Istoria Capitalismului

Previzualizare lecție:

Extras din lecție:

Capitalismul este definit ca un sistem politico-economic care se intemeiaza pe proprietatea privata asupra mijloacelor de productie si schimb. In continuarea, capitalismul se formeaza prin intermediul afirmarii ideii nationale, constituirea statelor noderne, extinderea schimburilor, dezvoltarea tehnicilor de transport si productie, noi mentalitati.

Cartea lui Michel Baud, <<Istoria capitalismului>>, descrie etapele evolutiei capitalismului si ne ajuta sa intelegem mai bine importanta acestui sistem - cu avantajele si dezavantajele sale.

Dezvoltarea capitalismului are la baza patru idei principale : acumularea de avutie nationala, rolul statului si al guvernantilor in raport cu rolul asociatiilor si mestesugarilor, evolutia corporatiilor, ideilor si teoriilor economice proprice fiecarui secol si fiecarei etape de dezvoltare a capitalismului.

1. Acumularea de avutie nationala :

Drumul spre capitalism incepe spre acumularea bogatiilor. Afluxul acestora din secolele 16 si 17 se datoreaza in primul rand exploatarii comorilor din America, existentei unui surplus de munca obtinut prin intermediul negotului cu sclavi (mai ales exploatarea bastinasilor africani si americani). Odata cu descoperirea Americii si a bogatiilor din aceasta zona, oamenii devin dominati de dorinta de a avea tot mai mult

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria Capitalismului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 140 cuvinte
Nr caractere:
7 159 caractere
Marime:
10.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Lecție
Materie:
Istorie
Tag-uri:
capitalism, corporatii, teritorii economice
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Profesorului:
Adela Rogojinaru
Sus!