Elementele asigurărilor

Extras din lecție:

Asiguratorul este persoana juridica care, in schimbul unei prime de asigurare (suma de bani) incasata de la asigu-rati, isi asuma raspunderea de a acoperi pagubele produse bunurilor asigurate, de a plati suma asigurata la producerea unui anumit eveniment in viata persoanelor asigurate.

Asiguratul este persoana fizica care, in schimbul unei prime de asigurare platite asiguratorului, isi asigura bunurile si viata impotriva unor calamitati naturale, a unor accidente sau care se asigura impotriva unor evenimente care se pot intampla.

Beneficiarul asigurarii este persoana care are dreptul de a incasa suma asigurata sau despagubirea, fara sa fie neaparat parte la contractul de asigurare.

Contractantul asigurarii este persoana fizica sau juridica ce poate incheia o asigurare, fara insa ca acesta sa obtina calitatea de asigurat.

Contractul de asigurare este acordul de vointa intre asigurat si asigurator.

Riscul asigurat se refera la un eveniment sau fenomen care, odata produs, din cauza efectelor sale, obliga pe asigurator sa plateasca asiguratului sau beneficiarului despagubirea sau suma asigurata. Riscul poate fi previzibil sau imprevizibil.

P= d/n, unde: P - probabilitatea producerii daunei;

d - daunele;

n - numarul total de cazuri.

Evaluarea de asigurare este activitatea care stabileste valoarea bunurilor in vederea cuprinderii lor in asigurare. Bunurile supuse evaluarii trebuie sa fie proprietatea personala a asiguratului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elementele asigurarilor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Marime:
607.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anemona Stancu
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Lecție
Materie:
Economie
Tag-uri:
asigurari, riscuri, Economie
Predat:
Liceul Carol I din Bicaz
Clasa:
a 11-a
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Delia Rugina
Sus!