Backtracking probleme rezolvate

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

1. PERMUTARI. Se citeste un numar natural N. Sa se genereze permutarile multimi {1, 2, ..., N};

2. ARANJAMENTE. Se citesc doua numere naturale N si P (P<=N). Sa se genereze toate submultimile multimii {1, 2, ..., N} de cate P elemente. Doua submultimi cu aceleasi elemente la care ordinea acestora difera sut considerate distincte. Multimea {1, 2, 3} este diferita de multimea {1, 3, 2}

3. COMBINARI. Se citesc doua numere naturale N si P (P<=N). Sa se genereze toate submultimile multimii {1, 2, ..., N} de P elemente. Doua submultimi se considera egale, daca si numai daca au aceleasi elemente, indiferent de ordinea in care acestea apar. Multimea {1, 2, 3} NU este diferita de multimea {1, 3, 2}

4. PERMUTARI GENERALE. Se citeste N natural. Se citesc N numere intregi distincte. Sa se genereze permutarile multimii formate din numerele citite.

5. PERMUTARI DE CUVINTE. Se citeste N natural. Se citesc N cuvinte. Sa se genereze permutarile multimii formate din cuvintele citite.

6. DAME. Se citeste N natural. Sa se aseze N dame pe o tabla de sah de dimensiune N astfel incat oricare doua dintre cele N dame sa nu se atace. Doua dame se ataca daca sunt pe aceeasi linie sau pe aceeasi coloana sau pe aceeasi diagonala.

7. PRODUS CARTEZIAN. Se citeste N natural. Sa se genereze produsul cartezian {1, 2, ..., N} X {1, 2, ..., N} X ... X{1, 2, ..., N} (de N ori).

8. PRODUS CARTEZIAN a N multimi cu cate M elemente. Se citeste N natural. Se citesc N multimi: A1, A2, ..., AN, fiecare continand cate M elemente (elementele unei multimi sunt distincte). Sa se genereze produsul cartezian A1 X A2 X ... AN.

9. PRODUS CARTEZIAN GENERAL. Se citeste N natural. Se citesc N multimi: A1, A2, ..., AN, continand k1, k2, ...kN elemente (elementele unei multimi sunt distincte). Sa se genereze produsul cartezian A1 X A2 X ... AN.

10. SIR DE 0 SI 1. Sa se genereze toate sirurile de numere de lungime N formate doar din elemente 0 si 1.

11. DRAPELE TRICOLORE. Avem la dispozitie 6 culori: alb, galben, rosu, verde, albastru, negru. Sa se precizez toate drapelele tricolore care se pot proiecta, stind ca trebuie respectate urmatoarele reguli: (Regula 1:) orice drapel are culoarea din mijloc galben sau verde, (Regula 2: ) cele trei culori de pe drapel sunt distincte.

12. PARANTEZE. Se da un numar natural N par. Sa se determine toate sirurile de N paranteze care se inchid corect. Exemplu: N =6 ((( ))), (( )( )), ( )( )( ), ( )(( )), (( ))( )

13. SUBMULTIMILE UNUI MULTIMI. Se considera o multime A cu N elememte intregi. Sa se genereze toate submultimile acestei multimi. Multimea vida este submultime a oricarei multimi. Orice multime A este considerata submultime a multimii A.

14. PARTITIILE UNEI MULTIMI. Se considera multimea A= {1, 2, ..., N}. Se cer toate partitiile acestei multimi. Submultimile A1, A2, ..., Ak constituie o partitie a multimii A daca sunt disjuncte intre ele si reuniunea lor este multimea A. Exemplu: o partitie a multimii {1, 2, 3} este {1, 2} U {3}.

15. PROBLEMA COLORARII HARTILOR. Find data o harta cu N tari, se cer toate solutiile de colorare a hartii utilizand maxim 4 culori, astfel incat oricare dintre doua tari cu frontiera comuna sa fie colorate cu culori diferite.

16. PROBLEMA COMIS-VOIAJORULUI. Un comis-voiajor trebuie sa viziteze un numar de N orase. Initial acesta se afla intr-unul din ele notat 1. Comis-voiajorul doreste sa nu treaca de doua ori prin acelasi oras iar la intoarcere sa revina in orasul 1. Cunoscand legaturile dintre orase, se cere sa se tipareasca toate drumurile poibile pe care le poate efectua comis-voiajorul.

17. PROBLEMA PLATII unei sume S utilizand N tipuri de monede. Se dau: suma S si N tipuri de monede avand valorile: a1, a2, .., an lei. Se cer toate modalitatile de plata exacta a sumei S utilizand aceste monede.

18. PARTITIILE UNUI NUMAR NATURAL. Se citeste un numar natural N. Se cere sa se tipareasca toate modurile de descompunere a sa ca suma de numere naturale (Exemplu: pentru numarul 4: 1111, 112, 121, 13, 211, ...).

19. DESCOMPUNERE. Sa se decompuna un numar natural N in toate modurile posibile ca suma de p numere naturale distincte. (p<=N).

20. DESCOMPUNERE CA SUMA DE NUMERE PRIME. Fiind dat un numar natural N, se cere sa se afiseze toate descompunerile numarului respectiv ca suma de numere prime.

21. DELEGATII. Dintr-un grup de N persoane, dintre care p femei, trebuie formata o delegatie de K persoane, din care L femei. Sa se precizeze toate delegatiile care se pot forma.

22. ARANJAMENTE DE LITERE. Se citesc de la tastatura doua numere naturale N si P. (0<N<P<12). Sa se afiseze toate sirurile de P litere distincte, litere alese dintre primele N litere mari ale alfabetului englez. De exemplu pentru N=4 si P=2: AB, AC, AD, BA, BC, BD, CA, CB, CD, DA, DB, DC.

23. DESCOMPUNERE IN NUMERE CONSECUTIVE. Se da un numar natural N > 5 . Sa se afiseze toate descompunerile lui N ca suma de numere naturale consecutive.

24. COTROCENI. La palatul COTROCENI se tine o conferinta de presa la care trebue sa ia cuvantul 5 purtatori de cuvant numiti A, B, C, D, E. Afisati toate modurile de inscriere la cuvant astfel incat persoana A sa vorbeasca mai tarziu decat persoana D si persoana E sa fie printre primele trei persoane care vorbesc.

25. SUBMULTIMI DE SUMA S. Sa se genereze toate submultimile de cate M elemente ale unei multimi de N elemente pentru care suma elementelor sa nu depaseasca o valoare maxima Smax.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
38 imagini
Nr cuvinte:
8 265 cuvinte
Nr caractere:
44 299 caractere
Marime:
34.88 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Laborator
Materie:
TIC (Tehnologia informatiei si Comunicarii)
Data publicare:
15.11.2017
Structură de fișiere:
  • Backtracking probleme rezolvate.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Capitolul 1 Ce este inteligenta artificiala? Dezvoltarea spectaculoasa a calculatoarelor in...
Introducere Metoda backtracking foloseste la rezolvarea multor probleme. Pentru ca o problema sa...
In capitolul 1 am prezentat rutina de backtracking clasica,nerecursiva.In acest capitol prezentam...
Problema 1: cmmdc(a, b) #include<stdio.h> #include<conio.h> //algoritmul lui...
Generarea permutarilor. Se citeste un numar natural n. Sa se genereze toate permutarile multimii...
Sus!