Bazele tehnologiei informației. arhitectura sistemelor de calcul

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 BAZELE TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
2 ARHITECTURA SISTEMELOR DE CALCUL
2.1 SISTEME ELECTRONICE DE CALCUL
2.2 MODELUL VON NEUMANN
2.3 UNITATEA CENTRALA - STRUCTURA SI FUNCTIONARE
2.4 TIPURI DE MEMORIE
2.4.1 MEMORIA INTERNA
2.4.2 MEMORIA EXTERNA
2.5 DISPOZITIVE DE INTRARE
2.6 DISPOZITIVE DE IESIRE
2.7 DISPOZITIVE PERIFERICE DE COMUNICATII
2.8 MICROPROCESOARE - EVOLUTIE SI CARACTERIZARE
3 SUBSISTEMUL SOFTWARE
3.1 CARACTERISTICI GENERALE ALE SOFTWARE - ULUI
3.2 SISTEME DE OPERARE
3.2.1 INTERFATA
3.2.2 NUCLEUL (KERNELL - UL)
3.3 LIMBAJE DE PROGRAMARE
4 RETELE DE CALCULATOARE
4.1 DEFINIREA SI ROLUL RETELELOR DE CALCULATOARE
4.2 TIPURI DE RETELE
4.3 PROTOCOALE DE RETEA
4.4 CONECTAREA RETELELOR
5 UTILIZAREA REMOTE DESKTOP IN WINDOWS XP/2003

Extras din licența:

Un sistem electronic de calcul reprezinta un ansamblu de echipamente (hardware) care, impreuna cu un sistem de programe (software) realizeaza prelucrarea automata a datelor furnizate de utilizatori in scopul obtinerii informatiilor.

Termenul de calculator electronic este echivalent cu termenul computer (in engleza), ordinateur (in franceza) si se refera la un sistem de calcul care indeplineste urmatoarele conditii: efectueaza prelucrari in mod automat pe baza de program; prelucreaza un volum foarte mare de informatie intr-un interval de timp foarte mic.

Clasificarea sistemelor de calcul Exista mai multe criterii dupa care sistemele de calcul pot fi clasificate. Un prim criteriu il constituie modul de reprezentare a informatiilor prelucrate. Conform acestui criteriu se disting 3 categorii de calculatoare, si anume: calculatoare analogice, calculatoare numerice, calculatoare hibride.

Se numeste calculator analogic echipamentul alcatuit dintr-un set extins de elemente liniare, amplificatoare operationale, si circuite numerice ce pot fi interconectate de catre utilizator.

Se numeste calculator hibrid ansamblul format dintr-un calculator analogic si unul numeric de capacitate medie interconectate prin intermediul unei interfete hibride.

Se numeste calculator numeric, sistemul destinat prelucrarii informatiei numerice, prelucrare ce se face in mod automat, pe baza unui program ce indica o succesiune determinata de operatii aritmetice si logice.

Alte criterii de clasificare sunt: viteza de lucru, capacitatea de memorare a informatiei, modul de reprezentare interna a informatiei, numarul si tipul operatiilor logico-aritmetice care pot fi executate, structura, complexitatea echipamentelor componente, pretul de cost, domeniul de utilizare, volumul de informatie de prelucrat.

Conform acestui ultim criteriu calculatoarele se pot imparti in: masini de calcul de birou; calculatoare de buzunar; microcalculatoare - sunt sisteme de calcul dezvoltate in jurul unui microprocesor; minicalculatoare - sunt calculatoare universale cu program memorat intern capabile sa execute operatii aritmetice si logice cu viteze de 103 - 106 operatii/secunda. Au posibilitatea unui dialog cu o gama larga de echipamente periferice, posedand totodata o structura modulara; calculatoare mari (mainframes) - au o putere de calcul foarte mare datorita elementelor de paralelism incluse atat la nivel hardware cat si software, capacitatii memoriei interne si gamei largi de echipamente periferice ce li se poate atasa); supercalculatoare. Calculatoarele pe care le folosim in mod curent in zilele noastre se numesc PC-uri (Personal Computer = Calculator Personal). Termenul tehnic al PC-ului a fost acela de micro data processor. Acest termen a fost inlocuit cu cel de PC.

Conceptul de microcalculator Un microcalculator este un calculator realizat in jurul unui microprocesor, care constituie unitatea centrala de prelucrare.

Microprocesorul realizeaza functiunile unitatii de comanda si control ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bazele tehnologiei informatiei. Arhitectura sistemelor de calcul
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
73 pagini
Imagini extrase:
59 imagini
Nr cuvinte:
21 098 cuvinte
Nr caractere:
114 102 caractere
Marime:
1.38MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Calculatoare
Sus!