Previzualizare lecție:

Extras din lecție:

In zilele noastre calculatorul a devenit o necesitate, dar ce este un computer fara un sistem de operare? Este... egal cu zero. Totusi, inca mai exista oameni care nu stiu cum sa instaleze un system de operare. Aici intervenim noi si incercam sa dam o mana de ajutor ajuntandu-i pe utilizatorii nostri juniori cu cateva indicatii legate de instalarea Windows XP.

Inainte de a incepe instalarea va rugam sa va asigurati ca aveti la indemana toate cd-urile importante primite odata cu achizitionarea calculatorului, mai exact discurile cu drivere pentru: placa de baza, placa audio, placa video, placa de retea/modem (daca aveti) si pentru S-ATA (daca detineti un astfel de hard disk). Daca instalati un Windows XP care nu are integrat Service Pack 2, va rugam sa scoateti cablul de retea din calculator inainte de inceperea instalarii. De asemenea, daca reinstalati Windows-ul, asigurati-va ca orice fisier sau director important din directoarele My Documents, Program Files, Windows sau de pe Desktop a fost mutat intr-o locatie de backup.

Acestea fiind spuse, porniti calculatorul si intrati in BIOS (de obicei se face prin apasarea tastei Delete). Cautati sectiunea de Boot (ar trebui sa fie in meniul principal sau la Advanced BIOS Features) si verificati ca prima componenta de pe care calculatorul va boota este CDROM-ul. Acum introduceti CD-ul de instalare a Windows XP in unitatea optica si puteti iesi din BIOS, salvand schimbarile bineinteles.

Dupa cateva secunde calculatorul va va cere sa apasati o tasta pentru a boota de pe CD. (Atentie! Acesta este singurul moment in care calculatorul trebuie sa booteze de pe CD). Dupa inspectarea configuratiei calculatorului, utilizatorul este rugat sa apese tasta F6 daca detine o discheta pentru hard disk-ul sau S-ATA. Este foarte important sa nu sariti sau omiteti acest pas daca aveti un astfel de hard.

Daca ati apasat tasta F6, dupa cateva secunde veti fi rugat sa specificati unitatea de stocare pe S-ATA. Apasati tasta S, introduceti discheta cu driver S-ATA si apasati Enter. Dup ce isi va copia driverele necesare, veti reveni in ecranul anterior. Pentru a continua, doar apasati inca o data tasta Enter.

Dupa ce procesul de instalare va termina incarcarea fisierelor necesare, veti avea de ales intre instalarea Windows-ului, repararea sa si iesirea din instalare. Veti alege bineinteles instalarea Windows-ului, apasand tasta Enter, ceea ce va avea ca effect afisarea licentei. O puteti citi folosing tastele Page Up si Page Down; daca sunteti de acord, apasati tasta F8, daca nu, tasta Escape (optiune care va opri procesul de instalare).

Urmatorul ecran va lista partitiile de pe hard disk, spatiul nefolosit si optiunile corespunzatoare acestora. Puteti crea o partitie apasand tasta C, puteti sterge una apasand tasta D sau folosi tastele directionale pentru a alege partitia pe care sa fie instalat Windows-ul. Nu va sfatuim sa stergeti partitii daca nu stiti ce e xact ce presupune acest lucru. Daca pe partitia aleasa exista deja instalata o versiune de Windows, veti fi intrebat daca doriti sa folositi in continuare acea partitie si vechiul Windows sa fie sters (apasati

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalare Windows.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
1 138 cuvinte
Nr caractere:
6 194 caractere
Marime:
40.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Lecție
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
computer, sistem de operare, pasi
Predat:
la liceu
Sus!