Impactul încălzirii globale asupra piețelor agricole

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1. INCALZIREA GLOBALA
1.1.COORDONATE DE DEFINITIE;
1.2.CAUZELE INCALZIRII GLOBALE

2.CONSECINTELE ECONOMICO-SOCIALE ALE INCALZIRII GLOBALE
2.1.EFECTELE INCALZIRII GLOBALE ASUPRA FLOREI SI FAUNEI;
2.2
2.3
3.EFECTELE INCALZIRII GLOBALE IN ROMANIA
4.CONCLUZII SI PROPUNERI
5.BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Incalzirea globala este fenomenul de crestere a temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor.

Incalzirea globala a fost anuntata, din punct de vedere teoretic, inca de la inceputul secolului 20. Apoi, a revenit "la moda" in anii '60, dar tot numai la nivelul teoretic. Abia in ultimii 10-15 ani, incalzirea globala a devenit o realitate masurabila. Nimeni nu poate nega ca acest fenomen exista si ca s-a intensificat, in ultima vreme. Calculele rezulta dintr-o medie a valorilor masurate pe tot Globul. (anexa nr.1)

Incalzirea globala, insa, nu a afectat egal toate zonele si nu este lineara. Sunt zone in care, dupa o perioada mai calda vine una mai rece. Aceasta problema se va documenta mai bine in 20-30 de ani.

Fenomenul de incalzire globala a inceput sa ingrijoreze, in urma dezvoltarii industriale masive si a cresterii concentratiei gazelor cu efect de sera care sunt considerate in mare masura responsabile de acest fenomen. De foarte multa vreme in atmosfera exista concentratii naturale de gaze cu efect de sera, cum ar fi vaporii de apa, gazele carbonice, metanul si oxizii de azot. Razele cu lungime scurta de unda, numite lumina vizibila a soarelui pot traversa aceste gaze, incalzind atmosfera, oceanele, suprafata planetei si organismele vii.

Energia calorica este raspandita in spatiu in forma de raze infrarosii, adica de unde lungi. Acestea din urma sunt absorbite in parte de gaze cu efect de sera, pentru a se reflecta inca odata de suprafata Pamantului. Din cauza acestui fenomen natural, numit "efect de sera" temperatura medie anuala la suprafata pamantului se mentine la 15? C. Acesta este ceea ce noi numim un climat normal.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impactul Incalzirii Globale asupra Pietelor Agricole.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
8 532 cuvinte
Nr caractere:
46 727 caractere
Marime:
49.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
incalzire, globala
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Profesorului:
Prof.univ.dr. DAN STAN
Sus!