Competitivitatea Exportului

Previzualizare licența:

Extras din licența:

1.Continutul activitatii de derulare a operatiunii de import-export

Derularea operatiunii de export inseamna ansamblul activitatilor, prin intermediul carora are loc livrarea marfii de la vanzator la cumparator, pe de o parte si efectuarea platii de catre cumparator in beneficiul vanzatorului1.

Livrarea internationala a marfii presupune urmatoarele activitati: pregatirea marfii in vederea exportului si facturarea la extern, expeditia si transportul international, asigurarea marfurilor, vamuirea. In acest proces sunt implicate pe langa partile contractului comercial - vanzatorul si cumparatorul - si o serie de firme sau organisme prestatoare de servicii specializate: expeditori, intermediari de tranzit, casa de asigurari, organe vamale, institutii de control al calitatii etc. In cazul exportului indirect sau al exportului prin comisionar, in relatia comerciala de baza exista trei parti:

1. producatorul (furnizorul marfii pentru export)

2. firma de comert exterior ( care poate actiona pe cont propriu sau ca intermediar)

3. clientul extern ( acesta la randul sau putand fii distribuitor, intermediar comerciant pe cont propriu sau beneficiar final al marfii)

Problema de baza a plati internationale este cea a stabilirii mijloacelor si tehnicilor de plata. In principiu in mecanismul decontarii intervin patru parti: exportatorul, beneficiarul platii, importatorul, debitorul obligatiei de plata, banca exportatorului si banca importatorului, acestea prestand o serie de servicii in folosul clientilor lor, partenerii contractului comercial.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Competitivitatea Exportului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
9 492 cuvinte
Nr caractere:
57 352 caractere
Marime:
76.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
export, competitivitate
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Profesorului:
Prof. Univ. Dr. Botescu Ion
Sus!