Organizarea și conducerea contabilității în cadrul unității SC Restaurant Lloyd Timișoara

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

Pag
CAP I: Prezentarea generală a societăţii 5
1.1 Scurt istoric al societăţii 5
1.2 Structura organizatorică a societăţii 5
CAP II: Documentele primare necesare în evidenţa contabilă 8
2.1 Documentele Justificative 8
2.2 Documente pentru evidenţa operativă 10
2.3 Registrele contabile 10
2.4 Documente de sinteză şi raportare 11
CAP III Organizarea contabilităţii Restaurantului Lloyd 13 3.1 Organizarea contabilităţii analitice 13
3.2 Contabilitatea sintetică 14
3.3 Metode de inventariere patrimoniale 15
CAP IV. Prezentare teoretică privind evidenţa contabilă în cadrul Restaurantului Lloyd 16
4.1 Constituirea 16
4.2 Aprovizionarea cu mărfuri, materii prime şi ambalaje 17
4.3 Obiecte de inventar 20
4.4 Mijloace fixe 22
4.5 Circuitul tehnologic în cadrul unităţii 23
4.5.1 Pregătirea preliminară a materiilor prime şi mărfurilor în unitate 23
4.5.2 Bucătăria 23
4.5.3 Barul 25
4.5.4. Pregătirea prealabilă a salonului în vederea servirii clienţilor 26
4.5.5 Preluarea, prelucrarea şi achitarea comenzii 28 4.5.6 Inventarierea 29
4.6 Lista de meniuri 31
4.7 Tipuri de mese şi meniuri organizate în cadrul Restaurantului Lloyd 32
Cap V. Prezentare practică a principalelor operaţiuni economico-financiare ce au loc în cadrul Restaurantului Lloyd 39
Anexe 48

Extras din licența:

În toamna anului 1912, în una din ediţiile ziarului Timişorean, „Temeswarer Zeitung ”, apărea un anunţ cu litere de-o şchioapă, şi anume, deschiderea bursei de mărfuri în oraşul Timişoara, în cadrul unei festivităţi a societăţii Lloyd.

O introducere în atmosfera Lloyd de atunci nu se putea face fără a pomeni că la vremea respectivă clienţii selecţi ai localului îşi aveau mesele reţinute în funcţie de profesia, ocupaţia şi funcţia pe care o deţinea fiecare, pe o anumită cale ierarhică bine stabilită în societate. Trebuie să amintim şi faptul că restaurantul Lloyd reprezenta un punct de întâlnire a scriitorilor şi ziariştilor din acea vreme.

Prin amplasamentul său, reprezintă un punct de atracţie, atât prin salonul somptuos şi aranjamentul interior deosebit. Anumite elemente decorative s-au păstrat intacte de la începutul secolului , cum ar fi porţiuni din lambriuri, câteva oglinzi, vitralii cu decor deosebit, doi sau trei pereţi despărţitori, candelabrele, precum şi sala de primire a localului.

Predominante sunt culorile aurii şi verde de China, care armonizează perfect cu întreg complexul ambiental în care eşti bine primit de personalul unităţii.

Lloyd-ul păstrează constant de-a lungul anilor, ca un fapt inedit, culoarea pereţilor şi draperiilor precum şi numărul de personal, care este de aproximativ 30, acelaşi număr de angajaţi pe care-l avea restaurantul şi acum 90 de ani.

În decursul istoriei, restaurantul Lloyd a funcţionat cu intermitenţe şi sub alte denumiri spre exemplu „ Restaurant Bulevard ”, şi chiar a fost închis o perioadă de timp.

Sub noua structură şi denumire de Lloyd, şi-a reluat activitatea începând cu anul 2000, având drept menire retrezirea faimei avute odinioară.

E un restaurant de lux, în care clienţii, atât români cât şi străini, pot petrece clipe de neuitat, bucurându-se de o servire ireproşabilă, curăţenie şi un meniu copios la preţuri accesibile şi într-un ambient deosebit. 1.2 Structura organizatorică a societăţii

Societatea Comercială „Restaurant Lloyd ” a fost înfiinţată în anul 2000 ca societate cu răspundere limitată, cu sediul în Timişoara, Str. Victoriei Nr. 2, cu un capital total subscris vărsat în valoare de 40.000.000 lei, divizat în 400 de părţi sociale, fiecare cu o valoare de 100.000 lei.

