Securitatea la incendiu la instalațiile de prelucrare transport depozitare și distribuție GPL

Previzualizare licența:

Extras din licența:

Acord petrolier - orice act juridic incheiat, potrivit legii, intre stat, reprezentat prin autoritatea competenta - ministrul industriei si resurselor - si o persoana juridica romana sau straina, in vederea realizarii de operatiuni petroliere.

Contract de concesiune petroliera - dreptul acordat de stat prin autoritatea competenta - ministrul industriei si resurselor - unei persoane juridice romane sau straine de a efectua operatiuni cu produse petroliere in virtutea unui acord petrolier.

Distanta de protectie - distanta minima care asigura accesul in vederea exploatarii Sistemului national de transport prin conducte al produselor petroliere, inclusiv realizarea interventiilor la acestea. Distanta se masoara din axul conductei de o parte si de alta a acesteia.

Distanta de siguranta - distanta minima care trebuie asigurata in vederea mentinerii gradului de securitate al obiectivelor din cadrul Sistemului national de transport prin conducte al produselor petroliere si vecinatati. Acestea se masoara din axul conductei la punctul cel mai apropiat al unei instalatii, constructii etc. Sau ca distanta intre punctele cele mai apropiate a doua instalatii, constructii.

Produse petroliere - amestec de hidrocarburi lichide obtinute din prelucrarea titeiului prin procedee distructive si nedistructive.

Combustibil lichid usor - lichid provenit din amestecarea fractiilor medii si grele de la distilarea atmosferica a titeiului, de la distilarea sub vid a pacurii sau de la prelucrarea distructiva a reziduurilor. De asemenea, se poate obtine prin amestecarea petrolurilor si motorinelor si este caracterizat prin vascozitate si intervale de distilare.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Securitatea la incendiu la instalatiile de prelucrare transport depozitare si distributie GPL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
128 pagini
Imagini extrase:
128 imagini
Nr cuvinte:
32 078 cuvinte
Nr caractere:
175 340 caractere
Marime:
979.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
glosar, petrol
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!