Piața Berii

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

Introducere...........................................................................................................3
Cap. I Aspecte privind piata berii din Romania..............................................................5
1.1 Caracteristici ale ofertei de bere pe piata romaneasca .......................................5
1.2 Particularitati privind consumul de bere din Romania.....................................11
1.3 Tendinte privind piata berii din Romania........................................................14
Cap. II Consideratii generale privind calitatea si sortimentul berii..............................15
2.1 Scurt istoric al pozitiei si evolutiei berii..........................................................15
2.2 Clasificarea si sortimentul berii.......................................................................18
2.3 Tehnologia de obtinere si caracteristicile de calitate ale berii...........................21
2.4 Modalitati de ambalare si etichetare ale berii...................................................25
Cap. III Studiu privind piata berii din Romania...........................................................31
3.1 Definirea obiectivelor cercetarii......................................................................31
3.2 Metodologia cercetarii....................................................................................31
3.3 Analiza si interpretarea rezultatelor................................................................33
Concluzii............................................................................................................43
Bibliografie........................................................................................................45
Anexe.................................................................................................................47

Extras din licența:

Descoperita cu mii de ani in urma, berea a devenit in ziua de astazi un aliment foarte des consumat pentru gustul sau placut si racoritor, dar mai ales ca motiv de interactiune sociala, de intalnire cu prietenii, deconectare, relaxare.

Am ales aceasta tema deoarece piata berii este una puternic fragmentata si, de altfel, foarte competitiva. De aceea, merita o atentie sporita privind analiza ofertei, dar si identificarea nevoilor si dorintelor consumatorilor.

Berea poate fi definita ca o o bautura racoritoare, spumanta, putin alcoolizata, de culoare blonda pana la bruna, cu aroma de hamei, gust amarui, preparata din malt de orz, hamei si apa sau o bautura care rezulta din obtinerea unui extract diluat din cereale maltificate cu adaos de hamei sau o bautura obtinuta prin fermentare si nu prin distilare, pentru fabricarea careia se foloseste orz maltificat, hamei, drojdie si apa.

Amaruie, spumoasa, rece, blonda sau bruna, berea este o bautura care a depasit demult orice granite prin darul ei de a aduce prietenii impreuna.

Se pare ca prima forma de bere vine de la painea care s-a udat si a inceput sa fermenteze, de unde a aparut procesul de fermentare, acum circa 6000 de ani. Exista legende conform carora fabricarea berii reprezinta un pas important in evolutia omenirii. Cea mai veche scriere a Sumerului, "Epopeea lui Ghilgames", il prezinta pe Enkidu, o aratare salbatica, ospatandu-se cu bucate alese si sorbind din lichidul amarui. "Manca pana se satura, bea lapte si cupe de bere ", intrand astfel in lumea oamenilor.

De altfel, faimoasa "luna de miere" isi are radacinile in obiceiul sumerienilor de a da tinerilor casatoriti bere indulcita cu miere cat sa le ajunga o luna.

In ciuda contextului economic nefavorabil al ultimilor ani, sectorul productiei berii ramane cel mai patriotic domeniu de productie, 99% din berea consumata in Romania fiind produsa local. Mai mult, productia de bere reprezinta unul dintre cele mai sustenabile sectoare de activitate economica din tara, fapt demonstrat prin calitatea produselor pe care le pune la dispozitia consumatorilor, numarul locurilor de munca pe care le genereaza, nivelul ridicat al investitiilor si contributiile importante la bugetul de stat.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Berii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
50 pagini
Imagini extrase:
50 imagini
Nr cuvinte:
13 212 cuvinte
Nr caractere:
71 516 caractere
Marime:
800.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
licenta, piata, bere
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!