Sistem distribuit de gestionare a resurselor, implementat pe companii cu acoperire geografică mare

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 PREZENTAREA LUCRARII
2 HTML
3 BAZE DE DATE
4 CGI
5 LIMBAJUL DE PROGRAMARE PERL
6 PROTOCOALE WEB
7 H. T. T. P - PROTOCOL AL WEB - ULUI
8 FIABILITATEA SISTEMULUI
9 DEVIZUL ECONOMIC
10 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Aplicatia isi propune realizarea unui program de accesare a unei baze de date prin intermediul Internet-ului. Aceasta aplicatie este foarte utila pentru orice firma care este larg raspandita geografic (are filiale atat in tara cat si in inteaga lume) dar si pentru firmele mai putin raspandite, deoarece firma respectiva isi poate gestiona resursele foarte usor cu ajutorul acestei aplicatii. Aplicatia foloseste o retea distribuita de computere si anume: accesarea bazei de date respectiva se poate realiza de pe orice computer aflat in orice loc de pe glob, cu conditia ca acesta sa fie conectat la internet si sa fie un utilizator autorizat care sa poata accesa baza de date respectiva.

Inainte de schimbul de date intre server si client, acestia trebuie mai intai sa staileasca o conexiune.

Internet-ul utilizeaza suita de protocoale TCP/IP care permite calculoarelor sa comunice intre ele. Un client soicita date de la un server si acesta raspunde cererii clientului pentru a furniza datele solicitate. Clientii si serverele utilizeaza HTTP pentru aceste cereri si raspunsuri. Fiecare cerere HTTP emisa de un client catre un server Web incepe cu o metoda, urmata de adresa URL (Localizator Uniform de Resursa) a unui obiect. Metoda HTTP este comanda utilizata de client pentru a specifica scopul cererii catre server si corespunde unei resurse (identificate prin adresa sa URL). Dupa ce un server Web primeste si interpreteaza un mesaj de cerere, serverul raspunde cu un mesaj de raspuns HTTP.

Mesajul de raspuns incepe cu versiunea protocolului HTTP, urmata de un cod de stare care descrie posibilitatile serverului de a intelege si de a satisface cererea clientului, si o fraza de motiv- text scurt de desriere a codului de stare.

Dupa rezolvarea cererii clientului, sarcina serverului este terminarea conexiunii TCP/IP cu clientul.

Totusi, atat clientul, cat si serverul pot gestiona o inchidere neasteptata a conexiunii.

Accesare unei baze de date pentru citire sau modificare se realizeaza cu ajutorul HTTP (Protocolul de Transport HiperText) prin intermediul suitei de protocoale TCP/IP. Clientul trimite o cerere catre server pentru accesa baza de date care se poate afla atat pe calculatorul server cat si pe alt calculator.

Cand serverul primeste cerere de la client cauta baza de date si intoarce clientului mesajul de raspuns care poate fi o confirmare a realizarii comenzii cerute de client sau un mesaj de avertizare in cazul imposibilitatii realizarii comenzii date de client.

Prin utilizarea Internet-ului ca suport de rulare a datelor aplicatia este foarte utila deoarece ea poate fi utilizata atat de firmele care au o mare acoperire geografica (cu filiale pe tot globul) cit si de firmele mai putin raspandite geografic.

Ca urmare a faptului ca aplicatia ruleaza intr-un sistem global de transmitere a datelor, trebuie sa contina elemente de siguranta impotriva musafirilor nepoftiti care vor dori sa acceseze bazele de date ale diferitelor firme. Securitatea bazelor este ...

Bibliografie:

KRIS JAMSA, SULEIMAN LALANI, STEVE WEAKLEY - "PROGRAMAREA IN WEB", GRUPUL EDITORIAL ALL

DAVE TAYLOR - "CREAREA PAGINILOR WEB", EDITURA TEORA

BRYAN MORGAN, JEFF PERKINS - "SQL FARA PROFESOR, IN 14 ZILE", EDITURA TEORA

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistem distribuit de gestionare a resurselor, implementat pe companii cu acoperire geografica mare
    • Anexe
      • Anexa.doc
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2000
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
97 pagini
Imagini extrase:
159 imagini
Nr cuvinte:
37 356 cuvinte
Nr caractere:
199 589 caractere
Marime:
715.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Calculatoare
Sus!