Analiza activității tehnico-economice în sectorul de obținere a produselor lactate

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 PREZENTAREA GENERALA S. C. XYZ S. R. L.
2.1 CADRUL JURIDIC AL S. C. XYZ S. R. L.
2.2 AMPLASAREA TERITORIALA
2.3 PROFILUL SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
2.4 STRUCTURA ORGANIZATORICA
2.5 BAZA MATERIALA A S. C. XYZ S. R. L.
2.6 PIATA SI COMERCIALIZAREA
2.6.1 FURNIZORII SECTORULUI DE OBTINERE A PRODUSELOR LACTATE DIN CADRUL S. C. XYZ S. R. L.
2.6.2 CLIENTII CU CARE COLABOREAZA S. C. XYZ S. R. L.
3 INDUSTRIALIZAREA LAPTELUI IN S. C. XYZ S. R. L.
3.1 SECTORUL DE PRELUCRARE AL LAPTELUI
3.2 UTILITATI IN CADRUL SOCIETATII
3.3 PRODUSE OBTINUTE IN S. C. XYZ S. R. L.
3.4 CARACTERISTICI ALE BRANZETURILOR
3.5 MATERII PRIME SI AUXILIARE UTILIZATE IN PROCESUL INDUSTRIAL PENTRU OBTINEREA BRANZETURILOR
3.5.1 COMPOZITIA CHIMICA A LAPTELUI
3.5.2 VALOAREA ALIMENTARA A LAPTELUI
3.5.3 PROPRIETATILE ORGANOLEPTICE SI CONTROLUL CALITATII LAPTELUI
3.5.4 PROPRIETATILE FIZICO - CHIMICE ALE LAPTELUI
3.5.5 MICROFLORA LAPTELUI
3.5.6 CULTURILE STARTER
3.5.7 CHEAG PRAF (N. T. R. 280 - 85)
3.5.8 SARE (CLORURA DE SODIU), (STAS 1465 - 72)
3.5.9 APA POTABILA (STAS 1342 - 84)
4 TEHNOLOGIA DE OBTINERE A BRANZETURILOR CU PASTA OPARITA IN CADRUL S. C. XYZ S. R. L
4.1 PROCESUL TEHNOLOGIC DE FABRICARE A CASCAVALULUI
4.1.1 SCHEMA PROCESULUI DE FABRICATIE
4.1.2 CLASIFICAREA BRANZETURILOR
4.1.3 CONTROLUL LAPTELUI - MATERIE PRIMA
5 MANAGEMENTUL SIGURANTEI ALIMENTELOR
5.1 STUDIUL HACCP
6 ANALIZA ACTIVITATII ECONOMICO - FINANCIARE IN S. C. XYZ S. R. L.
6.1 ANALIZA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO - FINANCIARI DIN CADRUL S. C. XYZ S. R. L.
7 CONCLUZII SI PROPUNERI
8 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Importanta economica. In cadrul produselor animaliere, productia de lapte ocupa al doilea loc dupa carne, ca importanta economica si alimentara, fiind una din cele mai ieftine surse de proteina animala cu valoare biologica ridicata. In tarile cu zootehnie avansata, valoarea productiei de lapte reprezinta circa 30-40% din venitul brut al productiei agricole. In conditiile civilizatiei moderne, consumul de lapte si produse lactate pe locuitor reprezinta un indicator important al standardului de viata, laptele si derivatele sale fiind indispensabile in asigurarea unei alimentatii stiintifice, rationale.

Importanta trofico-biologica. Laptele si produsele obtinute din prelucrarea lui constituie alimente valoroase in hrana omului. Prin continutul variat si bogat in substante nutritive, laptele reprezinta alimentul ideal pentru copii, indispensabil mai ales in primele luni de viata. Pentru majoritatea bolnavilor, convalescentilor si a muncitorilor care lucreaza in mediu toxic, laptele este un aliment valoros si necesar, avand o deosebita actiune de fortificare a organismului.

Fiecare component al laptelui prezinta un rol incontenstabil din punct de vedere nutritiv si biologic, in apararea si mentinerea starii de sanatate a organismului.

Proteinele din lapte se caracterizeaza printr-un continut ridicat in aminoacizi esentiali, fiind apropiate ca valoare biologica de proteinele din ou. Cercetarile recente au stabilit ca, in alimentatia stiintifica cel putin jumatate din proteinele de origine animala trebuie sa fie asigurate din lapte si produse lactate, deoarece in compozitia acestora se gasesc peste 22 de aminoacizi, din care majoritatea sunt esentiali.

Lipidele laptelui se caracterizeaza prin nivel ridicat al digestibilitatii, datorita punctului relativ scazut de topire si continutului in acizi grasi cu un numar mic de atomi de carbon.

Lactoza din lapte impiedica prin formarea acidului lactic dezvoltarea in intestin a microflorei saprofite de putrefactie.

De asemenea, acidul lactic asigura patrunderea calciului din lapte in circuitul sanguin. Sarurile minerale din lapte se carcaterizeaza printr-un continut bogat in fosfor si calciu, aflate in raport (Ca/P = A 1/4 ), apropiat de cel existent in oase.

