Aspecte privind integrarea diferitelor soiuri de măr în cadrul ecosistemului pomicol

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 PREZENTAREA CULTURII MARULUI
1.1 IMPORTANTA CULTURII MARULUI
1.2 SCURT ISTORIC AL POMICULTURII IN TARA NOASTRA
1.3 SITUATIA CULTURII MARULUI PE PLAN MONDIAL SI NATIONAL
1.3.1 SITUATIA CULTURII MARULUI PE PLAN MONDIAL
1.3.2 SITUATIA CULTURII MARULUI IN ROMANIA
1.3.3 SITUATIA CULTURII MARULUI IN JUDETUL IASI
1.4 TENDINTE SI ORIENTARI IN CULTURA MARULUI
2 PARTICULARITATILE BIOLOGICE SI TEHNOLOGICE ALE CULTURII DE MAR
2.1 PARTICULARITATILE BIOLOGICE
2.1.1 EVOLUTIA SORTIMENTULUI PE PLAN MONDIAL
2.1.2 EVOLUTIA SORTIMENTULUI IN ROMANIA
2.1.3 SPECII CARE AU CONTRIBUIT LA FORMAREA SOIURILOR SI POTALTOILOR
2.1.4 PORTALTOII MARULUI
2.1.5 PARTICULARITATILE DE CRESTERE SI FRUCTIFICARE ALE MARULUI
2.1.6 CERINTELE MARULUI FATA DE FACTORII DE VEGETATIE
2.1.6.1 CERINTELE MARULUI FATA DE LUMINA
2.1.6.2 CERINTELE MARULUI FATA DE CALDURA
2.1.6.3 CERINTELE MARULUI FATA DE APA
2.1.6.4 CERINTELE MARULUI FATA DE FACTORII EDAFICI SI EXPOZITIA TERENULUI
2.2 PARTICULARITATI TEHNOLOGICE
2.2.1 SPECIFICUL PRODUCERII MATERIALULUI SADITOR
2.2.2 SPECIFICUL INFIINTARII PLANTATIILOR DE MAR
2.2.3 SPECIFICUL INTRETINERII PLANATIILOR DE MAR
2.2.3.1 CONDUCEREA POMILOR TINERI
2.2.3.2 TAIERILE DE FRUCTIFICARE
2.2.3.3 INTRETINEREA SOLULUI
2.2.3.4 FERTILIZAREA PLANTATIILOR DE MAR
2.2.3.5 IRIGAREA PLANTATIILOR DE MAR
2.2.3.6 NORMAREA INCARCATURII DE ROD
2.2.3.7 PARTICULARITATILE MATURARII SI RECOLTARII MERELOR
3 PREZENTAREA STATIUNII DIDACTICE EXPERIMENTALE XYZ
3.1 ISTORIC SI PERSPECTIVE
3.2 ASEZAREA GEOGRAFICA A STATIUNII DIDACTICE XYZ
3.3 STUDIUL GEOLOGIC SI HIDROLOGIC
3.4 STUDIUL SOLULUI SI EROZIUNEA
3.5 STUDIUL VEGETATIEI
3.6 ANALIZA FACTORILOR CLIMATICI
3.6.1 REGIMUL TERMIC
3.6.2 REGIMUL PLUVIOMETRIC
3.6.3 UMIDITATEA RELATIVA A AERULUI
3.6.4 REGIMUL EOLIAN
3.6.5 NEBULOZITATEA SI DURATA DE STRALUCIRE A SOARELUI
3.6.6 ACCIDENTELE CLIMATICE
3.6.7 CONCLUZII ASUPRA FACTORILOR PEDOCLIMATICI PRIVIND FAVORABILITATEA PENTRU CULTURA MARULUI
3.7 ORGANIZAREA UNITATII
4 MATERIALUL SI METODA DE CERCETARE
4.1 ORGANIZAREA EXPERIENTEI SI ASPECTE LUATE IN STUDIU IN VEDEREA PRECIZARII CARACTERISTICILOR DE CRESTERE SI FRUCTIFICARE
4.2 DESCRIEREA SOIURILOR LUATE IN STUDIU
4.3 TEHNOLOGIA CULTIVARII MARULUI LA STATIUNEA DIDACTICA XYZ
4.3.1 TEHNOLOGIA DE INFIINTARE A PLATATIEI
4.3.2 SPECIFICUL INTRETINERII COLECTIEI POMOLOGICE
5 REZULTATE OBTINUTE SI INTERPRETAREA LOR
5.1 INFLUENTA SOIULUI ASUPRA PARTICULARITATILOR BIOMETRICE ALE POMILOR
5.1.1 INFUENTA SOIULUI ASUPRA INALTIMII POMILOR
5.1.2 INFUENTA SOIULUI ASUPRA VIGORII POMILOR EXPRIMATA PRIN SUPRAFATA SECTIUNII TRUNCHIULUI
5.1.3 INFLUENTA SOIULUI ASUPRA DIAMETRULUI COROANEI PE LUNGIME SI PE LATIME
5.2 INFLUENTA SOIULUI ASUPRA PARTICULARITATILOR DE FRUCTIFICARE
5.2.1 NUMARUL CRESTERILOR ANUALE
5.2.2 LUNGIMEA MEDIE A CRESTERII ANUALE
5.2.3 LUNGIMEA TOTALA A CRESTERILOR ANUALE
5.2.4 NUMARUL DE PINTENI
5.2.5 NUMARUL DE SMICELE
5.2.6 NUMARUL DE NUIELUSE
5.2.7 NUMARUL DE TEPUSE
5.2.8 STUDIUL DESFASURARII FENOFAZELOR ORGANELOR VEGETATIVE SI DE FRUCTIFICARE
5.3 PRODUCTIA DE FRUCTE
6 CONCLUZII SI RECOMANDARI
7 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Marul (Malus domestica Borkh., genul Malus, subfamilia Pomoideae, fam. Rosaceae) este principala specie pomicola cultivata in zona climatului temperat, iar in lume ocupa locul al II lea ca productie totala de fructe (dupa citrice si banane). Fructele sunt deosebit de apreciate datorita proprietatilor alimentare organoleptice si terapeutice, continand importante cantitati de zaharuri, acizi organici, substante pectice si substante tanante. Continutul in substante hranitoare precum si echilibrul zahar/aciditate specific, face ca marul sa constituie o imbinare fericita de proprietati alimentare si organoleptice. Armonia gustului, parfumul subtil si textura placuta a merelor sunt apreciate unanim si le situeaza in categoria alimentelor solicitate pe toate meridianele si paralelele globului.

