Studierea Interfețelor Sistemului GSM

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

1.1. Scopul lucrării: studierea necesității diferitor interfeţe prin intermediul cărora stația de bază de tipul RBS transmite inforrnaţia de la ME către MSC şi invers.

1.2. Obiectivele lucrării: să studieze şi să memorizeze toate tipurile de interfeţe, pe ce segmente ale legăturii de comunicaţii se utilizează diversele interfeţe în sistemul GSM, care este structura şi caracteristicile acestor interfeţe.

2. Interfețele BSS

2.1. Noţiuni generale

Există patru interfeţe primare în cadrul BSS în cazul în care informaţia de trafic şi de semnalizare este primită şi transmisă. Aceste interfeţe sunt: Interfaţa A, Interfaţa A-ter, Interfaţa A-bis şi Interfaţa Air (Radio). Interfaţa A face schimb de informaţie dintre MSC/VLR şi TRC, interfaţa A-ter - între TRC şi BSC-uri, A-bis-Interfaţa transmite informaţia între BSC si BTS, în timp ce Interfaţa. Radio Air operează între BTS şi MS. in figura 2.1 sunt indicate interfeţele BSS pentru o reţea GSM.

Se utilizează două moduri de a construi interfețe:

• Interfaţa. PCM (E1) de 2 Mbps. Canalul fizic El este împărţit în 32 intervale de timp, fiecare cu o rată de bit de 64 kbps. Aceasta este configuraţia normală reţea GSM 900 şi GSM 1800.

• Interfaţa. PCM (TI) de 1,5 Mbps. Canalul fizic Tl este împărţit în cadre a cîte 24 de sloturi de timp, fiecare cu o rată de bit de 64 kbps. Aceasta este configuraţia normală într-o reţea GSM l 900.

Observații:

studierea necesității diferitor interfeţe prin intermediul cărora stația de bază de tipul RBS transmite inforrnaţia de la ME către MSC şi invers

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studierea Interfetelor Sistemului GSM.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 049 cuvinte
Nr caractere:
5 197 caractere
Marime:
1.89MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Rețele
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Sus!