Caracteristici ale managementului susținut și păstrarea biologică a Rezervației Naturale Ceahlău

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 COPERTA PROIECTULUI
2 LOCALIZARE PE HARTA
3 LISTA DE ABREVIERI
4 CONTEXT
4.1 IDEEA PROIECTULUI
4.2 SEMNIFICATIA PROBLEMEI MEDIULUI INCONJURATOR
4.3 CADRUL LEGAL
4.4 AMPLASAREA INSTITUTIONALA, IDENTIFICAREA SI ANALIZA PARTENERILOR
4.4.1 INSTITUTII PUBLICE RESPONSABILE DE MANAGEMENTUL REZERVATIEI NATURALE CEAHLAU
4.4.2 ORGANIZATII NEGUVERNAMENTALE
4.4.3 SECTORUL PRIVAT
4.4.4 CONSULTANTI LOCALI INDIVIDUALI
4.4.5 SATELE
4.4.6 ANALIZA
4.5 ASISTENTA SECTORIALA PREMERGATOARE IN DERULARE SAU PLANIFICATA
5 DEFINIREA INTERVENTIILOR PROIECTULUI
5.1 OBIECTIVUL DEZVOLTARII SI INDICATORII CORESPUNZATORI
5.2 OBIECTIVUL IMEDIAT
5.3 REZULTATE, INDICATORI SI ACTIVITATI
5.4 CONTRIBUTII
5.5 ASIGURARI, RISCURI SI PRECONDITII
6 COMPATIBILITATEA CU POLITICA D ANCEE SI CU PROGRAMUL NATIONAL
6.1 DOMENIILE PROGRAMULUI PRIORITAR ACOPERITE DE PROIECT
6.2 CRITERIUL PROGRAMULUI PRIORITAR
7 IMPLEMENTARE
7.1 PLANUL DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI (PIP) CU FAZELE SALE
7.2 ORGANIZAREA SI ADMINISTRAREA
7.3 PREZENTAREA, MONITORIZAREA SI TRECERILE IN REVISTA
7.4 DISEMINAREA REZULTATELOR PROIECTULUI
7.5 BUGETUL
7.6 CONTABILITATE SI AUDIT
8 ANEXE

Extras din licența:

Proiectul Conservarea diversitatii biologice si reconstructia biologica a Rezervatiei Naturale Ceahlau, Romania (in continuare numit Faza I) a fost semnat pe 4 iulie 1997 si a inceput imediat dupa aceea in judetul Neamt, Romania, sfarsindu-se in ianuarie 2001, cu o campanie scolara de succes privind protectia mediului.

Obiectivul principal al Fazei I a proiectului a fost urmatorul: Acordarea de ajutor pentru managementul rezervatiilor naturale romanesti.

Obiectivul imediat urmator al Fazei I a fost: imbunatatirea managementului Rezervatiei Naturale Ceahlau in favoarea biodiversitatii Rezervatiei Naturale, si pentru optimizarea potentialului turistic prin practici suportive de management al mediului si de management economic.

Motivul pentru care DEPA (Agentia Daneza de Protectie a Mediului) a asistat Faza I a proiectului a fost acela ca problema mediului si protectia naturii au devenit din ce in ce mai importante, atat pentru opinia publica romana, cat si pentru partea administrativa. S-a remarcat o motivatie in crestere pentru a actiona in aceste campuri, dar resursele financiare limitate (din tranzitia economica prezenta) au facut necesar un sprijin extern, responsabil atat de stabilirea unui cadru care sa actioneze in aceasta directie, cat si de realizarea unui management suportiv a resurselor naturale si de cresterea permeabilitatii publicului fata de problema protectiei mediului.

Datorita rezultatelor si experientei primului proiect, opinia Consultantului este ca aceasta a doua faza sa fie vazuta ca o continuare logica si necesara a primei faze.

Avand in vedere ca Faza I ar putea fi caracterizata ca o reabilitare bazala a structurilor fizice de pe Ceahlau, alcatuirea unui set principal de informatii ca si initierea unei conduite de ingrijire a vietii biologice pe Ceahlau, aceasta a realizat intr-adevar o cooperare intre institutiile guvernamentale si neguvernamentale, ca si intre indivizi. Astfel, proiectul a devenit nu numai un proiect, ci si un proces. A doua faza ar putea fi vazuta ca o continuare a acestui proces, cu scopul de a stabili structuri institutionale care sa poata asigura ingrijirea rezervatiei biologice din RNC.

Consultantul prevede ca (a) acest proces isi va gasi forta motrice (ex: sa ofere sprijin acestui proces) prin implementarea unui numar definit de activitati, si (b) activitatile identificate sunt prin ele insele importante pentru asigurarea unui management de ingrijire a RNC, si de asemenea sunt continuari logice ale activitatii implementate de-a lungul Fazei I.

Deoarece Faza I a Proiectului si-a implinit majoritatea obiectivelor tehnice, implementarea acestei faze a atras atentia asupra unui numar de particularitati care au fost depreciate ca valoare in dezvoltarea Parcului National Ceahlau, ca loc de protejare a naturii si de recreere publica.

Prima dintre aceste particularitati este capacitatea si responsabilitatea de a conduce. Derularea Fazei I a fost oarecum limitata de lipsa de experienta in cooperarea ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracteristici ale managementului sustinut si pastrarea biologica a Rezervatiei Naturale Ceahlau
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2001
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
44 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
14 648 cuvinte
Nr caractere:
77 908 caractere
Marime:
66.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Economie
Sus!