Definirea unei aplicații GIS în cadrul bazelor de date spațiale

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 BAZE DE DATE
2.1 ORGANIZAREA DATELOR
2.1.1 STRUCTURI DE DATE
2.2 BAZE DE DATE
2.3 SISTEME DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE
2.3.1 FUNCTIILE UNUI SISTEM DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE
2.4 PROIECTAREA BAZELOR DE DATE
2.4.1 PROIECTAREA STRUCTURII BAZEI DE DATE
2.4.2 INCARCAREA DATELOR IN BAZA DE DATE
2.4.3 EXPLOATAREA SI INTRETINEREA BAZELOR DE DATE
2.5 BAZE DE DATE RELATIONALE
2.5.1 MODELUL DE DATE RELATIONAL
2.5.2 PROIECTAREA BAZELOR DE DATE RELATIONALE
3 BAZE DE DATE SPATIALE
3.1 ISTORICUL GIS
3.2 COMPONENTELE UNUI GIS
3.3 CUM FUNCTIONEAZA UN GIS
3.4 TEHNICI DE PROCESARE SI ANALIZA
3.5 GIS SI ALTE SISTEME DE INFORMARE GEOGRAFICA
3.6 MANAGEMENTUL UNUI GIS
4 STUDIU DE CAZ
5 CONCLUZII
6 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Astazi societatea moderna este confruntata cu o serie de provocari cum sunt protejarea mediului, securitatea sporita, asigurarea unui transport mai bun, dezvoltarea sociala, iar serviciile la nivel ridicat pentru cetateni solicita celor care iau decizii sa identifice nevoile cele mai urgente, metodele cele mai eficiente, monitorizarea veniturilor si impactul evaluarii. Pentru rezolvarea tuturor acestor cerinte, informatia geografica este esentiala. O astfel de informatie nu numai ca trebuie sa existe ci si sa fie usor de identificat, sa se analizeze daca este folositoare scopului, cum poate fi obtinuta si daca poate fi integrata intr-un set de alte informatii. De aceea, este nevoie sa avem un set de strategii, aranjamente institutionale, tehnologii, date si un grup de oameni care sa foloseasca eficient informatia geografica. Conceptul de Infrastructura a datelor spatiale (SDI) include toate aceste lucruri. Importanta unei SDI pentru o buna guvernare si dezvoltare economica si sociala a determinat mai multe tari din toata lumea sa se implice intr-un proces de dezvoltare a unor asemenea structuri.

Un program de survey, incheiat in Decembrie 2001, indica faptul ca 120 din 129 de natiuni din intreaga lume lucreaza la formarea unor infrastructuri de date spatiale; jumatate dintre aceste tari au deja cataloage de prezentare si surse de date principale pe pagini de Web. Cu toate ca exista diferente de calitate si de eforturi, acest program arata ca SDI nu sunt numai un lux pentru tarile bine dezvoltate dar sunt percepute ca un mod de dezvolatre strategica atat pentru tarile foarte dezvoltate cat si pentru cele in curs de dezvoltare.

Cele mai multe tari din Europa sunt in procesul de dezvoltare a unor SDI la nivel national si /sau regional/local. Exista numeroase exemple de buna calitate impreuna cu dezvoltari sporadice care de-abia au inceput sa faca progres vizibil. Aceste diferente exista partial din cauza eterogenitatii culturale si institutionale dar si din cauza diferitelor nivele de mentalitate si sprijin politic din intregul continent. Pe masura ce Europa devine din ce in ce mai integrata din punct de vedere social si economic se recunoaste ca unele procese care trebuie sa se desfasoare la nivel European cum ar fi: schimbarile de mediu, securitea, transportul si domeniul social necesita un cadru de date spatiale pentru toata Europa cu cel putin cateva elemente comune in toate tarile.

Tinand cont de toate acestea, Comisia Europeana a lansat recent un proiect pentru a dezvolta Infrastructura datelor spatiale in Europa (INSPIRE). Acest proiect care constituie primul pas spre o SDI in Europa are in vedere faptul ca: Trebuie sa existe posibilitatea de a combina date unitare din diferite surse din Europa care apoi sa fie folosite de mai multi utilizatori pe mai multe aplicatii.

Trebuie sa fie posibil ca informatia odata adunata sa fie folosita pe mai multe nivele, de exemplu la un nivel mai detaliat sau mai general; Informatia geografica are nevoie ...

Bibliografie:

ANDREW WILLIAMS - "O INTRODUCERE IN GIS", KINGSTON COLLEGE

MUNIR MORAD - "GIS SI DATELE GEOSPATIALE", KINGSTON UNIVERSITY

UN PROIECT DE ISTORIE A GIS

ASPECTELE PRINCIPALE ALE CREARII GIS

CE ESTE GIS

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Definirea unei aplicatii GIS in cadrul bazelor de date spatiale
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
69 pagini
Imagini extrase:
94 imagini
Nr cuvinte:
21 269 cuvinte
Nr caractere:
117 143 caractere
Marime:
991.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Ploiesti
Specializare:
Contabilitate si informatica de gestiune
Materie:
Calculatoare
Sus!