Alaturi de valoarea alimentara si gustativa, merele au proprietati terapeutice, ceea ce explica prezenta lor in regimurile alimentare dietetice recomandate multor categorii de bolnavi.

Existenta unui numar mare de soiuri, cu maturitate esalonata a fructelor, in diferite epoci, contribuie la sporirea importantei merrelor care asigura consumul de fructe proaspete, o mare parte a anului si in special in perioada de iarna cand posibilitatile de aprovizionare a organusmului uman cu vitamine sunt mai reduse. Alaturi de acesta se adauga si o serie de alte insusiri ale fructelor: suporta transportul cu mai multa usurinta comparativ cu alte fructe, se pot pastra in stare proaspata timp indelungat si constituie o materie prima cu pondere mare in industria alimentara.

La importanta culturii marului, contribuie de asemenea, particularitatile agrobiologice ale pomilor.

Specie rustica, foarte bine adaptata climatului temperat, ale carui variatii le suporta mai bine decat toate celelalte specii pomicole, marul poate fi cultivat in conditii pedoclimatice foarte diferite ale acestui climat, dand cele mai mari productii. Aceasta specie se preteaza la cele mai variate sisteme de cultura, de la pomi uriasi pana la pomi cu vigoare redusa, intensive, superintensive si chiar culturi artistice, palisate.

