelier integrat, grup hotelier concentrat/dispersat, hotel independent (individual) In al doilea capitol am luat in considerare cateva aspecte uzitate in cadrul grupurilor si lanturilor hoteliere, punand in evidenta avantajele/dezavantajele categoriilor de asociere. (voluntar, integrat, concentrat, dispersat, independent) si eventualele modalitati de contractare In capitolul al treilea am optat pentru prezentarea celui mai mare lant hotelier voluntar din lume si tratarea celor mai interesante particularitati care au facut din reteaua BestWestern un concern de talie mondiala. Sunt aduse in discutie principalele beneficii datorate extinderii si dezvoltarii retelei, caracteristici de ordin financiar, precum si politica de investitii reliefata prin intermediul proiectelor de finantare. De asemenea, de o importanta aparte sunt problemele inerente cu care se confrunta o companie hoteliera de anvergura, care a investit din 1997 si in Romania.

Capitolul patru are in prim plan implicarea corporatiei BestWestern in Romania, cu exemplificare pe BestWesternBucovina Club de Munte, al saptelea pilon de infrastructura occidentala ce poarta semnatura BestWestern in tara noastra. Sunt privite si analizate aici principalele caracteristici de succes cu care iese in evidenta concernul magnat, precum si piedicile intampinate in procesul de evolutie al celui mai recent obiectiv de patru stele construit de marele grup hotelier in Romania.

Ultimul capitol, dar nu cel de pe urma, al cincilea, vine in intampinarea dificultatilor descoperite in mediul de afaceri romanesc prin trasarea unor linii de demarcatie sub forma unor concluzii si propuneri ce se vor a fi de bun augur pentru marii hotelieri straini interesati a investi pe piata hoteliera romaneasca.

Cu eleganta si originalitate se poate conchide in aceeasi nota disonanta ca lucrarea de fata, luand in calcul si volumul imens de informatii ce a trebuit structurat, a fost de un real folos pentru desavarsirea experientei mele ca tanar absolvent de Turism-Servicii, precum si completarea in linii de informare obiectuala a valorilor teoretice si practice inerente studiului.

In acest capitol mi-am propus definirea, explicarea si clarificarea catorva termeni folositi in literatura de specialitate si pe care-i voi utiliza mai des in aceasta lucrare. Termeni specifici hotelariei precum grup ...

Bibliografie:

BAKER S. , HUYTON J. , BRADEY P. - "PRINCIPLES OF HOTEL FRONT OFFICE OPERATIONS" - EDITURA JOHN WILEY & SONS, NEW YORK, 2000

COSMESCU I. - "TURISMUL, FENOMEN COMPLEX CONTEMPORAN" - EDITURA ECONOMICA, BUCURESTI, 1998

IATU CORNELIU - "GEOGRAFIA TURISMULUI" - EDITURA SEDCOM LIBRIS, IASI, 2003

IGNAT I. , POHOATA I. , CLIPA N. , LUTAC GHE. - "ECONOMIE POLITICA" - EDITURA ECONOMICA, BUCURESTI, 1998

GRIGORUTA V. - "NOTE DE CURS"

LANQUAR R. , HOLLIER R. - "LE MARKETING TOURISTIQUE" - P. U. F. , PARIS, 1993

MEDLIK S. , INGRAM H. - "THE BUSINESS OF HOTELS" - EDITURA BUTTERWORTH & HEINEMANN, 2000

NITA V. , BUTNARU G. , LORIN D. - "GESTIUNE HOTELIERA SI CATERING" - EDITURA SEDCOM LIBRIS IASI, 2002

SNACK O. - "ECONOMIA TURISMULUI" - EDITURA EXPERT, BUCURESTI, 2001

STANCIULESCU G. , NICOLAE LUPU, GABRIELA TIGU - "TEHNICA OPERATIUNILOR DE TURISM" - EDITURA ALL, BUCURESTI, 1998

ZAIT A. - "MARKETINGUL SERVICIILOR" - EDITURA SEDCOM LIBRIS, IASI, 2002

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Retelele hoteliere si particularitatile privind dezvoltarea afacerilor in cadrul acestora
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2005
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
84 pagini
Nr cuvinte:
22 790 cuvinte
Nr caractere:
129 736 caractere
Marime:
242.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Iasi
Specializare:
Turism si servicii
Materie:
Economie
Sus!