Performanțe financiare

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

CUPRINS
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL 1. PREZENTAREA REGIEI PUBLICE LOCALE
A PADURILOR "SACELE" R.A. 4
1.1. Prezentarea generala a Regiei publice locale a padurilor "Sacele" R.A. 4
1.2. Scurt istoric al regiei 4
1.3. Obiectul de activitate 6
1.4. Partenerii comerciali 7
1.5. Structura organizatorica 9
CAPITOLUL 2. REGLEMENTARI CONTABILE PENTRU INREGISTRAREA PERFORMANTELOR FINANICARE SI NEFINANCIARE 11
2.1. Repere privind conceptul de performanta financiara si nefinanciara 12
2.2. Conceptul de bilant in teoria contabilitatii 14
2.2.1. Teoriile bilantului - delimitari conceptuale 15
2.3. Abordari contemporane privind contul de profit si pierdere 16
2.3.1. Contul de profit sau pierdere - sursa de informatii in analiza performantelor financiare 17
2.3.2. Structurarea elementelor de venituri si cheltuieli in contul de profit si pierdere 19
Bibliografie: 21
CAPITOLUL 3. STUDIU DE CAZ PRIVIND RAPORTAREA PERFORMANTEI FINANICARE SI NEFINANCIARE LA R.P.L.P. "Sacele" R.A. 21
A.3.1. Determinarea rezultatului exercitiului la R.P.L.P. "Sacele" R.A. 21
3.1.1. Situatia rezultatului din exploatare, rezultatului financiar si a rezultatului extraordinar. 22
3.1.2. Situatia rezultatului exercitiului 24
3.1.3. Situatia rezultatului net al exercitiului 26
B. 3.2. Analiza principalilor indicatori pe baza contului de profit si pierdere la R.P.L.P "Sacele" R.A. 28
3.2.1. Necesitatea analizei contului de profit si pierdere 28
3.2.2. Rentabilitatea - criteriu de performanta- reflectata in contul de profit si pierdere 29
3.2.3. Analiza tabloului soldurilor intermediare de gestiune 32
3.2.3.1. Analiza soldurilor intermediare de gestiune privind activitatea de exploatare 32
3.2.3.1.1. Analiza cifrei de afaceri 35
3.2.3.1.2. Analiza productiei exercitiului 38
3.2.3.1.3 Analiza valorii adaugate 42
3.2.3.2. Analiza soldurilor intermediare de gestiune privind rentabilitatea 47
3.2.4. Analiza rezultatului din exploatare 51
3.2.5. Raportarea performantei financiara si nefinanciara 54
Bibliografie 55
CAPITOLUL 4. CONCLUZII SI RECOMANDARI 56
BIBLIOGRAFIE 61

Extras din licența:

Titlul lucrarii mele de licenta este "Model de raportare a performantelor financiare si nefinanciare". Am ales si am tratat cu multa placere si cu mult interes aceasta tema deopotriva fundamentala, utila pentru teoria si practica contabila, cu dorinta de a aduce un plus de cunoastere in acest domeniu. Tema prin actualitatea si importanta ei provoaca un interes, necesitand o laborioasa munca de cercetare si documentare, de coroborare si asamblare a informatiilor si cunostintelor necesare dezvoltarii ei. Lucrarea are ca obiectiv performanta urmarita de manageri pentru atingerea obiectivelor cat mai mari urmand apoi efectuarea analizei profitulului si indicatoriilor de performanta financiara si nefinanciara necesari pentru raportarea financiara la Registrul Comertului.

In primul capitol denumit "Prezentarea Regiei Publice Locale a Padurilor "Sacele" R.A." am prezentat datele importante despre regie necesare cunoasteri elementelor importante in desfasurarea activitatii acesteia.

In Capitolul al doilea al lucrarii intitulat "Reglementari contabile pentru inregistrarea performantei financiare si nefinanciare" am tratat fundamente teoretice privind conceptul de performanta financiara si nefinanciara, valoarea contului de profit si pierdere precum si teoriile bilantului. De asemenea am tratat formatul contului de profit si pierdere pentru recunoasterea principalilor indicatori de performanta. Deoarece cele doua componente ale situatilor financiare, respective bilantul si contul de profit si pierdere ofera informati despre performanta regiei autonome.

Am prezentat in capitolul trei "Studiu de caz privind raportarea performantei financiare si nefinanciare" rapoartele financiare care urmaresc aspectele tuturor tranzactiilor pe o perioada de timp (2009), oferind interes pentru actionari, investitori, banci si detinatori de obligatiuni si angajati. Astfel pentru masurarea performantei si reflectarea rezultatelor obtinute de catre Regia Publica Locala a Padurilor "Sacele" R.A. se vor analiza principalii indicatori de performanta sintetizati in contul de profit si pierdere.

Ultimul capitol ofera informatii legate de concluziile care se desprind in urma studiului, informatiile propuse in vederea ameliorarii aspectelor negative constatate in urma analizei efectuate, reusind astfel sa trag concluzii asupra profitabilitatii societatii si a gestionarii acesteia.

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA REGIEI PUBLICE LOCALE

A PADURILOR "SACELE" R.A.

1.1. Prezentarea generala a Regiei publice locale a padurilor "Sacele" R.A.

Denumirea este Regia Publica Locala a Padurilor Sacele, aceasta va fi urmata de datele referitoare la patrimoniul regiei, nr. de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului si sediul acesteia.

Regia Publica Locala a Padurilor Sacele are cod unic de inregistrare RO 18856511 si este inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J08/1705/2006, forma juridica este regie autonoma si actioneaza in baza Legii nr. 15 din 1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale. R.P.L.P "Sacele" este persoana juridica si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara, exercitind si atributii de serviciu public cu specific silvic.

