Aspecte generale ale unui sistem distribuit de monitorizare și control a unui proces

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 MEMORIU TEHNIC
1.1 PREZENTARE GENERALA
1.2 SISTEME DISTRIBUITE
1.3 LIMBAJUL JAVA
1.4 ARHITECTURA SISTEMULUI
1.5 CARACTERISTICI TEHNICE PRINCIPALE
1.5.1 SERVERUL
1.5.2 CLIENTUL
1.5.3 PROCESUL
1.5.4 COMUNICAREA SERVER/CLIENT
1.6 FUNCTIONAREA SISTEMULUI DISTRIBUIT
1.6.1 SERVERUL
1.6.2 CLIENTUL
1.6.3 OPTIMIZAREA PROCESULUI
1.7 ARHITECTURA DISTRIBUITA COMPARATIE
1.8 CONCLUZII
1.9 BIBLIOGRAFIE
2 ANEXE

Extras din licența:

Lucrarea de fata isi propune sa realizeze o aplicatie de interfatare grafica pentru un sistem distribuit de monitorizare si control a unui proces.

Acest proiect contine o dezvoltare pentru un proces simulat cu o functie oarecare care este preluat de un server si apoi este transmis intr-o retea de unde este preluat, afisat si modificat de o aplicatie client.

Aceasta implementare este realizata prin limbajul JAVA din pachetul de programe JAVA DEVELOPMENT KIT. Comunicarea intre server si client se face prin socket si conexiunea se face cu ajutorul introducerii la client a aderesei IP a serverului.

Acest program face mai usor accesul utilizatorului, cu aceasta interfata grafica fiindca JAVA DEVELOPMENT KIT are aceasta facilitate.

Evident, trebuie facuta distinctie intre monitorizare si diagnosticare. Monitorizarea inseamna achizitie de date, conditionarea semnalelor de la senzori si dezvoltarea modelelor pentru determinarea starii procesului.

Diagnosticarea este pasul urmator monitorizarii si cuprinde interpretarea datelor masurate off-line si on-line. Monitorizarea sta la baza diagnosticarii, dar, fara diagnosticare, datele masurate nu au nici o valoare. in prezent, astfel de metode si sisteme de monitorizare sunt dezvoltate de institutele specializate de cercetare, de fabricile constructoare si chiar de utilizatori.

Un sistem de monitorizare a unui proces trebuie sa satisfaca anumite cerinte. in primul rand sistemul de monitorizare trebuie proiectat pentru o functionare de lunga durata si pentru o siguranta sporita, in concordanta cu durata de viata a procesului monitorizat. Bineinteles, trebuie asigurata o relatie rezonabila intre costurile instalarii si eficienta monitorizarii. In al doilea rand, monitorizarea trebuie sa asigure informatii pentru o estimare foarte sigura a duratei de viata, ramasa, a procesului respectiv. Obicetivele urmarite prin proiectarea, realizarea si implementarea unui sistem de monitorizare si diagnosticare sunt: a. Monitorizarea on-line a unui proces sau a mai multor procese cu functionare in regim permanent. b. Monitorizarea off-line a procesului in scopul determinarii starii acestuia in exploatare, prin introducerea rezultatelor masurarilor efectuate off-line. c. Predeterminarea rezervei de viata a procesului urmarit, inspectarea regimurilor de functionare, reprezentarea variatiei in timp a marimilor masurate si analizei evolutiei parametrilor procesului.

e. Supravegherea permanenta a functionarii procesului, precum si a aparaturii de comanda si control.

f. Avertizarea si, eventual, transmiterea unor comenzi corespunzatoare de schimbare a regimului de functionare, in cazul in care valorile limita admisibile sunt depasite.

g. Stabilirea comenzilor pentru modificarea parametrilor, in functie de regimul de lucru al procesului.

Arhitectura sistemului In acest proiect am realizat un sistem distribuit de monitorizare si control cu caracteristici generale care nu se refera la un proces anume si care poate fi ...

Bibliografie:

BRUCE ECKEL - "THINKING IN JAVA", SECOND EDITION

DANIELA SARARU - "SISTEM SOFTWARE DE MONITORIZARE IN TIMP REAL"

FLORIN PAUNESCU - "SISTEME CU PRELUCRARE DISTRIBUITA SI APLICATIILE LOR"

"SISTEM COMPLEX DE SUPRAVEGHERE A MEDIILOR" - DOCUMENTATII INTERNET

"LIMBAJUL JAVA IN APLICATII INDUSTRIALE" - DOCUMENTATII INTERNET

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte generale ale unui sistem distribuit de monitorizare si control a unui proces
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2004
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
93 pagini
Imagini extrase:
77 imagini
Nr cuvinte:
14 444 cuvinte
Nr caractere:
99 929 caractere
Marime:
238.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Cluj-Napoca
Specializare:
Automatizari
Materie:
Calculatoare
Sus!