Interfata Utilizator Universala pentru Dispozitive Wireless

Previzualizare licenta:

Cuprins licenta:

1. Introducere 5
Folosirea dispozitivelor mobile pentru cresterea productivitatii 6
Ce inseamna dispozitiv wireless si ce caracteristici are 7
2. Stadiul actual 10
2.1. Solutii existente. Avantaje/dezavantaje. 10
Air2Web 10
MODAL 11
OpenCOLA 11
2.2. Considerente economice 13
2.3. Comunicatii wireless - considerente tehnologice 14
3. Arhitectura sistemului 16
3.1. Prezentare continut prin HTML 20
3.2. Documente bine formate si XML 21
3.3. Stylesheeturi XSL/XSLT 22
3.4. Dispozitive wireless si WAP/WML 26
3.5. PalmOS: calitatea programelor si informatie offline 28
3.6. Windows CE 29
3.7. Symbian GT si generatia urmatoare de telefoane mobile 30
3.8. Tehnologie alternativa - iMode si cHtml 33
Compact HTML (cHTML) 35
3.9. Tehnologii WEB : JavaScript, VBScript, JSP, Servleti 36
4. Specificatii de proiectare 37
4.1. Prezentarea ideii 37
4.2. Specificatii din punctul de vedere al furnizorului de informatie 39
4.3. Specificatii din punctul de vedere al utilizatorului 41
4.4. Moduri de realizare 42
Transmiterea datelor 42
Formatul datelor de intrare 44
Metode de prelucrare a datelor de intrare 47
4.5 Studiu comparativ al metodelor de realizare 49
5. Implementare si testare 50
Implementare solutie pentru dispozitive online fara memorie (wap/wml) 50
Implementare solutie pentru dispozitive offline cu posibilitate de stocare (palmOS) 54
6. Concluzii 66

Extras din licenta:

Ideea de baza a proiectului a pornit de la necesitatea omului de a fii tot timpul informat. Astfel daca initial existau organizatoare pentru a stoca cateva lucruri simple (de la cateva numere de telefon la agenda zilnica sau informatii utile cand oamenii nu erau la birou), tehnologia in continua dezvoltare a permis miniaturizarea si depasirea barierelor impuse de acele organizatoare. Astfel au aparut primele deviceuri mobile. Acestea au rezolvat partial nevoia omului de a fii in permanenta in contact cu mediul de lucru si cu nevoia acestuia de a fii informat, stiut fiind faptul ca in zilele noastre informatia este cheia oricarei afaceri. Astfel daca initial totul a pornit de la nevoia de a controla starea unei afaceri, pe parcursul evolutiei s-a constatat ca acestea pot fi folosite si pentru inlocuirea mediilor clasice de informare sau chiar ca dispozitive de agrement. Aceasta a fost progresul firesc al dispozitivelor mobile.

Tendinta actuala este de a reduce dimensiunea dispozitivelor si de a accesa serviciile oferite de reteaua Internet. Astfel mai multe companii duc o lupta acerba de a-si promova propriile deviceuri , aceasta avand in vedere ca nu exista la momentul actual un standard in privinta sistemului de operare sau macar a interfetei din punct de vedere utilizator al acestora; astfel ca in functie de deviceul folosit aplicatiile folosite comunica chiar la un alt nivel ISO/OSI.

Impactul pe care il au aceste deviceuri este relevat de graficele urmatoare, grafice calculate in urma unor statistici efectuate in Statele Unite ale Americii, unde fenomenul Wireless are cei mai mult adepti, atat datorita marii dezvoltari tehnologice cat mai ales a pretului redus pe care acestea il au. Pretul in mare masura cat si facilitatile oferite de aceste deviceuri si puterea din ce in ce mai mare a procesoarelor cu care sunt dotate, fac din aceste deviceuri inlocuitoarele de maine ale calculatoarelor personale. Astfel pentru aceste dispozitive portabile au fot concepute aplicatii atat pentru uz personal ( de ex. jocuri sau agenda, scheduler, baza de date pentru parole sau cheltuielile de pe cardul de credit) cat si , mai nou, servicii legate de Internet. Astfel marii provideri de telefonie mobila (OmniSky) sau de echipamente de comunicatie (vezi. 3COM) au pus la punct protocoale noi pentru incapsularea si transmiterea datelor.

