Laborator / Merceologie / Facultate
Metodele de cercetare ale merceologiei s-au perfectionat continuu datorita dezvoltarii celorlalte stiinte si a productiei de marfuri. Acesti factori au dus la descoperirea a noi tehnici de determinare a nivelului calitativ al produselor. In cercetarea calitatii produselor se... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
LUCRAREA NR. 1 MASURATORI DE PRECIZIE CU SUBLERUL SI MICROMETRUL Pentru masurarea dimensiunilor liniare si pentru determinarea abaterii de la forma geometrica a pieselor, ambalajelor sau a altor obiecte se folosesc diferite instrumente de masura care se deosebesc intre ele prin... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
Determinarea indicilor organoleptici Aprecierea organoleptica a calitatii untului de vaca cu adaosuri este efectuata la temperatura de 10- 12 ?C . Analiza organoleptica consta in determinarea gustului si mirosului, consistentei si culorii. Aprecierea organoleptica dupa sistemul de 20... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
In conditiile unei competitii globale crescande, la inceputul acestui mileniu, asistam la o explozie a ofertei de bunuri si servicii, oferta ce trebuie sa fie in concordanta cu exigentele mereu sporite ale consumatorilor si societatii in ansamblu. Aceasta abundenta, face ca orientarea... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
LUCRAREA NR. 1 DETERMINAREA EXPERIMENTALA A DENSITATII UNOR PRODUSE 1. Densitatea absoluta si densitatea relativa Densitatea absoluta sau masa specifica este o proprietate fizica generala a marfurilor, exprimata cu ajutorul relatiei: (1.1.) in care: m - masa produsului V -... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
MARFURI CHIMICE PENTRU SPALAT SI CURATAT FISA DE ANALIZA MERCEOLOGICA PENTRU SAPUN: Elemente de marcare si etichetare: - Denumire produs: Sapun-crema de toaleta - Denumire producator: Unilever Dept ER - Denumire comerciala: DOVE FRESH TOUCH - Denumire importator: Unilever South... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
3.ELABORAREA SI ARGUMENTAREA SCHEMELOR TEHNOLOGICE DE PRODUCERE A VINURILOR Tabelul 3.1. Schema tehnologica de producere vinurilor albe de consum curent Denumirea operatiei tehnologice Durata operatiei regimul si para-metrii Tipul utilajului Pierderile,% Deseuri, % anuale... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
2.1. Consideratii teoretice Viscozitatea se defineste ca fiind rezistenta opusa de lichid la deplasarea unuia din straturile sale in raport cu altul, numita si rezistenta la curgere. Forta F care deplaseaza fluidul este proportionala cu suprafata stratului (s) si cu gradientul de... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
Este o bere pentru cei care stiu sa aprecieze fiecare moment din viata si se bucura de rezultatele muncii lor. Prietenia, familia, traditia sunt valorile pe care le pretuiesc si pe care isi fundamenteaza principiile de viata. Chisinau Aurie este o bere cu gust pronuntat de hamei, cu un... citeste tot laboratorul
Laborator / Merceologie / Facultate
Prin marfuri se intelege, in general, acele bunuri materiale achizitionate de o unitate patrimoniala in scopul revanzarii lor. Evidenta acestor bunuri materiale se realizeaza in contabilitate cu ajutorul contului 371 "Marfuri". Este un cont de activ care inregistreaza in... citeste tot laboratorul