Implementarea unui motor de căutare pe web

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 PREZENTAREA CONCEPTELOR IMPLICATE
2.1 INTERNET
2.1.1 ARPANET
2.1.2 NSFNET
2.1.3 INTERNET-UL
2.1.4 ADRESE IP
2.2 WORLD WIDE WEB
2.2.1 PREZENTAREA WWW
2.2.2 HTML SI URI
2.3 UNIX
2.3.1 INTRODUCERE
2.3.2 ISTORIA UNIX
3 PROIECTAREA SI IMPLEMENTAREA MOTORULUI DE CAUTARE
3.1 SPECIFICAREA CERINTELOR
3.1.1 ABSTRACTIZAREA CERINTELOR
3.1.2 LIMITARI ALE POSIBILITATILOR DE REALIZARE A OBIECTIVELOR SI PROBLEME CARE TREBUIESC SOLUTIONATE
3.1.3 OBSERVATII PRIVIND ALEGEREA CERINTELOR APLICATIEI CURENTE
3.1.4 SPECIFICAREA PROPRIU ZISA A CERINTELOR
3.2 STRATEGIILE ALESE IN IMPLEMENTARE
3.2.1 SPIDER-UL
3.2.2 OBSERVATII ASUPRA BAZEI DE DATE
3.3 IMPLEMENTAREA
3.3.1 ALEGEREA STRATEGIILOR DE IMPLEMENTARE
3.3.2 SPIDER-UL
4 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Pana in 1990 Internetul a fost folosit cu precadere de catre cercetatori din domeniul academic, guvernamental si industrial. Cateva aplicatii (de exemplu e-mail*, telnet, ftp) erau intr-adevar de interes mai larg. Dar ceea ce a facut ca popularitatea sa sa creasca fara precedent, in randul a milioane de utilizatori din toate domeniile, a fost o aplicatie noua, WWW (World Wide Web - sau mai simplu: WEB). Acesta aplicatie, inventata de fizicianul Tim Berners Lee de la CERN, nu a modificat nici una din facilitatile existente, in schimb le-a facut mai usor de folosit. Impreuna cu programul de navigare Mosaic, scris la Centrul National pentru Aplicatiile Supercalculatoarelor, WWW-ul a facut posibil ca un sit sa puna la dispozitie un numar de pagini de informatii continand text, imagini, sunet si chiar imagini video in miscare, in fiecare pagina existand legaturi (referinte) catre alte pagini, lagaturi care puteau referi orice alta informatie din WWW. Printr-un sinplu clic cu mouse-ul pe o legatura, utilizatorul este imediat transportat la pagina indicata de legatura, oriunde in lume.

De exemplu multe firme au pe WEB o pagina principala cu intrari care trimit la pagini cu informatii asupra produselor, liste de preturi, reduceri, suport tehnic (online), comunicare cu angajatii, informatii despre actionari, etc. Pagina poate contine si referinte la paginile altor sucursale (departate geografic) ale aceleiasi firme, toate putand fi accesate ca un tot unitar. Intr-un timp foarte scurt au aparut alte tipuri de pagini: hartio, tabele de cotatii la bursa, cataloage de biblioteca, programe radio inregistrate si chiar pagini continand textele complete ale unor carti carora le-au expirat drepturile de autor (Mark Twain, Charles Dickens, etc). De asemenea multi oameni au pagini personale (home pages). In primul an de la lansarea Mosaic-ului, numarul de servere WWW a crescut de la 1000 la 7000. Aceasta enorma crestere va continua, fara indoiala, in urmatorii ani si va reprezenta, probabil, forta care va conduce tehnologia si utilizarea Internet-ului in mileniul III.

Informatia de pe WEB se mareste in fiecare secunda, noi si noi posibilitati deschizandu-se. Dar dupa o era de explozie a informatiei trebuie in mod necesar sa apara si o era de structurare a sa.

Multe pagini WEB au inca o structura haotica, libertatea de legare a paginilor ducand deseori la structuri greu de urmarit si inteles. Pe langa acest aspect caruia in ultimul timp i se acorda o mai mare atentie, volumul mare de informatii creeaza inca o problema: problema gasirii si regasirii informatiei dorite. Daca pentru regasirea informatiei fiecare utilizator isi poate creea Bookmarks-uri cu diferite structuri, cautarea unei informatii este o sarcina mult mai grea. Adeseori cere experienta si chiar noroc. Din punct de vedere al structurii, WEB-ul reprezinta un graf cu o mare conectivitare (se poate avansa conjectura ca 90% din el este un graf conex, langa care coexista insulite mici neconectate). ...

Bibliografie:

ANDREW S. TANENBAUM - "RETELE DE CALCULATOARE EDITIA A TREIA" - COMPUTER PRESS AGORA, 1998

VICTOR-VALERIU PATRICIU, MONICA PIETROSANU-ENE, ION BICA, COSTEL CRISTEA - "SECURITATEA INFORMATICA IN UNIX SI INTERNET" - EDITURA TEHNICA, 1998

MARSHALL WILENSKY & CANDACE LEIDEN - "TCP/IP PENTRU TOTI" - EDITURA TEORA, 1996

IOSIF IGNAT, ADRIAN KACSO - "UNIX GESTIONAREA PROCESELOR" - EDITURA ALBASTRA, 1995

V. CRISTEA, A. PAUNOIU, E. KALISZ, I. ATHANASIU, L. NEGREANU, S. CALINOIU, F. BABOESCU - "UNIX" - EDITURA TEORA, 1993

VASILE PETROVICI, FLORIN GOICEA - "PROGRAMAREA IN LIMBAJUL C" - EDITURA TEHNICA, 1993

DAN SOMNEA, DORU TURTULEA - "INITIERE IN C++ - PROGRAMAREA ORIENTATA PE OBIECTE" - EDITURA TEHNICA, 1993

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Implementarea unui motor de cautare pe web
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
47 pagini
Imagini extrase:
69 imagini
Nr cuvinte:
15 443 cuvinte
Nr caractere:
84 734 caractere
Marime:
58.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Calculatoare
Sus!