Sediul Regiei Publice Locale a Padurilor Sacele se situeaza pe strada Piata Libertatii, nr. 17, Municipiul Sacele, Jud. Brasov iar punctul de lucru se situeaza pe Str. Canalului, nr. 16, Municipiul Sacele, Jud. Brasov.

Patrimoniul R.P.L.P. ,,Sacele" este structurat in doua categori si anume, in patrimoniul regiei respectiv in patrimoniul public. Asadar, patrimoniul regiei este de 20.000 lei si a fost depus de catre Consiliul Local al Municipiului Sacele iar patrimoniul public este de 19.641.338,90 lei din care 4.794.077,55 lei utilizat pentru constructii (canton silvic Vama Santuri, grajd vite Garcini, baraj Valea Zimbrului, etc.) si 14.847.261,35 lei utilizat pentru drumuri forestiere ( drum auto forestier Tesla, drum forestier Babarunca, drum forestier Valea Dreasa, etc.), care conform actelor legale se evidentieaza in conturi in afara bilantului.

Regia Publica Locala a Padurilor Sacele are in administratie fondul forestier proprietate publica a Municipiului Sacele, inregistrat ca atare in amenajamentele silvice si in cercetarea statistica - SILV 1, actualizat pe baza intrarilor si cedarilor de terenuri legal efectuate. R.P.L.P "Sacele" poseda, foloseste si dispune in mod autonom de bunurile pe care le are in proprietate, in vederea realizarii scopului pentru care a fost constituita, in conditiile prevazute de lege.

Bunurile proprietate public a Municipiului Sacele, administrate de R.P.L.P. "Sacele" R.A., fiind inalienabile, se evidentieaza in mod distinct in patrimoniul acesteia, cu exceptia fondului forestier care figureaza in inventarul public si are regimul prevazut de lege.

1.2. Scurt istoric al regiei

Regia Publica Locala a Padurilor Sacele R.A. si-a inceput activitatea in septembrie anul 2006, acesta administreaza fondul forestier proprietate publica a Municipiului Sacele in suprafata totala de 12.565,16 ha, la care se adauga 103,20 ha pasune impadurita a aceluias proprietar si presteaza servicii silvice pe baza de contract catre Parohia Evanghelica Turhes pentru suprafata de 6,16 ha fond forestier proprietate privata a acestuia. Pana la data de 21.12.2007 suprafata fondului forestier proprietate publica a Municipiului Sacele, aflat in administrarea regiei a fost de 10.224,84 ha, la aceasta data finalizindu-se pe teren, actiunea de preluare faptica de la Baza Experimentala Sacele ( fostul O.S.E. Sacele ) si a suprafetei de 2.340,54 ha fond forestier, validata catre Municipiul Sacele prin Hotarirea nr. 195/08.11.2005 a Comisiei Judetene Brasov de aplicarea a legilor fondului funciar, astfel incit suprafata totala a acestuia la data de 31.12.2007 este de 12.565,16 ha.

Activitatea compartimentului fondului forestier s-a

Bibliografie:

1. Anisoara Capota, Mirela Baba Bazele contabilitatii: teorie aplicata conform reglementarilor, Editura Infomarket,2006,Pag.43;

2. Buletinul stiintific al Universitatii Crestine ,,Dimitrie Cantemir", Brasov, Editura Infomarket, Nr.9, 2008

3. M.Ristea, Contabilitatea rezultatului intreprinderii, Ed. Tribuna Economica, Bucuresti.

4. Marin Tolea, Daniela Zirra, Analiza economico-financiara. Sinteze teoretice. Aplicatii rezolvate si propuse, Editura Pro Universitara, 2006.

5. Niculae Feleaga, Liliana Feleaga, Contabilitate financiara. O abordare europeana si internationala, editia a II-a (vol I), Ed. Economica, Bucuresti, 2007

6. Lungu C.I., Teorie si practici contabile privind intocmirea si prezentarea situatiilor financiare, Ed. CECCAR, 2007.

7. Lucian Patrascu, Situatiile financiare - suport informational in decizia manageriala, Editura Tehnopress, Iasi, 2008.

8. Lezeu D.N. Analiza situatiilor financiare ale intreprinderii, Editura Economica,2004.

9. Iuliana Conar, Sorin - Constantin Deacon - , Viata contabila a intreprinderii de la constituire la faliment, Editura CCECAR, Bucuresti, 2006

10. Silvia Petrescu, Analiza economico - financiara II - Concepte - metode - studii de caz - , Iasi, 2006.

11. Silvia Petrescu, Diagnostic financiar - contabil, Editura CECCAR, 2008

12. George Vintila, Gestiunea financiara a intreprinderii, Editura Didactica si Pedagogica, 2005

*** Ordonanta de Urgenta nr. 34/19 apr. 2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a

Contractelor de concesiune de lucrari publicde si a contractelor de concesiune de servicii

.

***Regulament din 29 ian. 2004 de vanzare a masei lemnoase de catre detinatorii de fond forestier

proprietate publica catre agentii economici

***IAS 1 "Prezentarea situatiilor financiare"

***IAS 8 "Politici contabile,modificari ale estimarilor contabile si erori"

***Reglementari contabile conforme cu Directiva a IV-a a comunitatilor economice europene

***Ordin nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene abrogat de Ordinul nr. 3055/2009.

***Standardele internationale de raportare financiara, Editia a V-a, Ed. Irecson, Bucuresti, 2009

***www.deloitte.com

***www.legislatia muncii.ro

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Performante financiare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
62 pagini
Imagini extrase:
62 imagini
Nr cuvinte:
17 307 cuvinte
Nr caractere:
109 983 caractere
Marime:
155.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, Economie, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!