Proiectarea Procesului Tehnologic al Tratamentului Termic

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Introducere.

Pe parcursul cursului de Studiul Metalelor am facut cunostinta cu mai multe tipuri si notiuni despre metale si aliajele lor. Metalul a fost definit ca o substanta chimica solida alcatuita din 2 sau mai multe elemente. Metalele care au in componenta doar 2 elemente se numesc aliaje binare cum ar fi fontele si otelurile. Metalele cu trei elemente se numesc aliaje tertiare, iar cele cu 4 si mai multe se numesc polinare.

Metalul pe care il voi caracteriza in continuare este un aliaj polinare avind in componenta 4 elemente. Astfel de material este folosit la producerea arborelui cotit.

Otelul dat 18??? este un aliaj dur si rezistent la socuri, vibratii, uzura ce actioneaza asupra piesei in timpul lucrului. Crucea cardanica are o constructi care transmite cuplului intre arbori care se intersecteaza in centrul de transmisie si sunt capabile de deplasare unghiulara reciproce. Utilizate pe scara larga in diverse domenii de activitate umana in cazul in care este dificil sa se asigure alinierea piese rotative. Aceste functii pot efectua, de asemenea, unelte ambreiaj.

In masina, arborele de actionare pentru transferul de la un cuplu de transmisie (cutia de transfer) pentru axa motoare, in cazul de aspectul unitate clasice sau all-wheel. Folosit de asemenea in coloana de directie travmobezopasnoy pentru a conecta arborele de directie si de actionare de directie (transmisia de carma sau un raft de directie).

De aici ne dam bine seama ca pentru a produce asemenea fenomen este nevoie de o rezistenta inalta la uzura, vibratii, lovituri de soc.

Materialul folosit pentru arborele cotit poate fi ca exemplu 45??.

Pentru a fo confectionata si data in exploatare piesa data este supusa unor transformari termice, care duc la schimbarea structurii lui.

Scopul lucrarii.

Scopul lucrarii: lucrarea individuala are ca scop elaborarea procesului tehnologic a tratamentelor termice aplicate unei piese, de asemenea este si de a determina, intocmi si proiecta procesele tehnologice ale tratamentelor termice a unui otel folosit la realizarea unei piese. In lucrarea data vom putea identifica care vor fi aceste tratamente termice, la ce temperatura vor fi aplicate, ce urmari vor avea si cite tratamente termice aplicate aliajului prezentat.

1. Sarcina lucrarii:

Tratamentele termo-chimice au drept scop imbogatirea straturilor superficiale ale pieselor cu un anumit element. Spre deosebire de tratamentele termi-fizice, pe linga modificarile structurale se produc si modificari chimice in structurile superficiale. In acest mod se creaza o diferenta neta de structura si caracteristici mecanice intre stratul imbogatit si miezul neafectat, aceasta diferentiere fiind de fapt scopul de baza al oricarui tratament termo-chimic

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea Procesului Tehnologic al Tratamentului Termic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 072 cuvinte
Nr caractere:
13 313 caractere
Marime:
99.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Știința Materialelor
Tag-uri:
metalele, aliaje
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Materialelor
An de studiu:
I
Sus!