Aspecte privind selectarea și angajarea personalului în cadrul unei societăți

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 ARGUMENT
2 ACT CONSTITUTIV
3 PLAN DE AFACERI
3.1 DESCRIEREA AFACERII
3.2 PLANUL DE MARKETING
3.3 PLANUL DE MANAGEMENT FINANCIAR
4 ORGANIGRAMA
5 FISA POSTULUI
6 CV
7 SELECTIA SI ANGAJAREA PERSONALULUI
8 ANEXE
9 ORGANIZAREA ACTIVITATII
9.1 LANSAREA SI COMERCIALIZAREA OFERTEI
9.2 STRATEGII DE PIATA
9.3 VERIFICAREA CALITATII PRODUSELOR
10 EVIDENTA CONTABILA
11 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Este cunoscut faptul ca, o perioada indelungata de timp, metodele de selectie ale personalului au fost rudimentare. Evolutia tehnologiei, contextual economico-social, cresterea complexitatii activitatilor desfasurate in intreprinderi etc.

au fost tot atatea elemente care au condus, in mod treptat, la elaborarea unor metode si tehnici de selectie, incadrare, si integrare a personalului unitatii.

In Romania ponderea salariatilor in totalul populatiei ocupate este mai mica decat in 1990, diminuarea fiind determinate de scaderea varstei de pensionare, ce a atras renuntarea timpurie la munca a unui numar mai mare de oameni decar in trecut si de transformarea in patroni a unor fosti salariati sau a altor personae ocupate care si-au deschis firme si realizeaza activitati cu caracter comercial Practica managementului resurselor umane in intreprinderile din tarile dezvoltate demonstreaza faptul ca, in mare masura, reusita integrarii in activitatea economico-sociala a firmei a unui salariat nou angajat depinde de procedurile pe care le foloseste unitatea respective pentru primirea acestuia.

Personalul unei intreprinderi cuprinde salariati incadrati permanent sau temporar, prezenti la lucru, aflati in concediu de odihna, concediu de boala sau de studii, salariati absenti motivat sau nemotivat, cei care efectueaza ziua libera, cei trmisi sa lucreze inafara intreprinderii, cei aflati in deplasare, precum si elevii si studenti aflati in timpul practicii in intreprindere, in cazul in care sunt salriati ai acesteia.

Recrutarea este primul pas sau prima etapa in procesul de asigurare cu personal, precum si primul pas in procesul de selectie a acestuia.

Desi in mod traditional se acorda mai multa atentie selectiei personalului, recrutarea personalului are prioritate, deoarece o selectie a personalului eficienta nu se poate realiza decat daca procesul de recrutare asigura un numar suficient de mare de candidati competitivi. Cu alte cuvinte, obiectivul activitatii de recrutare a personalului consta in identificarea unui numar suficient de mare de candidati, astfel incat cei care indeplinesc conditiile sa poata fi selectati Selectia personalului este acea componeta a managementului resurselor umane ce reprezinta un proces de alegere pe baza unui pachet de criterii bine definit, a celui mai potrivit si competitiv candidat pentru ocuparea unui post.

Selectia urmeaza, in mod logic, procesului de recrutare.

...

Bibliografie:

O. CALIN, M. RISTEA, I. VADUVA - "BAZELE CONTABILITATII"

O. CALIN - "ELEMENTE DE CONTABILITATE GENERALA"

M. RISTEA - "CONTABILITATEA SOCIETATILOR COMERCIALE"

MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI

MANUAL ECONOMIE CLASA A XI A

MANUAL SCPS CLASA A X A

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte privind selectarea si angajarea personalului in cadrul unei societati
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
70 pagini
Imagini extrase:
58 imagini
Nr cuvinte:
15 466 cuvinte
Nr caractere:
94 755 caractere
Marime:
79.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Economie
Sus!