Astfel utilizatorii de deviceuri mobile din US au acces la o serie de sisteme de accesare a Internetului din locatii mobile : prin modemuri Omnisky, prin modemuri Ricochet, prin tehnologie Bluetooth sau chiar prin infrarosu.

Ideea de a realiza o interfata generica a venit astfel ca o consecinta fireasca a faptului ca exista mai multi producatori care nu intotdeauna sunt dispusi sa adere la standardele existente.Si asta cu atat mai mult cu cat aceste deviceuri sunt construite pe diverse arhitecturi/microprocesoare facand uneori imposibile chiar aceste lucruri.

Odata si cu dezvoltarea de noi tehnologii software s-a facut posibila creearea unor translatoare de la un tip de date la altul.

De asemenea odata cu dezvoltarea portalurilor Internet , adica a unor siteuri ce concentreaza informatia intr-un anumit domeniu a aparut nevoia de a putea lua acele informatii si citi de exemplu pe drum (in masina, in autobuz, in metrou). Astfel toate aceste lucruri au condus la incercarea de a realiza o metoda comuna si usoara atat posesorilor de portaluri cat si utilizatorilor de a creea/vedea informatiile oferite.

Folosirea dispozitivelor mobile pentru cresterea productivitatii

Structura afacerilor din ziua de azi continua din ce in ce mai mult sa se bazeze pe calculatoare si tehonologi de comunicare. Viteza de raspuns in cadrul afacerilor este esentiala si este singurul motiv pentru care companiile continua sa investeasca in tehnologi noi care sa le ofere ceva in plus fata de concurenta. Astfel companiile investesc in aplicatii care imbunatatesc comunicarea cu clientii, furnizorii, partenerii si angajatii.

Astazi viteza este cheia afacerilor. Procese care durau saptamani acum se intampla in zile, decizii care luau zile acum se iau in ore sau minute. Actiuni care iniante puteau astepta pana la sfarsitul unei zile de lucru cand angajatul de pe teren ajungea inapoi la birou sau directorul ajunge la hotelul unde e cazat dupa o zi de drum astazi nu mai pot astepta atat. Oamenii trebuie sa fie mult mai accesibili, oamenii de afaceri sa raspunda mult mai prompt cu ajutorul telefoanelor mobile , a pagerelor sau a dispozitivelor fara fir. Pentru fiecare angajat care se afla in teren un astfel de dispozitiv este necesar.

Cu toate acestea mare parte a dispozitivelor mobile din ziua de azi sunt folosite intr-un sens mult mai strict decat calculatoarele in general. Calculatoarele astazi sunt legate intr-o retea a companiei si au acces instantaneu la starea curenta a acesteia. Fie ca este vorba de aranjarea unei intalniri,de verificat inventarul sau de dat telefoane utilizatorii au nemvoie imediata la aceste date pentru a duce la bun sfarsit munca. Cu toate ca multi poseda dispozitive fara fir pentru a comunica , ei nu folosesc aceste dispozitive pentru a accesa datele companiei ci pentru

Download licenta

Primești licenta în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
100 pagini
Imagini extrase:
100 imagini
Nr cuvinte:
21 794 cuvinte
Nr caractere:
144 591 caractere
Marime:
3.60 MB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licenta
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
dispozitive, retele, computere, gadgeturi
Data publicare:
25.02.2015
Structură de fișiere:
  • Interfata Utilizator Universala pentru Dispozitive Wireless.doc
Predat:
la facultate

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Inainte de a intelege ce poate face o aplicatie C# trebuie inteles ce se intampla cu o cerere web...
Cum foarte bine se poate observa din viata de zi cu zi si nu numai, traim astazi intr-o era a...
Probleme importante: OBIECTUL CURSULUI - UAI MODULE - UIA 1. Suportul - internet, www si...
Introducere in programarea calculatoarelor 1. Utilizarea unui calculator 2. Programarea unui...
Dezvoltarea extraordinara pe care a cunoscut-o industria calculatoarelor a fost insotita pas cu...
Sus!