Analiza, procesarea și sinteza datelor la nivel managerial. Studiu de caz pe rețele locale de fast food

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 SISTEME INFORMATICE
1.1 INFORMATIZAREA SI IMPLICATIILE EI PENTRU MANAGERI
1.1.1 INFORMATIZAREA SI EFECTELE SALE LA NIVEL MANAGERIAL
1.1.2 INFORMATIZAREA PROIECTARII
1.2 INVESTITIILE IN INFORMATICA
1.2.1 DEZVOLTAREA, ALEGEREA SI IMPLEMENTAREA SOLUTIILOR INFORMATICE
1.2.2 RELATIA DINTRE FURNIZOR SI BENEFICIAR
1.2.3 IMPLICATII ALE DETINERII DE TEHNICA DE CALCUL. UZURA MORALA SI UZURA FIZICA
1.3 ASPECTE LEGATE PRIVIND INFORMATIZAREA
1.3.1 DEFINIREA CONTEXTULUI PRIVIND LEGEA 8/1996
1.3.2 AVANTAJE ALE LEGALIZARII
1.3.3 MODURI ECONOMICE DE LEGALIZARE A SOFTWARE - ULUI
1.4 PROBLEMA PERSONALULUI, PROFILE PROFESIONALE - FUNCTII, CALIFICARI, SARCINI, COMPETENTE
1.5 CALCULATOARE SI RETELE DE CALCULATOARE
1.6 TEHNOLOGIA INFORMATICII IN MANAGEMENT
1.7 ELEMENTE COMPONENTE, PRINCIPII, AVANTAJE SI OPORTUNITATI ALE TEHNOLOGIEI INFORMATICE
1.8 SISTEMELE INFORMATICE SI EFECTELE LOR
1.9 MODELE DE RETELE DE CALCULATOARE
1.10 SISTEM INFORMATIONAL. SISTEM INFORMATIC
1.10.1 NOTIUNEA DE INFORMATIE
2 PREZENTAREA GENERALA A UNITATILOR DE ALIMENTATIE PUBLICA
2.1 CONCEPTUL DE SERVICIU DE ALIMENTATIE PUBLICA
2.2 NEVOILE CLIENTULUI SI MOBILURILE DE CUMPARARE
2.3 TIPURI DE UNITATI DE ALIMENTATIE PUBLICA
2.4 ORGANIZAREA INTERIOARA A UNITATILOR DE ALIMENTATIE PUBLICA
2.4.1 STRUCTURAREA PE DESTINATII A SUPRAFETEI COMERCIALE
2.4.2 FORME SI SISTEME DE SERVIRE
2.4.3 DOTAREA CU MOBILIER SI UTILAJE
3 APLICATIE: FAST FOOD COMPLEX PRET`A MANGER
3.1 DESCRIEREA SI ORGANIZAREA FAST FOOD - ULUI
3.2 SORTIMENTE, GRAMAJE, PRETURI PRACTICATE IN CADRUL UNITATII
3.3 SISTEMUL ACTUAL DE SERVIRE
3.4 SISTEMUL DE DESERVIRE PROPUS
3.5 INVESTITIA
3.6 NOUTATI
3.7 ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA
4 APLICATIE: SISTEM INFORMATIC MANAGERIAL PENTRU FAST FOOD PRET`A MANGER
4.1 SISTEME NECESARE
4.2 DESCHIDEREA FERESTRELOR
4.3 LISTA DE MENIURI IN SISTEMUL INFORMATIC
5 CONCLUZII SI RECOMANDARI
6 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Inainte de a aminti cerintele care conduc la implementarea informaticii ca suport al activitatii de intreprindere si, respectiv, efectele / implicatiile proceselor de informatizare, recomandam imperativ persoanelor responsabile sa inteleaga faptul ca informatizarea inseamna pe langa investitia, deseori substantiala, facuta in hardware si software in primul rand schimbarea modului de lucru traditional, asfel ca efect al declinarii responsabilitatii si la nivel managerial trebuie asumate reorganizari destul de substantiale.

Introducerea noilor tehnologii (mecanizarile, automatizarile si computerizarile) se fac cu scopul principal de crestere a eficientei activitatii, respectiv de reducere a costurilor si cresterea calitatii.

Ca efect strategic al cresterii calitatii produselor si al capacitatilor sporite de productie, se poate recurge la reorientarea pietei de desfacere.

1. 1. 2. INFORMATIZAREA PROIECTARII In cazul ntreprinderilor producatoare managementul tinteste urmatoarele chei vitale: tehnologia de proiectare; pregatirea, urmarirea si desfasurarea fabricatiei; reducerea costurilor si a timpilor de lansare; optimizarea ciclului de fabricatie; relatiile cu clientii si cu furnizorii.

