Electromagneți de Curent Continuu

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Electromagnetul constituie o components de baza in constructia aparatelor electrice modeme, fiind deficil a un magnet temporar capabil sa atraga sau sa elibereze o armatura mobila feromagnerica atunci cand bobina circuitului de excitatie este parcursa de curent. Prezenta lucrare se refera doar la electromagnetii de curent continuu evidentiind caracteristicile, proprietatile si particularitajile funct:onale ale acestora.

2.Programul lucrarii

a) Studiul construcfiei electromagnefitor de cc

Se examineaza electromagnefii de curent continuu existent la lucrare identificand parfile componente si particularita{ile constructive specifice. Se noteaza parametrii nominali. Pentru unul din electromagnefii studiati se determina dimensiunile geometrice si se realizeaza schema magnetica echivalenta la intrefier maxim respectiv minim 51 se justifica solutiile.

b)Trasarea caracteristicii I(U)

Se realizeaza schema de montaj din figura :

Se alimenteaza bobina electromagnetului EM cu tensiune crescatoare si se noteaza valoarea tensiunii de acfionare Uc (tensiunea la care este atrasa armatura mobila). Se determina tensiunea de actionare sigura !/us(/,= 1,1. ..1,2 x Ua. Se alimenteaza electromagnetul la tensiunea nominala si se determina curentul nominal I1 la temperatura 0 = 50 ?C. Se blocheaza manual armatura mobila a electromagnetului in pozitia corespunzatoare intrefierului minim. Prin modificarea tensiunii de alimentare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Electromagneti de Curent Continuu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
611 cuvinte
Nr caractere:
3 928 caractere
Marime:
79.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
curent, tensiune, camp magnetic
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!