Marul este specia pomicola care aduce importante venituri la unitatea de suprafata datorita fructelor de calitate ce se cauta pe plan local si international, fiind obiectul unui comert deosebit de intens.

1. 2 Scurt istoric al pomiculturii in tara noastra Marul a fost cultivat in tara noastra din timpuri indepartate, fapt atestat de numeroase izvoare istorice scrise, precum si de numeroase documente arheologice.

Dacii, stramosii poporului nostru, cunosteau si cultivau marul inainte de cucerirea romana, incepand din sec. al XVI lea, numeroase documente istorice, autohtone si straine, vorbesc despre calitatea merelor din diferite regiuni ale Tarii Romane.

Pomicultura pe teritoriul tarii noastre si a judetului Iasi a fost practicata din timpuri foarte indepartate. Astfel, populatiile din bazinul Carpatic au selectionat si ameliorat din flora spontana numeroase biotipuri locale la toate ...

Bibliografie:

BECEANU D. DUMITRU, BENEA E. - GHID PROFESIONAL PENTRU VALORIFICAREA IN STARE PROASPATA A FRUCTELOR SI LEGUMELOR, EDIT. AUTOGRAPH, IASI, 2001

BODI I. - SOIURI VALOROASE DE MAR PENTRU LIVEZI SUPERINTENSIVE DE MAR DIN SILVOSTAPA MOLDOVEI, CERCET. AGR. IN MOLDOVA, VOL. 1, 1988

BOTEZ M. , BADESCU G. , BOTAR A. - CULTURA POMILOR SI ARBUSTILOR FRUCTIFERI, EDITURA CERES, BUCURESTI, 1984

CEAUSESCU I. , NEGRILA A. , ISAC IL. , LAZAR A. - POMICULTURA, EDITURA CERES, BUCURESTI, 1986

CEPOIU N. , MONICA MURVAI - POMICULTURA, LUCR. PRACTICE, LITO. UNIV. DE STIINTE AGRICOLE BUCURESTI, 1991

CHIRA. A, CHIRA L. , MATEESCU FL. - POMI FRUCTIFERI. LUCRARI DE INFIINTARE SI INTRETINERE A PLANTATIILOR, EDIT. M. A. S. T. , BUCURESTI, 2000

CIMPOIES GH. - POMICULTURA SPECIALA, EDIT. COLOGRAF, CHISINAU - COM, 2000

CIMPOIES GH. , BUCARCIUC B. , CAIMACAN I. - SOIURILE DE MAR, CHISINAU, INTREPRINDEREA EDITORIAL - POLIGRAFICA STIITA, 2001

CIREASA V. , DROBOTA GH. , DROBOTA MARI - ANN - POMICULTURA GENERALA, INDRUMATOR DE LUCRARI PRACTICE, LITO. U. A. I. , 1990

CIREASA V. - POMICULTURA GENERALA - CURS LITO. U. A. , IASI, 1995

COCIU V. - SOIURILE NOI - FACTOR DE PROGRES IN POMICULTURA, EDIT CERES, BUCURESTI, 1990

CONSTANTINESCU N. , NEGRILA A. , GHENA N. - POMICULTURA, EDIT. AGRO. SILVICA, BUCURESTI, 1967

DROBOTA MARI - ANN - POMICULTURA. INDRUMATOR DE LUCRARI PRACTICE, LITO. , U. A. IASI, 1995

DROBOTA MARI - ANN - POMICULTURA - CURS LITO. , U. A. I. , 1996

GHENA N. SI COLAB. - POMICULTURA GENERALA SI SPECIALA, EDIT. DIDACTICA SI PEDAGOGICA, BUCURESTI, 1977

GRADINARIU G. SI COLAB. - CERCETARI PRIVIND RELATIA EXISTENTA INTRE DIFERITE VARIANTE DE FERTILIZARE SI CRESTEREA FRUCTELOR - ANALELE U. A. I. , SERIA HORTICULTURA 38, 1995