Unul dintre conceptele care au permis obtinerea acestui deziderat este ingineria concurenta, cea care planifica, organizeaza si relizeaza activitati simultane (paralele) de proiectare, pregatire si de urmarire a fabricatiei.

Secretul paralelismului diferitelor faze din ciclul proiectare - fabricatie este existenta unei baze de date unitare accesibile simultan tuturor departamentelor si persoanelor implicate, o baza de date capabila de: transfer bidirectional de informatii / date; furnizarea unui cadru de lucru coerent; gestionarea tuturor datelor aferente proiectelor (unificare). Un scop principal al abordarii concurente a activitatilor de conceptie / proiectare si de fabricatie este oferirea posibilitatilor de corectii (feed back) din oricare faza.

Pentru optimizarea ciclului de proiectare, sistemul informatic de intreprindere trebuie sa ajute in directiile: (definire facila a produsului; (realizarea / asumarea rapida a modificarilor asupra conceptiilor de proiectare; (captarea fondului de cunostinte acumulat pentru reutilizari ulterioare.

1. 2. INVESTITIILE IN INFORMATICA 1. 2. 1. DEZVOLTAREA, ALEGEREA SI IMPLEMENTAREA SOLUTIILOR INFORMATICE Cel putin doua componente se pot identifica in fundamentarea deciziilor privind achizitionarea de echipament informatic (calculatoare, imprimante, conectica de retea, software de sistem, software de aplicatii) atunci cand se analizeaza ofertele / solutiile disponibile: cerintele concrete privind performantele si capacitatile tehnice: cerinte rezultate in urma unor analize locale si bazate pe indicatori directi sau extrapolati; cerintele de asigurare a fiabilitatii si a perspectivei.

Referitor la acestea din urma se desprind urmatoarele recomandari: Evitarea costului minim: datorita dinamicii extraordinare ce ...

Bibliografie:

ADINA NEGREA, LUMINITA PIRVULESCU - "ALIMENTATIE CATERING" - EDITURA EUROBIT, TIMISOARA, 2000

AUREL STEPAN, GHEORGHE PETROV, VICTORIA IORDAN - "FUNDAMENTELE PROIECTARII SI REALIZARII SISTEMELOR INFORMATICE" - EDITURA MIRTON, TIMISOARA, 1995

AUREL STEPAN, GHEORGHE PETROV, VICTORIA IORDAN - "RETELE DE CALCULATOARE" - EDITURA TEORA, BUCURESTI, 1999

GHEORGHE SABAU, VASILE AVRAM - "SISTEME INFORMATICE PENTRU MANAGEMENT" - EDITURA OSCAR PRINT, BUCURESTI, 2001

ION BANICA - "RETELE DE COMUNICATII INTRE CALCULATOARE" - EDITURA TEORA, BUCURESTI, 1998

MIRCEA BADUT - "INFORMATICA PENTRU MANAGERI" - EDITURA TEORA, BUCURESTI, 1999

PETER NORTON - "RETELE DE CALCULATOARE" - EDITURA TEORA, BUCURESTI, 2002

RISTEA ANA LUCIA, TUDOSE CONSTANTIN, IOAN FRANC VALERIU - TEHNOLOGIA COMERCIALA" - EDITURA A II - A REVAZUTA SI ADAUGITA, BUCURESTI, EDITURA EXPERT, 1993

SORIN PRADA, VIOREL NEGRUT - "MARKETING TRADITIONAL SI MARKETING ELECTRONIC" - EDITURA SOLNESS, TIMISOARA, 2002

REVISTA CATERING EXPERT NR. 6, IUNIE 2000

REVISTA CATERING EXPERT NR. 4, APRILEI 2001

REVISTA CATERING EXPERT NR. 11, NOIEMBRIE 2001

REVISTA IDEI DE AFACERI NR. 10, OCTOMBRIE 1995

REVISTA IDEI DE AFACERI NR. 10, OCTOMBRIE 1997

REVISTA IDEI DE AFACERI NR. 9, SEPTEMBRIE 2000

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza, procesarea si sinteza datelor la nivel managerial. Studiu de caz pe retele locale de fast food
    • Anexe
      • Anexe.doc
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2002
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
58 pagini
Imagini extrase:
47 imagini
Nr cuvinte:
13 819 cuvinte
Nr caractere:
79 626 caractere
Marime:
89.59KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Timisoara
Specializare:
Management turistic si comercial
Materie:
Economie
Sus!