Obiectul de activitate al unităţii, în conformitate cu statutul acesteia este alimentaţie publică.

Societatea funcţionează în conformitate cu dispoziţiile contractului de societate şi statutului, completate cu prevederile legii în vigoare, respectiv legea 15 / 90 şi legea 31 / 90 cu privire la organizarea şi conducerea societăţii.

Societatea este organizată în conformitate cu normele organizatorice aprobate de AGA, şi anume:

- Adunarea Generală a Acţionarilor

- Consiliul Managerial ( de conducere )

- Comisia de cenzori

Fiecare dintre aceste structuri, având în componenţă o formă bine stabilită de organizare, şi anume:

Consiliul Managerial, având desemnat la nivel de unitate un administrator general, care îndeplineşte şi funcţia de director al unităţii cu puteri depline în organizarea şi conducerea întregii activităţi.

Comisia de cenzori este formată din trei persoane, numite care se întrunesc ori de câte ori este nevoie, în vederea întocmirii notelor, sintezelor şi rapoartelor asupra activităţii economico-financiare a unităţii, şi în mod obligatoriu, cu ocazia sfârşitului de semestru şi an financiar în vederea întocmirii raportului de activitate asupra evoluţiei economico-financiare din anul încheiat.

Forma de organizare a societăţii este prezentată în organigrama serviciului de alimentaţie publică prezentată mai jos:

Restaurantul Lloyd are în componenţă, ca formă de organizare, un serviciu de aprovizionare a unităţii, compus dintr-un merceolog şi un şofer, care în baza necesarului de materie primă, se ocupă de buna aprovizionare a unităţii.

Serviciul de Contabilitate, care se găseşte în subordinea directă a administratorului, fiind format din trei persoane de execuţie şi un contabil-şef.

Dintre aceste trei persoane, o persoană se ocupă şi cu probleme de personal-retribuţie. Altă persoană se ocupă cu înregistrarea în evidenţa primară a tuturor intrărilor şi ieşirilor de materii prime şi materiale, urmând apoi înregistrarea lor în evidenţa sintetică a unităţii.

Serviciul de producţie e format din 2 bucătari-şef, 4 bucătari, şi personal auxiliar în număr 4, organizat pe două schimburi.

În departamentul de desface activează un număr de 12 persoane, respectiv 2 şefi de sală, 4 ospătari, 2 barmani şi 4 picoli, organizaţi şi ei pe două schimburi.

Compartimentul de întreţinere, curăţenie şi ordine e format din 6 peroane, ce au menirea de a menţine ordinea şi curăţenia în unitate, la fel organizat pe 2 schimburi.

Programul de funcţionare a unităţii este zilnic, de la ora 900 la 2400, după ce în prealabil a fost adus la cunoştinţă şi avizat de către Primăria Timişoara.

CAP II. DOCUMENTELE PRIMARE NECESARE ÎN

EVIDENŢA CONTABILĂ

Datele şi informaţiile proprii circuitului economic al patrimoniului sunt consemnate în cadrul documentelor contabile. Prin şi pe baza acestora se formalizează în scris şi se organizează material procesele de culegere, prelucrare, stocare şi transmitere a datelor primare către evidenţa de gestiune a unităţii.

În raport cu modul de întocmire şi rolul pe care îl au în cadrul sistemului informaţional, documentele evidenţei contabile a Restaurantului Lloyd pot fi clasificate după cum urmează:

- documente justificative

- documente privind evidenţa operativă

- registrele contabile

- documente de sinteză şi rapoarte

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lloyd.doc
  • balanta scurta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2003
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
54 pagini
Imagini extrase:
54 imagini
Nr cuvinte:
19 092 cuvinte
Nr caractere:
109 130 caractere
Marime:
98.94KB (arhivat)
Publicat de:
Constantina Chirila
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Lect Drd. Carmen Băbăiţă, Lect Drd. Carmen Imbrescu
Sus!