Licenta / Agronomie / Facultate
Una din cauzele ramanerii in urma a agriculturii o constituie fptul ca dimensiunea exploatatiilor este foarte mica. Politica Agricola Comuna a avut in vedere, de la inceputurile ei, exploatatiile agricole medii de tip familial, fara sa de-zavantajeze exploatatiile de tip industrial.... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
Procesele de intensificare a economiei mondiale in ultimele decenii sunt profund marcate de fenomenul internationalizarii afacerilor, aprofundarea diviziunii mondiale a muncii, pe de o parte, si cresterii interdependentei economice a tarilor, pe de alta parte, care dispun de avantaje... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
Vaccinium myrtillus L. ( Afin ) Familia Ericaceae Materia prima: Myrtilli folium - frunze ovate sau eliptice, lungi de 1-3 cm, late de 0,6-2 cm rotunjite la baza, foarte scurt petiolate, fin serate pe margini, cu nervatiunea evidenta pe dos, de culoare verde deschis, caracteristica.... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
Prezenta lucrare isi propune abordarea principalelor aspecte teoretico-metodologice si practice ale eficientei economice, pornind de la premisa ca acest concept poate fi definit ca fiind relatia dintre consumul factorilor de productie, resursele limitate si volumul de bunuri si servicii... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea branza si produsele lactate au constituit circa 50% din hrana zilnica a poporului roman. Branzeturile, reprezinta acea categorie de produse lactate obtinute prin coagularea laptelui integral, normalizat sau smantanit si prelucrarea coagului... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
INTRODUCERE Dezvoltarea social-economica contemporana, cu multiplele ei laturi, exercita o puternica influenta asupra cerintelor si productiei bunurilor alimentare, determinandu-i caile de dezvoltare. Pentru a asigura alimentatia zilnica si sanatatea populatiei, industria alimentara... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
Cap.I Chimizarea agriculturii in contextul societatilor contemporane. 1.1 Chimizarea agriculturii si criza energetica. Amploarea cercetarilor stiintifice, incepand cu a doua jumatate a secolului XX a permis o sursa gigantica pentru sporirea productivitatii in agricultura. Aceasta... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
Agricultura este ramura a productiei materiale, in care, cu ajutorul plantelor verzi si sub actiunea diriguitoare a omului, are loc transformarea energiei cinetice a soarelui in energie potentiala-materie organica, singura forma de energie accesibila organismului uman si animal.... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
In conditiile economiei de piata, consumatorul devine axul central al tuturor activitatilor economice ce converg spre satisfacerea cat mai deplina a dorintelor acestuia, de aceasta satisfacere depinzand insasi eficienta activitatii economice realizate. Alimentatia omului, influenta... citeste toată licenta
Licenta / Agronomie / Facultate
Se afirma de catre oamenii de stiinta, ca zaharul industrial care a intrat in circuitul alimentar de numai 200 de ani, a inlocuit in cea mai mare parte zaharul natural al produselor vegetale si din mierea de albine. A ceasta inlocuire cu zaharul industrial, pentru organism, este ca un... citeste toată licenta