GRADINARIU G. SI COLAB. - CERCETARI PRIVIND RARITUL CHIMIC AL MERELOR, ANALELE U. A. I. , SERIA HORTICULTURA 38, 1995

GRADINARIU G. , CIREASA V. , ISTRATE M. - CERCETARI PRIVIND COMPORTAREA UNOR SOIURI DE MAR REZISTENTE LA BOLI IN CONDITIILE DIN N - E ROMANIEI, ANALELE UNIV. AGRARE CHISINAU, REP. MOLDOVA, 1995

GRADINARIU G. , ISTRATE M. - CULTURA POMILOR SI ARBUSTILOR FRUCTIFERI, CURS LITO. , U. A. M. V. IASI, 1996

GRADINARIU G. , ISTRATE M. , DASCALU M. - POMICULTURA, EDIT. MOLDOVA, 1998

GEORGESCU T. - CURS DE ENTOMOLOGIE, VOL. I SI II. UZ INTERN, IASI, 1990

GEORGESCU T. , TALMACIU M. - PROTECTIA PLANTELOR VITICOLE SI POMICOLE. CURS DE ENTOMOLOGIE. UZ INTERN, IASI, 1994

GEORGESCU T. , TALMACIU M. - LUCRARI PRACTICE DE ENTOMOLOGIE. PARTEA SPECIALA SI TEHNOLOGII DE COMBATERE. UZ INTEREN, IASI, 1995

GEORGESCU T. , TALMACIU M. , BADEANU MARILENA - CAIET DE LUCRARI PRACTICE ENTOMOLOGIE, UZ INTERN, IASI, 1996

GHIZDAVU I. , PASOL P. , PALAGESIU I. , BOBIRNAC B. , FILIPESCU C. , MATEI IULIA, GEORGESCU T. , BAICU T. , BARBULESCU AL. - ENTOMOLOGIE AGRICOLA. EDIT. DIDACTICA SI PEDAGOGICA R. A. , BUCURESTI, 1997

IANCU M. - UNELE PARTICULARITATI ALE FERTILIZARII LA MAR, CRESTEREA SI FRUCTIFICAREA POMILOR, LUCRARI STIINTIFICE I. C. P. P. PITESTI, VOL. V, 1977

ISTRATE M. , ROMINGER E. - COMPORTAREA UNOR SOIURI DE MAR CU REZISTENTA LA RAPAN SI FAINARE IN CONDITIILE DIN N - E MOLDOVEI, CERCETARI AGRONOMICE IN MOLDOVA, VOL. I SI II, 1992

LIACU A. - POMICULTURA GENERALA VOL. I SI II, LITO. U. A. IASI, 1974

MIHAIESCU G. - POMICULTURA SPECIALA, EDIT. CERES, BUCURESTI, 1977

NEGRILA A. - POMICULTURA SI VITICULTURA, EDIT. DIDACTICA SI PEDAGOGICA, 1980

PASOL P. , COSTESCU C. , FILIPESCU C. , GHIZDAVU I. , PALAGESIU I. , GEORGESCU T. , BAICU T. , CANDEA E. - ENTOMOLOGIE HORTICOLA VOL. I SI II, EDIT. TIPO AGRONOMIA, CLUJ - NAPOCA, 1991

POPESCU M. - POMICULTURA GENERALA SI SPECIALA, EDIT. DIDACTICA SI PEDAGOGICA, BUCURESTI, 1982

ROMAN R. - STRUCTURA SORTIMENTELOR POMICOLE ADMISE LA INMULTIRE IN ANUL 1994, MAPA DOCUMENTARA I. C. P. P. PITESTI, NR. 38 / 1994

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte privind integrarea diferitelor soiuri de mar in cadrul ecosistemului pomicol
    • Anexe
      • Anexa1.doc
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2002
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
128 pagini
Imagini extrase:
141 imagini
Nr cuvinte:
26 110 cuvinte
Nr caractere:
155 035 caractere
Marime:
329.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate din Iasi
Specializare:
-
Materie:
Agronomie
Sus!