Vitaminele se gasesc in cantitati apreciabile in lapte, incat un litru de lapte poate sa acopere zilnic 25% din necesarul de vitamina B2, peste 15% din necesarul de vitamina PP, fiind o sursa completa de vitamine B12 si D2. Valoarea calorica scazuta a laptelui si produselor acido-lactice reprezinta, de asemenea, o caracteristica importanta in contextul intensificarii activitatii nervoase si reducerii efortului fizic.

Productia mondiala de lapte.

Pe plan mondial, se constata o crestere continua a productiei de lapte, cu ritmuri mai inalte in tarile aflate in curs de dezvoltare. Totusi, sporirea productiei nu satisface cerintele de consum raportate la ritmul de crestere a populatiei.

In ultimul deceniu, productia de lapte pe plan mondial a inregistrat un ritm ...

Bibliografie:

BANU, C. - "MANUALUL INGINERULUI DE INDUSTRIE ALIMENTARA" - VOL. I SI II, EDITURA TEHNICA, BUCURESTI, 1998

BANU, C. , PREDA N. , VASU, S. , S. - "PRODUSELE ALIMENTARE SI INOCUITATEA LOR" - EDITURA TEHNICA, BUCURESTI, 1982

BANATEANU, I. , TEVELOIU, I. - "CERINTE SANITARE VETERINARE PRIVIND PROIECTAREA, CONSTRUIREA SI DOTAREA INTREPRINDERILOR PENTRU INDUSTRIE ALIMENTARA" - EDITURA CERES, BUCURESTI, 1987

CALOIANU, E. , PATRASCU, ZELERTCHI, P. - "TEHNOLOGIA PRELUCRARII LAPTELUI IN SISTEM DE MICA INDUSTRIE" - EDITURA UNIVERSITAS COMPANY, BUCURESTI, 2001

CHINTESCU, G. , PATRASCU, C. - "AGENDA PENTRU INDUSTRIA LAPTELUI" - EDITURA TEHNICA, BUCURESTI, 1988

CRETU, D. - "CONTABILITATE GENERALA" - EDITURA ALAS, CALARASI, 2002

COJOCARU, C. - "ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA A EXPLOATATIILOR AGRICOLE SI SILVICE" - EDITURA ECONOMICA, BUCURESTI, 2000

DAVID, N. , CRETU, D. - "DICTIONAR ECONOMIC" - EDITURA ALAS, CALARASI, 2001

DRAGHICI, M. , CRETU, D. , CONDEI, R. - "STRATEGII DE INFIINTARE A UNEI SOCIETATI AGRICOLE" - EDITURA ALAS, CALARASI, 2002

DRAGHICI, M. , ARBAGIC, M. - "MANAGEMENTUL AGRICOL" - EDITURA AGORA, CALARASI, 2001

DRUGA, M. - "GHID PRACTIC DE CONTROL AL CALITATII PRODUSELOR ALIMENTARE DE ORIGINE ANIMALA" - EDITURA MIRTON, TIMISOARA, 1998

IOSIF, GH. , ZAHIU, L. , FRATILA, GH. - "ECONOMIA SI ORGANIZAREA PRODUCTIEI DE LAPTE" - EDITURA CERES, BUCURESTI, 1984

MELEGHI, E. , BANU, C. - "UTILAJUL SI TEHNOLOGIA PRELUCRARII LAPTELUI" - EDITURA DIDACTICA SI PEDAGOGICA, R. A. - BUCURESTI, 1995

MOGAS, V. , T. - "ALIMENTATI IN BOLILE DE NUTRITIE SI METABOLISM" - EDITURA DIDACTICA SI PEDAGOGICA, BUCURESTI, 1997

MOTOC, D. - "MICROBIOLOGIA PRODUSELOR ALIMENTARE" - EDITURA TEHNICA, BUCURESTI, 1964

SAVU C. , MIHAI, G. - "CONTROLUL SANITAR - VETERINAR AL ALIMENTELOR" - EDITURA CERES, BUCURESTI, 1997

STANCU, I. , PETCU, E. - "CONSERVAREA SI PASTRAREA IN GOSPODARIE A PRODUSELOR DE ORIGINE ANIMALA" - VOL. II, EDITURA CERES, BUCURESTI, 1982

TAMBA - BEREHOIU, R. , MUSAT, R. - "BIOTEHNOLOGII IN ALIMENTATIE. ENZIME. TOXICOLOGIE BIOTEHNOLOGICA" - EDITURA AGORA, CALARASI, 2001

TAMBA - BEREHOIU, R. , MUSAT, R. - "BIOCHIMIE BIOTEHNOLOGICA" - EDITURA VULTURUL, BUCURESTI, 2002

VIZIREANU, C. , BANU, C. - "PROCESAREA INDUSTRIALA A LAPTELUI" - EDITURA TEHNICA, BUCURESTI, 2000

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza activitatii tehnico - economice in sectorul de obtinere a produselor lactate
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
174 pagini
Imagini extrase:
133 imagini
Nr cuvinte:
31 727 cuvinte
Nr caractere:
202 082 caractere
Marime:
13.09MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Economie
Sus!