Sistemul de finanțare al spitalelor pe grupe diagnostice implementat printr-o aplicație

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
1.1 SISTEMUL DRG (DIAGNOSTICS RELATED GROUPS)
1.2 PREZENTAREA APLICATIEI
2 NOTIUNI TEORETICE
2.1 CARACTERISTICI MYSQL
2.2 CARACTERISTICI JSP
3 DESCRIERE APLICATIE
3.1 STRUCTURA BAZEI DE DATE
3.2 ADMINISTRATORI, USERI SI DREPTURI
3.3 INTERFATA GRAFICA
3.4 CONEXIUNEA LA BAZA DE DATE
3.5 OPERATII ASUPRA BAZEI DE DATE
3.6 CAUTARE
3.7 RAPOARTE
4 CONCLUZII
5 BIBLIOGRAFIE
6 LISTING

Extras din licența:

Aceasta lucrare isi propune sa prezinte o solutie moderna si mai eficienta a aplicatiei DRG National, folosita de Guvernul Romaniei pentru finantarea spitalelor. Noi propunem o aplicatie on-line bazata pe tehnologia JSP si baze de date MySql pentru a inlocui vechea aplicatie realizata in MS Access 2000. Cu o astfel de aplicatie, Biroul National DRG poate vedea, in orice moment, datele, si chiar sa le trimita la organizatiile internationale. Aceasta solutie pastreaza structura si multe meniuri din aplicatia veche, astfel incat utilizatorii se pot acomoda usor cu noua aplicatie.

Accentul este pus pe securitatea datelor deoarece utilizatorii au drepturi de acces diferite, setate de catre administrator.

Guvernul Romaniei foloseste sistemul DRG de clasificare ca o metoda de finantare a 185 spitale, si isi propune ca pe viitor sa extinda acest numar. Noul sistem ofera ocazia intelegerii si compararii tipurilor de pacienti tratati si costul lor relativ in cadrul spitalului, intre spitale, intre judete si intre tari, deoarece DRG-urile sunt folosite larg la nivel international DRG-urile sunt un sistem de clasificare a pacientilor pe baza diagnosticului, procedurilor si a altor informatii clinice despre pacient, care ofera posibilitatea de a lega tipul de pacienti pe care spitalul ii trateaza (adica indicele de complexitate a cazurilor sau casemix index) de costurile aferente ale spitalului.

Elaborarea si dezvoltarea DRG-urilor a inceput la sfarsitul anilor 60 la Universitatea Yale din Statele Unite.

Motivul initial pentru dezvoltarea DRG-urilor a fost acela de a crea un cadru eficient de monitorizare a utilizarii serviciilor intr-un spital. Prin urmare, DRG-urile trebuie sa fie considerate in primul rand si mai mult decat orice ca un sistem de clasificare si nu ca unul de finantare. Daca DRG-urile sunt folosite ca baza pentru un sistem de finantare atunci multe alte componente trebuie sa fie create si implementate. Prima aplicare la scara larga a DRG-urilor pentru finantare a fost la sfarsitul anilor 1970 in Statul New Jersey din Statele Unite.

De atunci peste 30 de tari folosesc DRG-urile pentru masurarea activitatii clinice, imbunatatirea managementului clinic, alocarea resurselor/bugetelor pentru ingrijirea sanatatii, pregatirea ghidurilor de practica etc.

Cu toate ca implementarea DRG-urilor in Romania ca baza pentru finantarea spitalelor este un fenomen nou, conceptul DRG nu este nou si de multi ani, in numeroase tari au fost inregistrate rezultate ale utilizarii sale. Printre acestea se numara cresterea eficientei si scaderea duratei de spitalizare cu mentinerea ingrijirilor de calitate, pentru a mentiona doar cateva aspecte.

Datele necesare pentru gruparea pacientilor pe baza codurilor diagnosticelor si procedurilor, in categorii DRG sunt enumerate mai jos. Aceste date definesc sistemul de clasificare DRG. varsta sex durata de spitalizare diagnostic principal diagnostice secundare proceduri starea la externare greutatea la nastere (in cazul ...

Bibliografie:

BURDESCU D. , IONESCU A. , STANESCU L. - "DATABASES, UNIVERSITARIA" - CRAIOVA, 2004

ELMASRI R. , NAVATHE SB. - "FUNDAMENTALS OF DATABASE SYSTEMS" - ADDISON - WESLEY PUBLISHING COMPANY, SECOND EDITION, 1994

FORTA D, SMITH E, STIRLING S, KIM L, KERR R, ADEN D, LEI A. DEZVOLTAREA APLICATIILOR JAVASERVER PAGES, TEORA, BUCURESTI, 2001

GOODWILL J. PURE - "JSP, JAVA SERVER PAGES: A CODE - INTENSIVE PREMIUM REFERENCE" - SMAS, 2000

MATTHEWS M. , COLE J. , GRADECKI JD. , GRADECKI J. - "MYSQL AND JAVA DEVELOPERS GUIDE" - WILEY, 2003

WELLING L. , THOMSON L. - "MYSQL TUTORIAL" - MYSQL PRESS, 2003

STEFAN TANASA, CRISTIAN OLARU - "DEZVOLTAREA APLICATIILOR WEB FOLOSIND JAVA" - POLIROM, 2005

STEFAN TANASA, CRISTIAN OLARU, STEFAN ANDREI - "JAVA DE LA 0 LA EXPERT" - POLIROM, 2004

APACHE

JAVA: JAVA. SUN. COM

JAVASERVER PAGES TECHNOLOGY, JAVA. SUN. COM. PRODUCTS/SERVLET/

MYSQL

WORLD WIDE WEB CONSORTIUM

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul de finantare al spitalelor pe grupe diagnostice implementat printr-o aplicatie
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2005
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
58 pagini
Imagini extrase:
98 imagini
Nr cuvinte:
10 881 cuvinte
Nr caractere:
67 281 caractere
Marime:
1.14MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Craiova
Specializare:
Calculatoare
Materie:
Calculatoare
Sus!