Crearea unei Pagini Web

Previzualizare lecție:

Extras din lecție:

Pentru a putea face schimb de informatii, PC-urile sunt interconectate formand retele de calculatoare. La randul lor retelele de calculatoare sunt interconectate formand retele de retele, su interretele. Cea mai mare interretea publica este Internet-ul. Exista mai multe metode de acces la informatia stocata pe un calculator prin intermediul internet-ului.

Printre acestea :

FTP - file transfer protocol - folosit in general pentru transferul de informatii stocate la nivel de fisier.

WWW - world wide web

WWW utilizeaza tehnologia client-server prin care un client lanseaza o cerere catre un server. Cererea este transmisa catre server. Server-ul preia cererea, o analizeaza, o prelucreaza si transmite un raspuns catre client.

Pentru a comunica intre ele 2 calculatoare folosesc un sistem de reguli ce formeaza un protocol. WWW foloseste ca protocol de comunicare intre client si server : http = hipertext transfer protocol.

Hipertextul este un text imbogatit ce contine evident text obisnuit, precum si etichete pentru formatarea textului si incapsularea altor tipuri de informatii ca de exemplu : sunetele, imaginile, filmele. In general, fisierele de contin hipertext sunt salvate cu extensia .html sau.htm

HTML = hipertext mark-up language

Notiuni:

HOST - calculator gazda - reprezinta orice calculator conectat la internet. Calculaoarele sunt identificate in Internet in mod unic.

Informatia care circula intre calculatoarele interconectate este incapsulata in pachete. Un pachet contine: adresa expeditorului si adresa destinatarului, informatia propriuzisa precum si numele aplictiei client care a formulat cererea si numele aplicatiei de pe server care va primi cererea spre rezolvare. Pachetul este lansat in reteaua Internet. Un astfel de pachet este dirijat prin mijloace de dirijare astfel incat pachetul sa ajunga la destinatie. Un mijloc de dirijare al pachetului este IP-ul ( Internet protocol), Orice calculator concetat la Internet are un numar IP unic ( fix sau variabil) care il idividualizeaza in reteaua Internet.

Un fisier HTML vizualizat pe un calculator client constituie o pagina WEB. Un site Web reprezinta o multitudine de pagini web.

HOME PAGE - este prima pagina dintrun site web care se incarca la inceputul accesarii site-ului. Home page trebuie sa cuprinda informatii generale despre site si eventual o harta a site-ului.

HTTPD - hipertext tranfer protocol daemon - este o aplicatie care se executa pe serverul web pentru a prelua cererile de pagini web receptionate de acestea de la clienti.

SERVER - WEB- este un calculator capabil sa raspunda cererilor de pagini

Bibliografie:

www.w3school.com sau search google for HTML Tutorial

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crearea unei Pagini Web.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
5 933 cuvinte
Nr caractere:
34 604 caractere
Marime:
32.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Lecție
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
html, web, limbaje
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!